Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Γλυκό κουταλιού Μανταρίνι - Sweet Spoon Mandarin

💘Γλυκό κουταλιού Μανταρίνι με αυτούσια γεύση από φρέσκα φρούτα από την δική μας μανταρινιά!
Τελικά είναι από τα ποιο εύκολα γλυκά ανάμεσα από τα εσπεριδοειδή, αν προσέξετε είναι τόσο επιτυχημένο δεν έχει ούτε μια ρωγμή και προτείνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε!!! 💘











👩‍🍳Γλυκό κουταλιού Μανταρίνι 👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά :
60 μικρά μανταρίνια κλιμεντίνες χωρίς κουκούτσια
2,5 κιλά ζάχαρη κρυσταλλική
2 λίτρα νερό
1/2 λεμόνι χυμό
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια, στα σημεία μόνο που έχουν χτυπήματα εκδορές κλπ τα ξύνουμε με ένα μαχαίρι, και τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό για 12 ώρες.

Τα πλένουμε εκ νέου και με ένα ξυλάκι από αυτά για σουβλάκι,τα τρυπάμε από την κορυφή προς την κάτω πλευρά για να γίνει το ξεπίκρισμα,αλλά και για να εισχωρήσει το σιρόπι.
Κάνουμε το ξεπίκρισμα 3 φορές από 10 λεπτά σε νερό που βράζει,ανανεώνουμε κάθε φορά το νερό.

Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσει και βράζουμε μέσα στο σιρόπι για 10 λεπτά περίπου ή με θερμόμετρο αν πιάσει τους 105 βαθμούς. Στο τελείωμα βάζουμε τον χυμό λεμονιού με την γλυκόζη για να βοηθήσουν στην συντήρηση του, και το αφήνουμε για ένα εικοσιτετράωρο σκεπασμένο με πετσέτα κουζίνας. Όχι με καπάκι κατσαρόλας διότι θα τρέξουν μέσα στο γλυκό οι υδρατμοί.

Την άλλη μέρα δοκιμάζουμε το γλυκό αν έδεσε το σιρόπι,το ξαναβράζουμε χωρίς τα μανταρίνια μέχρι να φτάσει τους 105 βαθμούς, βάζουμε τα μανταρίνια σε αποστειρωμένα βάζα προσθέτουμε το σιρόπι και κλείνουμε με καπάκια αποστειρωμένα. Γυρίζουμε ανάποδα να σφραγίσουν μέχρι να κρυώσουν εντελώς τα βάζα.

Σημείωση/ Τα βάζα τα αποστειρώνουμε εφόσον τα πλύνουμε καλά στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, ή στον φούρνο της κουζίνας. Τα καπάκια τα βράζουμε σε νερό για 1-2 λεπτά. Δεν βάζουμε άλλα αρωματικά όπως βανίλια αρμπαρόριζα κλπ για να μείνει αυτούσια η γεύση του εσπεριδοειδούς!
Καλή επιτυχία!














Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου