💘Ρύζι με γαρίδες, με μύδια με πολύχρωμες πιπεριές, με χρώματα κι αρώματα που θα δώσουν μια νότα ευφορίας στο οικογενειακό τραπέζι...
Αν υπάρχει από δίπλα και τσίπουρο...εεεε τότε!!! 💘
👩🍳 Ρύζι με γαρίδες και μύδια 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
300 γρ μύδια με κέλυφος
100 γρ μύδια χωρίς κέλυφος
300 γρ γαρίδες ή γάμπαρι
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου.
1 κούπα ρύζι Agrino exotic
2 κούπες νερό
Αλάτι - πιπέρι άσπρο κατά προσέγγιση
2 ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινη και κόκκινη
2-3 πιπεράκια τσίλι ανάλογα πόσο καυτερό το θέλουμε
Ψιλοκομμένα φύλλα άνηθου
Πιπέρι σε πολύχρωμους κόκκους
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά με συρμάτινο βουρτσάκι κουζίνας το κέλυφος από τα μύδια.
Σε βαθύ σκεύος σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το τριμμένο κρεμμύδι με το σκόρδο.
Ρίχνουμε 1 κούπα ρύζι Agrino exotic και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
Μόλις σοταριστεί προσθέτουμε 2 κούπες νερό, αλάτι και πιπέρι άσπρο κατά προσέγγιση.
5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του βρασμού προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινη και κόκκινη, τις πιπεριές τσίλι,τις γαρίδες τα καθαρισμένα μύδια και τα ολόκληρα που τα αφήνουμε ώσπου να ανοίξουν από το κέλυφος.
Στο τέλος ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας ψιλοκομμένα φύλλα άνηθου κι αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να μείνει με τα αρώματα του.
Σερβίρουμε με πιπέρι σε πολύχρωμους κόκκους και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής!
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα
Αν υπάρχει από δίπλα και τσίπουρο...εεεε τότε!!! 💘
👩🍳 Ρύζι με γαρίδες και μύδια 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
300 γρ μύδια με κέλυφος
100 γρ μύδια χωρίς κέλυφος
300 γρ γαρίδες ή γάμπαρι
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου.
1 κούπα ρύζι Agrino exotic
2 κούπες νερό
Αλάτι - πιπέρι άσπρο κατά προσέγγιση
2 ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινη και κόκκινη
2-3 πιπεράκια τσίλι ανάλογα πόσο καυτερό το θέλουμε
Ψιλοκομμένα φύλλα άνηθου
Πιπέρι σε πολύχρωμους κόκκους
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά με συρμάτινο βουρτσάκι κουζίνας το κέλυφος από τα μύδια.
Σε βαθύ σκεύος σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το τριμμένο κρεμμύδι με το σκόρδο.
Ρίχνουμε 1 κούπα ρύζι Agrino exotic και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
Μόλις σοταριστεί προσθέτουμε 2 κούπες νερό, αλάτι και πιπέρι άσπρο κατά προσέγγιση.
5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του βρασμού προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινη και κόκκινη, τις πιπεριές τσίλι,τις γαρίδες τα καθαρισμένα μύδια και τα ολόκληρα που τα αφήνουμε ώσπου να ανοίξουν από το κέλυφος.
Στο τέλος ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας ψιλοκομμένα φύλλα άνηθου κι αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να μείνει με τα αρώματα του.
Σερβίρουμε με πιπέρι σε πολύχρωμους κόκκους και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής!
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου