Ελιοτυρόψωμα Λαγουδάκια μια πολύ προσιτή συνταγή πολύ εύκολη που θα ξετρελάνει ειδικά τα μικρά παιδιά!
Στο σπίτι...στο σχολείο..στο γραφείο,με τον καφέ μας!
👩🍳Ελιοτυρόψωμα Λαγουδάκια👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
1/2 κούπα αλεύρι
Μαγιά στη μύτη ενός κουταλάκι γλυκού.
1 κουταλιά σούπας τυρί Φιλαδέλφεια
Ελιές για το στόλισμα
Νερό όσο πάρει
Αλάτι - πιπέρι κατά προσέγγιση ελάχιστο
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι με την μαγιά,το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπωλ και έχουμε χλιαρό νερό να βάζουμε λίγο λίγο ζυμώνοντας,μέχρι να έχουμε μία ζύμη εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Λίγο πριν ολοκληρώσουμε το ζύμωμα ανακατεύουμε και το τυρί και το αφήνουμε μισή ώρα να αναπαυθεί σκεπασμένο.
Όταν έχουμε έτοιμη την ζύμη μας μετά την ξεκούραση της,κόβουμε κύκλους με την βοήθεια μιας κουπ πατ ή ενός ποτηριού, και με λίγη ζύμη πλάθουμε τα αυτιά με τα χέρια δίνοντας σχήμα λαγού.
Στο τέλος κόβουμε ελιές και στολίζουμε το πρόσωπο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Σημείωση/ Η συνταγή είναι για 3 λαγούς τα οποία είναι μία μερίδα.
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα
Στο σπίτι...στο σχολείο..στο γραφείο,με τον καφέ μας!
👩🍳Ελιοτυρόψωμα Λαγουδάκια👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
1/2 κούπα αλεύρι
Μαγιά στη μύτη ενός κουταλάκι γλυκού.
1 κουταλιά σούπας τυρί Φιλαδέλφεια
Ελιές για το στόλισμα
Νερό όσο πάρει
Αλάτι - πιπέρι κατά προσέγγιση ελάχιστο
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι με την μαγιά,το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπωλ και έχουμε χλιαρό νερό να βάζουμε λίγο λίγο ζυμώνοντας,μέχρι να έχουμε μία ζύμη εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Λίγο πριν ολοκληρώσουμε το ζύμωμα ανακατεύουμε και το τυρί και το αφήνουμε μισή ώρα να αναπαυθεί σκεπασμένο.
Όταν έχουμε έτοιμη την ζύμη μας μετά την ξεκούραση της,κόβουμε κύκλους με την βοήθεια μιας κουπ πατ ή ενός ποτηριού, και με λίγη ζύμη πλάθουμε τα αυτιά με τα χέρια δίνοντας σχήμα λαγού.
Στο τέλος κόβουμε ελιές και στολίζουμε το πρόσωπο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Σημείωση/ Η συνταγή είναι για 3 λαγούς τα οποία είναι μία μερίδα.
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου