Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα τώρα που είναι η εποχή της μπορούμε πολύ εύκολα να την φτιάξουμε και να την έχουμε σε βάζα για όλο τον χρόνο!!!
👩🍳Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα👩🍳
👩🍳Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
2 κιλά κολοκύθα κίτρινη
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
Χυμό από 2 λεμόνια
2 ξυλάκια κανέλα Κευλάνης
2 κούπες μικρές Ελληνικού καφέ, λικέρ μαστίχα Χίου
2 κούπες μέλι
1/2 κούπα ασπρισμένα αμύγδαλα
500 γραμμάρια νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζω και κόβω σε κομμάτια την κολοκύθα, και κρατώ για το γλυκό μου τις άκρες της που είναι ποιο σκληρές.
Την αφήνω 2 ώρες σε παγωμένο νερό.
Μόλις περάσει η ώρα τις στραγγίζω και τις αφήνω σε ένα σουρωτήρι.
Στην συνέχεια βάζω να βράσει το νερό με τη ζάχαρη το λικέρ και την κανέλα, και
στίβω τα λεμόνια,όπου προσθέτω μόνο τις φλούδες τους μέσα στο νερό.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτω την.κολοκύθα και χαμηλώνω την φωτιά.
και το αφήνω να σιγοβράσει.
5 λεπτά πριν το κατεβάσω από την φωτιά προσθέτω το μέλι τα αμύγδαλα, και το χυμό από τα λεμόνια.
Αποθήκευω σε αποστειρωμένα βάζα με την γνωστή μέθοδο αποστείρωσης!
Σημείωση. Εναλλακτικά για όσους κάνουν δίαιτα και για διαβητικούς αφαιρούμε την ζάχαρη και το μέλι και βάζουμε 300 γραμμάρια στέβια baking.
Αν θελουμε πιο τραγανό το γλυκό το αφήνουμε 3 ώρες σε ασβέστη αφού κόψουμε τα κομμάτια, και κάνουμε την.διαδικασία που προανέφερα αφού το ξεπλύνουμε πολύ καλά.
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα
👩🍳Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα👩🍳
👩🍳Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
2 κιλά κολοκύθα κίτρινη
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
Χυμό από 2 λεμόνια
2 ξυλάκια κανέλα Κευλάνης
2 κούπες μικρές Ελληνικού καφέ, λικέρ μαστίχα Χίου
2 κούπες μέλι
1/2 κούπα ασπρισμένα αμύγδαλα
500 γραμμάρια νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζω και κόβω σε κομμάτια την κολοκύθα, και κρατώ για το γλυκό μου τις άκρες της που είναι ποιο σκληρές.
Την αφήνω 2 ώρες σε παγωμένο νερό.
Μόλις περάσει η ώρα τις στραγγίζω και τις αφήνω σε ένα σουρωτήρι.
Στην συνέχεια βάζω να βράσει το νερό με τη ζάχαρη το λικέρ και την κανέλα, και
στίβω τα λεμόνια,όπου προσθέτω μόνο τις φλούδες τους μέσα στο νερό.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτω την.κολοκύθα και χαμηλώνω την φωτιά.
και το αφήνω να σιγοβράσει.
5 λεπτά πριν το κατεβάσω από την φωτιά προσθέτω το μέλι τα αμύγδαλα, και το χυμό από τα λεμόνια.
Αποθήκευω σε αποστειρωμένα βάζα με την γνωστή μέθοδο αποστείρωσης!
Σημείωση. Εναλλακτικά για όσους κάνουν δίαιτα και για διαβητικούς αφαιρούμε την ζάχαρη και το μέλι και βάζουμε 300 γραμμάρια στέβια baking.
Αν θελουμε πιο τραγανό το γλυκό το αφήνουμε 3 ώρες σε ασβέστη αφού κόψουμε τα κομμάτια, και κάνουμε την.διαδικασία που προανέφερα αφού το ξεπλύνουμε πολύ καλά.
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου