Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Γαλατόπιτα με ινδοκάρυδο - Gingerbread with inocard

Ένα υπέροχο έδεσμα νηστίσιμο και ελαφρύ για τον πρωινό ή τον απογευματινό  καφέ μας!!!
Απολαύστε το!!!



















👩‍🍳 Γαλατόπιτα με ινδοκάρυδο👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά

1 κούπα γάλα καρύδας
1 κούπα νερό
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές κοφτές σούπας ζάχαρη  στέβια
2 κουταλιές ινδοκάρυδο και λίγο επιπλέον για πασπάλισμα
1 κουταλιά σούπας κοφτή φυτική μαργαρίνη και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του ταψιού.

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα και το νερό σε κατσαρόλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και μόλις παίρνει να ζεσταίνεται, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη. Πολύ γρήγορα βλέπουμε ότι αρχίζει να πήζει ανακατεύουμε συγχρόνως καλά με ξύλινο κουτάλι,και μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την μαργαρίνη και το ινδοκάρυδο. Ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα και την βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 23 cm
και στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά ώσπου να ροδίσει καλά!
Σερβίρουμε με  ινδοκάρυδο.

Σημείωση. Στην δοσολογία έχω λίγη ζάχαρη αν κάποιος προτιμά βάζει περισσότερο και δεν επηρεάζει την συνταγή. Διαφορετικά προσθέτει από πάνω.
Καλή επιτυχία!

















©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου