Παστίτσιο με ρύζι και κιμά, μια ιδέα σε ένα πάντρεμα διαφορετικό για σήμερα σε μια πολύ εύκολη συνταγή!!!
Την ιδέα την πήρα παλιά από ένα πολύ μεγάλο Έλληνα της γαστρονομίας, ξεφυλίζοντας ένα βιβλίο μαγειρικής της μαμάς μου...
Νίκος Τσελεμεντές!!! Τέλεια ιδέα!!! Τέλεια νοστιμιά!!!
Ας δούμε την δική μου συνταγή...
👩🍳Παστίτσιο με ρύζι και κιμά👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά για τον κιμά
1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι
400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ανάμεικτο λάπα με στήθος
Αλάτι - πιπέρι
1/2 κουταλιά μικρή θυμάρι
1/2 κουταλιά μικρή ρίγανη
1 κούπα τριμμένη ντομάτα ή κλασσική σάλτσα pumaro προαιρετικά εγώ δεν έβαλα.
1 κούπα νερό
3 κουταλιές βούτυρο Κερκύρας περίπου ( Για τον κιμά, το ρύζι και την επάλειψη του ταψιού.)
2 κούπες ρύζι καρολίνα
Υλικά για την κρέμα
1 κουταλιά βούτυρο Κερκύρας
6 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα πιπέρι άσπρο
Αλάτι κατά προσέγγιση
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το ρύζι να είναι σπυρωτό, το στραγγίζουμε κι όπως είναι ζεστό του προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο,αλατοπίπερο κι ανακατεύουμε καλά.
Ετοιμάζουμε τον κιμά συγχρόνως με το ρύζι.
Σοτάρουμε σε σκεύος σε μια κουταλιά βούτυρο το κρεμμύδι με τον κιμά καλά.
Ρίχνουμε αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι - ρίγανη,τον ντοματοχυμό,και το νερό κι αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ώσπου να πιει καλά τα υγρά του.
Ετοιμάζουμε την κρέμα
Βάζουμε σε κατσαρόλα να ζεσταθεί 1 κουταλιά βούτυρο Κερκύρας και ρίχνουμε μέσα 6 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό να πάρει λίγο χρώμα.Προσθέτουμε το γάλα,το μοσχοκάρυδο,το πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά σε σιγανή φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα.
Συνθέτουμε σε ταψί βουτυρωμένο διαμέτρου 24 εκατοστών στρόγγυλο, το παστίτσιο.
Βάζουμε πρώτα το ρύζι,το στρώνουμε καλά με σπάτουλα,και πάμε εναλλάξ κιμάς ρύζι, κρέμα.
Ψήσιμο στον αέρα λίγο ψηλά στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα ως να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα
Την ιδέα την πήρα παλιά από ένα πολύ μεγάλο Έλληνα της γαστρονομίας, ξεφυλίζοντας ένα βιβλίο μαγειρικής της μαμάς μου...
Νίκος Τσελεμεντές!!! Τέλεια ιδέα!!! Τέλεια νοστιμιά!!!
Ας δούμε την δική μου συνταγή...
👩🍳Παστίτσιο με ρύζι και κιμά👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά για τον κιμά
1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι
400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ανάμεικτο λάπα με στήθος
Αλάτι - πιπέρι
1/2 κουταλιά μικρή θυμάρι
1/2 κουταλιά μικρή ρίγανη
1 κούπα τριμμένη ντομάτα ή κλασσική σάλτσα pumaro προαιρετικά εγώ δεν έβαλα.
1 κούπα νερό
3 κουταλιές βούτυρο Κερκύρας περίπου ( Για τον κιμά, το ρύζι και την επάλειψη του ταψιού.)
2 κούπες ρύζι καρολίνα
Υλικά για την κρέμα
1 κουταλιά βούτυρο Κερκύρας
6 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα πιπέρι άσπρο
Αλάτι κατά προσέγγιση
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το ρύζι να είναι σπυρωτό, το στραγγίζουμε κι όπως είναι ζεστό του προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο,αλατοπίπερο κι ανακατεύουμε καλά.
Ετοιμάζουμε τον κιμά συγχρόνως με το ρύζι.
Σοτάρουμε σε σκεύος σε μια κουταλιά βούτυρο το κρεμμύδι με τον κιμά καλά.
Ρίχνουμε αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι - ρίγανη,τον ντοματοχυμό,και το νερό κι αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ώσπου να πιει καλά τα υγρά του.
Ετοιμάζουμε την κρέμα
Βάζουμε σε κατσαρόλα να ζεσταθεί 1 κουταλιά βούτυρο Κερκύρας και ρίχνουμε μέσα 6 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό να πάρει λίγο χρώμα.Προσθέτουμε το γάλα,το μοσχοκάρυδο,το πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά σε σιγανή φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα.
Συνθέτουμε σε ταψί βουτυρωμένο διαμέτρου 24 εκατοστών στρόγγυλο, το παστίτσιο.
Βάζουμε πρώτα το ρύζι,το στρώνουμε καλά με σπάτουλα,και πάμε εναλλάξ κιμάς ρύζι, κρέμα.
Ψήσιμο στον αέρα λίγο ψηλά στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα ως να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου