Ρολό σπανάκι με κρέμα τυριού εύκολο κι απλό πιάτο που είναι για το μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα!!!
Προσωπικά για μένα είναι από τις ποιο νόστιμες συνταγές με σπανάκι που έχω φτιάξει και την συνιστώ ανεπιφύλακτα...Αλλά επειδή και οι μεγαλύτεροι σεφ κάνουν λάθη...Προσοχή μόνο μην απλώσετε την κρέμα τυριού στο ζεστό σπανάκι!!!
👩🍳Ρολό σπανάκι με κρέμα τυριού👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
500 γραμμάρια σπανάκι μόνο τα φύλλα
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 ασπράδια αυγών
Αλάτι πιπέρι
5-6 κουταλιές κρέμα τυριού
5-6 Τοματίνια για διακόσμηση του πιάτου
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε - πλένουμε τα λαχανικά πολύ καλά με νερό και ξύδι.
Σοτάρουμε το σπανάκι για 2-3 λεπτά σε.τηγάνι με ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα .Προσθέτουμε στο μείγμα τον άνηθο, αλατοπίπερο κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Το αποσύρουμε από την φωτιά για να κρυώσει κι εφόσον γίνει αυτό προσθέτουμε τα αυγά,ανακατεύουμε καλά και το στρώνουμε σε ένα ταψί 22 επί 26 εκατοστά που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο,
Στην συνέχεια απλώνουμε την κρέμα τυριού ρολάρουμε το αλμυρό παντεσπάνι μας, και σερβίρουμε!
Συνταγή για κρέμα τυριού θα δείτε εδώ!!! https://greekdietfoods.blogspot.com/2018/08/cheese-salad.html
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Προσωπικά για μένα είναι από τις ποιο νόστιμες συνταγές με σπανάκι που έχω φτιάξει και την συνιστώ ανεπιφύλακτα...Αλλά επειδή και οι μεγαλύτεροι σεφ κάνουν λάθη...Προσοχή μόνο μην απλώσετε την κρέμα τυριού στο ζεστό σπανάκι!!!
👩🍳Ρολό σπανάκι με κρέμα τυριού👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
500 γραμμάρια σπανάκι μόνο τα φύλλα
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 ασπράδια αυγών
Αλάτι πιπέρι
5-6 κουταλιές κρέμα τυριού
5-6 Τοματίνια για διακόσμηση του πιάτου
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε - πλένουμε τα λαχανικά πολύ καλά με νερό και ξύδι.
Σοτάρουμε το σπανάκι για 2-3 λεπτά σε.τηγάνι με ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα .Προσθέτουμε στο μείγμα τον άνηθο, αλατοπίπερο κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Το αποσύρουμε από την φωτιά για να κρυώσει κι εφόσον γίνει αυτό προσθέτουμε τα αυγά,ανακατεύουμε καλά και το στρώνουμε σε ένα ταψί 22 επί 26 εκατοστά που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο,
Στην συνέχεια απλώνουμε την κρέμα τυριού ρολάρουμε το αλμυρό παντεσπάνι μας, και σερβίρουμε!
Συνταγή για κρέμα τυριού θα δείτε εδώ!!! https://greekdietfoods.blogspot.com/2018/08/cheese-salad.html
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου