Τα ποιο απίθανα κεφτεδάκια και πολύ νόστιμά με ένα υλικό που δεν το χρησιμοποιούμε συχνά για κάτι τέτοιο, το κους κους...
Δια χειρός Μαρίας Καρανικόλα τα κεφτεδάκια!!!
👩🍳Κεφτέδες με κους κους👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
1/2 ποτήρι κους κους ψιλό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
60 γραμμάρια καλαμπόκι
2 φύλλα μέντας
2-3 κλαδιά μαϊντανό
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη κατά προσέγγιση
1 ασπράδι αυγού
Αυγό και αλεύρι για το πέρασμα
Λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Βάζω το κους κους σε νερό 5 λεπτά να μαλακώσει το στραγγίζω καλά, και το βάζω σε ένα λεκανάκι. Περνάω από το μπλέντερ το κρεμμύδι το σκόρδο τα φύλλα μαϊντανού και μέντας και τα προσθέτω στο κους κους.
Στην συνέχεια ρίχνω όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά, το ασπράδι αυγού το καλαμπόκι, το αλάτι- πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύω πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Δίνω σχήμα στα κεφτεδάκια και τα αφήνω 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξουν.
Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά,τα περνάω από χτυπημένο αυγό μετά από το αλεύρι, και τα τηγανίζω σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρω ζεστά τα κεφτεδάκια μου και τα συνοδεύω με τριγωνάκια τυρί και σαλάτα εποχής!
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δια χειρός Μαρίας Καρανικόλα τα κεφτεδάκια!!!
👩🍳Κεφτέδες με κους κους👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
1/2 ποτήρι κους κους ψιλό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
60 γραμμάρια καλαμπόκι
2 φύλλα μέντας
2-3 κλαδιά μαϊντανό
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη κατά προσέγγιση
1 ασπράδι αυγού
Αυγό και αλεύρι για το πέρασμα
Λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Βάζω το κους κους σε νερό 5 λεπτά να μαλακώσει το στραγγίζω καλά, και το βάζω σε ένα λεκανάκι. Περνάω από το μπλέντερ το κρεμμύδι το σκόρδο τα φύλλα μαϊντανού και μέντας και τα προσθέτω στο κους κους.
Στην συνέχεια ρίχνω όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά, το ασπράδι αυγού το καλαμπόκι, το αλάτι- πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύω πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Δίνω σχήμα στα κεφτεδάκια και τα αφήνω 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξουν.
Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά,τα περνάω από χτυπημένο αυγό μετά από το αλεύρι, και τα τηγανίζω σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρω ζεστά τα κεφτεδάκια μου και τα συνοδεύω με τριγωνάκια τυρί και σαλάτα εποχής!
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου