Χαλβάς με κινόα [quinoa] για σήμερα ένα πολύ οικονομικό γλυκάκι πολύ εύκολο για να το ετοιμάσουμε,και προ πάντων ευεργετικό για τον οργανισμό μιας και είναι υπερτροφή σούπερ!!!
Είναι κατάλληλο για όσους κάνουν δίαιτα, για διαβητικούς και για όλους μας βέβαια!!!
Το βγάλαμε πρν 3 χρόνια μέσα από την σελίδα μας του fasebook και τώρα εδώ μέσα από το μπλοκ μας!!!
Ας δούμε την συνταγή!!!
👩🍳Χαλβάς με κινόα [quinoa]👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
1 κούπα κινόα [quinoa]
3 κουταλιές μαύρες σταφίδες
80 γραμμάρια ζάχαρη στέβια baking
2,5 κούπες νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλας
Σκόνη κανέλας Κευλάνης για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε τεφάλ σοτάρουμε μία κούπα κινόα να πάρει λίγο χρώμα (όπως κάνουμε τον χαλβά με σιμιγδάλι αλλά χωρίς λάδι εδώ)
Σε κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι με 2,5 κούπες νερό,80 γραμμάρια ζάχαρη στέβια και 1 ξύλο κανέλας.
Ενσωματώνουμε τα 2 υλικά, κινόα και σιρόπι ρίχνουμε τις σταφίδες, 2 κουταλιές ελαιόλαδο,και βράζουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να πιει καλά όλα τα υγρά του.
Σερβίρουμε σε φόρμα το γλυκό μας και πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας Κευλάνης.
Σημείωση/ Το Κινόα είναι εύγευστο πολύ,μοιάζει με το σουσάμι περίπου στην γεύση,και στην υφή του μοιάζει με το χοντρό το σιμιγδάλι,έτσι σκέφτηκα να το φτιάξω περίπου όπως τον χαλβά!!!
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα
Είναι κατάλληλο για όσους κάνουν δίαιτα, για διαβητικούς και για όλους μας βέβαια!!!
Το βγάλαμε πρν 3 χρόνια μέσα από την σελίδα μας του fasebook και τώρα εδώ μέσα από το μπλοκ μας!!!
Ας δούμε την συνταγή!!!
👩🍳Χαλβάς με κινόα [quinoa]👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
1 κούπα κινόα [quinoa]
3 κουταλιές μαύρες σταφίδες
80 γραμμάρια ζάχαρη στέβια baking
2,5 κούπες νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλας
Σκόνη κανέλας Κευλάνης για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε τεφάλ σοτάρουμε μία κούπα κινόα να πάρει λίγο χρώμα (όπως κάνουμε τον χαλβά με σιμιγδάλι αλλά χωρίς λάδι εδώ)
Σε κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι με 2,5 κούπες νερό,80 γραμμάρια ζάχαρη στέβια και 1 ξύλο κανέλας.
Ενσωματώνουμε τα 2 υλικά, κινόα και σιρόπι ρίχνουμε τις σταφίδες, 2 κουταλιές ελαιόλαδο,και βράζουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να πιει καλά όλα τα υγρά του.
Σερβίρουμε σε φόρμα το γλυκό μας και πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας Κευλάνης.
Σημείωση/ Το Κινόα είναι εύγευστο πολύ,μοιάζει με το σουσάμι περίπου στην γεύση,και στην υφή του μοιάζει με το χοντρό το σιμιγδάλι,έτσι σκέφτηκα να το φτιάξω περίπου όπως τον χαλβά!!!
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου