Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Κέικ με λεμόνι & λευκό γλάσο - Cake with lemon & white glaze

Κέικ με λεμόνι & λευκό γλάσο ένα από τα ποιο αρωματικά γλυκίσματα για τον καφέ μας!!!
Τώρα που έχουμε ωραία φρέσκα λεμόνια από τα δέντρα μας είναι η κατάλληλη εποχή να το φτιάξουμε!!!
Ας δούμε την συνταγή!!!







👩‍🍳Κέικ με λεμόνι & λευκό γλάσο👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi
Συνταγή γλάσσο λευκό Βέφα Αλεξιάδου

Υλικά
4  αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
3/4 κούπας χυμό λεμονιού Αμίτα
1/4 κούπας φυσικό χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 2-3 λεμόνια
3 κούπες αλεύρι φαρίνα ( Γίνεται και με απλό)
1 μπέικιν πάουντερ

Γλάσσο λευκό

2 κούπες άχνη
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 βανίλια
1 ασπράδι αυγού παστεριωμένο, προαιρετικά
1 φέτα λεμονιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Με μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη με την μέθοδο μέχρι να αφρατέψουν.
Αποσύρουμε από την φωτιά συνεχίζοντας το χτύπημα και προσθέτουμε τα υγρά στοιχεία. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα από το αλεύρι σταδιακά,και χτυπάμε μέχρι να δούμε ότι βγάζει φυσαλίδες κι έχει πάρει τον αέρα που πρέπει.
Το βάζουμε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 περίπου λεπτά, ως να ροδίσει καλά και να φαίνεται ότι ξεκολλάει από τις άκρες.
Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα κι ετοιμάζουμε το γλάσο.

Γλάσο
Ανακατεύουμε την άχνη με τον χυμό και την βανίλια σε ένα σκεύος στην φωτιά  να ζεσταθεί και να λιώσει καλά. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε ένα ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά, κι ανακατεύουμε απαλά ώστε να έχουμε ένα αφράτο γλάσο.
Με κουτάλι γλασσάρουμε το κέικ και στολίζουμε με φέτα λεμονιού και πέταλα λουλουδιών!
Καλή επιτυχία!







©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου