Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

15 ιδέες για να στολίζουμε με χειροποίητα στολίδια τα Χριστούγεννα

💘Θέλω να επαναφέρω στο μυαλό μου εκείνα τα παιδικά Χριστούγεννα...
Τότε που ο μπαμπάς μου αντί για έλατο πήγε και μου έκοψε ένα κλαδί ελιάς και το έβαλε στο δωμάτιο για να το στολίσω...  με όσα δεν είχα...
Τότε που πήρα όλα τα πολύχρωμα κουμπιά από το κουτί ραπτικής της μάνας μου,τα περνούσα σε κλωστή και στόλιζα το δεντράκι μου λέγοντας τα κάλαντα!
Η χαρά μεγάλη όταν αργά το βράδυ γύρισε η μαμά μου από την πόλη και μου έφερε 12 πολύχρωμα μικρά μπαλάκια που μαζί πλέον με τα κουμπιά μου στόλισαν το δέντρο μου!!!

Αλλά αυτό που έμεινε ως παιδικό τραύμα ή ως εμμονή είναι να φτιάχνω ότι μπορώ με τα χεράκια μου!!! 💘






Χειροποίητες μπάλες που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα από παλιά μάλλινα πουλόβερ πάνω σε μπάλα από φελιζόλ που θα βρούμε εύκολα σε είδη ραπτικής.  Μπορούμε να τις φτιάξουμε και με βελόνες ή βελονάκι να τις πλέξουμε εμείς!


Πακετάκια δώρων μικρά από άδεια πακέτα τσιγάρων που μπορούμε να τυλίξουμε με χαρτί δώρων και σπάγγο ή κορδέλλα!!!



Πακετάκια δώρων μικρά που μπορούμε να τυλίξουμε με χαρτί δώρων, σπάγγο και φυσικό έλατο!!!






Πολύχρωμα πακέτα δώρων για στόλισμα από χαρτί α4 illustration που δεν χαλάει με την βροχή,κατάλληλο για να στολίσουμε τα δέντρα του κήπου μας! Μπορούμε κι από χαρτί από περιοδικά!



Μικρά αρκουδάκια που θα τα φτιάξουμε βρίσκοντας χνουδωτό ύφασμα στην αγορά ή από παλιά ρούχα των παιδιών και θα τα γεμίσουμε με κοματάκια αφρολέξ!!!



Ένα έλατο που θα το γεμίσουμε με μικρά πουγγιά από ύφασμα σε κόκκινο χρώμα. Μπορούμε να βάλουμε μέσα μπισκότα καραμέλες νόμισμα, και να τα δίνουμε στα παιδιά στα κάλαντα!!!



Πολύχρωμα μπισκότα με γλάσσο σε σχήματα έλατα, καρδιές αστέρια που θα τα κρεμάσουμε από το έλατο!!!


Σε ένα παλιό φανάρι που θα το βάψουμε με σπρέι κόκκινο θα βάλουμε μέσα λαμπάκια τα οποία λειτουργούν με μπαταρία και θα στολίσουμε το μπαλκόνι ή τον κήπο μας! Μπορούμε να βάλουμε λαμπάκια και σε απλά γιάλινα βαζάκια, είναι εξ ίσου εντυπωσιακά το βράδυ.



Παλιοί λαμπτήρες που θα βάψουμε με χρώματα για ζωγραφική σε γιαλί και θα στολίσουμε το έλατο. Είτε θα τα  κρεμάσουμε ως μπάλες, είτε θα περάσουμε μέσα φωτάκια και θα έχουν διπλή χρήση στο στόλισμα!!!



Κουκουνάρες που θα μαζέψουμε από το δάσος θα βάψουμε με σπρέι λευκό ασημί ή χρυσό. Μπορούμε να στολίσουμε έλατο ενα κηροπήγιο ή ότι άλλο θέλουμε!!!



Μπάλες από σπάγγο που θα τον βρέξουμε με ένα μειγμα νερού και Atlacoll και θα τις τυλίξουμε γύρω από ένα φουσκωμένο μπαλόνι σαν κουβάρι.  Ρίχνουμε λίγο gliter να γυαλίσουν και όταν στεγνώσει ο σπάγγος σπάμε το μπαλόνι κι είναι έτοιμες!!!



Αστέρια που θα τα φτιάξουμε με χάντρες με λεπτό σύρμα και θα δώσουμε το σχήμα! Κόκκινη κορδελίτσα και στόλισμα στο έλατο!
Σε δέρμα ή χαρτόνι με χρώμα κόβουμε διάφορα ζωάκια!



Η Φιγούρα του Αγίου Βασιλείου σε χαρτόνι, μπορεί να απασχολήσει τα παιδιά που θα τα φτιάξουν μόνα τους και θα στολίσουν το δεντράκι ή ένα τοίχο στο δωμάτιο τους!



Ένα χειροποίητο στεφάνι που θα κοσμήσει ένα τοίχο ή την εξώπορτα μας. Κλαδιά μπορούμε να βρούμε στο δάσος...απαγορεύεται να κόψουμε δέντρο αλλά για λίγα κλαδάκια ούτε λόγος!



Διακόσμηση σε πόρτα με παλιά παγοπέδιλα. Μπορούμε και με μποτίνια των παιδιών που θα βάλουμε κόκκινα κορδόνια και λίγα κλαδάκια έλατου!!!


Καλά Χριστούγεννα!!!



Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου