Πίτσες ατομικές τριαντάφυλλα για ένα απολαυστικό βραδινό γεύμα και παράλληλα ποιο ελαφρύ!!!
👩🍳Πίτσες ατομικές τριαντάφυλλα👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά για την ζύμη
1 κούπα αλεύρι σκληρό
1/2 κ.γ μαγιά ξερή
αλάτι πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Για την γέμιση
2-3 φρέσκιες ντομάτες
1 κρεμμύδι
Λίγο σκόρδο
Αλάτι πιπέρι
1/2 πιπεριά πράσινη
2-3 μανιτάρια
Τυρί γκούντα τριμμένο
Μαρούλι - τοματίνια για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά για την ζύμη σε μία λεκάνη όλα μαζί και προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό, ζυμώνουμε τόσο όσο χρειάζεται για να μην κολλάει στα χέρια, την αφήνουμε να ανέβει για μισή ώρα περίπου σκεπασμένη με μεμβράνη.
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας τρίβοντας τα όλα στον τρίφτη και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι να σοταριστούν χωρίς λάδι σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Δεν βάζουμε λάδι επειδή το τυρί γκούντα είναι λιπαρό και θα αφήσει όσο χρειάζεται την λιπαρότητα του στο ψήσιμο..
Ανοίγουμε την ζύμη με πλάστη πολύ λεπτή και την κόβουμε με ένα ποτήρι σε στρογγυλό σχήμα. Παίρνουμε 3 στρογγυλά ζύμης και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο προσθέτουμε στη μέση λίγο από την σάλτσα μας και λίγο τυρί τα κλείνουμε και τα γυρνάμε κάνοντας ρολό για να βγει το σχήμα τριαντάφυλλου.
Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα σύμφωνα με τα υλικά μας, τα βάζουμε σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Σερβίρουμε τα ατομικά πιτσάκια πάνω σε μαρούλι και δίπλα τοματίνια!
Σημείωση/ Είναι ατομικό πιάτο διαίτης και μπορί να καταναλωθεί για βράδυ. 2 ατομικά πιτσάκια η μερίδα!
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα
👩🍳Πίτσες ατομικές τριαντάφυλλα👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά για την ζύμη
1 κούπα αλεύρι σκληρό
1/2 κ.γ μαγιά ξερή
αλάτι πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Για την γέμιση
2-3 φρέσκιες ντομάτες
1 κρεμμύδι
Λίγο σκόρδο
Αλάτι πιπέρι
1/2 πιπεριά πράσινη
2-3 μανιτάρια
Τυρί γκούντα τριμμένο
Μαρούλι - τοματίνια για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά για την ζύμη σε μία λεκάνη όλα μαζί και προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό, ζυμώνουμε τόσο όσο χρειάζεται για να μην κολλάει στα χέρια, την αφήνουμε να ανέβει για μισή ώρα περίπου σκεπασμένη με μεμβράνη.
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας τρίβοντας τα όλα στον τρίφτη και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι να σοταριστούν χωρίς λάδι σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Δεν βάζουμε λάδι επειδή το τυρί γκούντα είναι λιπαρό και θα αφήσει όσο χρειάζεται την λιπαρότητα του στο ψήσιμο..
Ανοίγουμε την ζύμη με πλάστη πολύ λεπτή και την κόβουμε με ένα ποτήρι σε στρογγυλό σχήμα. Παίρνουμε 3 στρογγυλά ζύμης και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο προσθέτουμε στη μέση λίγο από την σάλτσα μας και λίγο τυρί τα κλείνουμε και τα γυρνάμε κάνοντας ρολό για να βγει το σχήμα τριαντάφυλλου.
Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα σύμφωνα με τα υλικά μας, τα βάζουμε σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Σερβίρουμε τα ατομικά πιτσάκια πάνω σε μαρούλι και δίπλα τοματίνια!
Σημείωση/ Είναι ατομικό πιάτο διαίτης και μπορί να καταναλωθεί για βράδυ. 2 ατομικά πιτσάκια η μερίδα!
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου