Μαργαρίτα το ποιο αφράτο σπιτικό ψωμάκι που γίνεται πολύ εύκολα και είναι κατάλληλο για τα παιδιά στο σχολείο και όχι μόνο βέβαια...
Είναι για το καθημερινό τραπέζι!!!
👩🍳Ψωμάκι σε σχήμα μαργαρίτα👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάλι γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουτάλι γλυκού αλάτι
1/2 κουτάλι γλυκού ζάχαρη
1 κουτάλι γλυκού βούτυρο
Σουσάμι για πασπάλισμα
300 γραμμάρια περίπου νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι βάζω τη ζάχαρη, την μαγιά και λίγο νερό την ανακατεύω και την αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο ανοίγω μια λακκούβα στη μέση, και προσθέτω το μείγμα νερού με τη μαγιά και λίγο λίγο νερό χλιαρό.
Ζυμώνω και προσθέτω νερό όσο χρειάζεται ώστε να έχω μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μου.
Εφόσον έχω την εύπλαστη ζύμη μου την αφήνω 30 λεπτά σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
Έπειτα σε μια στρογγυλή φόρμα βάζω λαδόκολλα και κάνω μπάλες βάζω στη μέση μια και τοποθετώ γύρω της άλλες μέχρι να κλείσει ο κύκλος.
Περνάω με λίγο νερό επάνω την μαργαρίτα μου και πασπαλίζω με σουσάμι.
Την αφήνω πάλι μια ώρα σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να ανέβει,κι εφόσον γίνει αυτό την ψήνω στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου πάντα ανάλογα το φούρνο!
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Είναι για το καθημερινό τραπέζι!!!
👩🍳Ψωμάκι σε σχήμα μαργαρίτα👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάλι γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουτάλι γλυκού αλάτι
1/2 κουτάλι γλυκού ζάχαρη
1 κουτάλι γλυκού βούτυρο
Σουσάμι για πασπάλισμα
300 γραμμάρια περίπου νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι βάζω τη ζάχαρη, την μαγιά και λίγο νερό την ανακατεύω και την αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο ανοίγω μια λακκούβα στη μέση, και προσθέτω το μείγμα νερού με τη μαγιά και λίγο λίγο νερό χλιαρό.
Ζυμώνω και προσθέτω νερό όσο χρειάζεται ώστε να έχω μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μου.
Εφόσον έχω την εύπλαστη ζύμη μου την αφήνω 30 λεπτά σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
Έπειτα σε μια στρογγυλή φόρμα βάζω λαδόκολλα και κάνω μπάλες βάζω στη μέση μια και τοποθετώ γύρω της άλλες μέχρι να κλείσει ο κύκλος.
Περνάω με λίγο νερό επάνω την μαργαρίτα μου και πασπαλίζω με σουσάμι.
Την αφήνω πάλι μια ώρα σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να ανέβει,κι εφόσον γίνει αυτό την ψήνω στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου πάντα ανάλογα το φούρνο!
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου