💘Μπακλαβαδάκι με αμύγδαλα και ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τέτοια λιχουδιά???
Όμως αυτό το γλυκάκι είναι κατάλληλο για διαβητικούς αλλά και για όσους προσέχουν την διατροφή τους!!!💘
👩🍳 Μπακλαβαδάκι με αμύγδαλα 👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1/2 κουταλιά γλυκού γαρίφαλο σκόνη
1/2 κουταλιά γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη ( προαιρετικά στέβια baking
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Βούτυρο φρέσκο για την επάλειψη φύλλων
Γαρίφαλο ολόκληρο για επάνω στο μπακλαβά
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική ή 1/4 ποτήρι στέβια baking
1 ποτήρι νερό
1 φέτα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά από την έναρξη του βρασμού να δέσει και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, την ζάχαρη κανέλα - γαρίφαλλο σκόνη σε ένα μπωλ, και στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας ένα ένα βουτυρωμένα κάτω σε ένα ταψί. Πασπαλιζουμε με το μίγμα από τα αμύγδαλα επάνω σε κάθε φύλλο ένα ένα αυτή τη φορά με βούτυρο και αμύγδαλα, και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα με τα αμύγδαλα.
Όταν τελειώσουμε βάζουμε 5 φύλλα ένα ένα πάντα με βούτυρο περασμένα και καρφώνουμε ανά διαστήματα γαρίφαλλα.
Χαράζουμε τον μπακλαβά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα για 40-50 λεπτά, αλλά πάντα με κάθε φούρνο προσαρμόζουμε την ώρα ψησίματος.
Όταν ψηθεί σιροπιάζουμε τον μπακλαβά ζεστό και το σιρόπι χλιαρό, το αφήνουμε να απορροφηθεί και σερβίρουμε!!!
Σημείωση/ Αν το γλυκό γίνει αποκλειστικά με ζάχαρη στέβιας, θεωρείται κατάλληλο για όσους κάνουν διατροφή αλλά και για διαβητικούς!!!
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα
Όμως αυτό το γλυκάκι είναι κατάλληλο για διαβητικούς αλλά και για όσους προσέχουν την διατροφή τους!!!💘
👩🍳 Μπακλαβαδάκι με αμύγδαλα 👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1/2 κουταλιά γλυκού γαρίφαλο σκόνη
1/2 κουταλιά γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη ( προαιρετικά στέβια baking
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Βούτυρο φρέσκο για την επάλειψη φύλλων
Γαρίφαλο ολόκληρο για επάνω στο μπακλαβά
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική ή 1/4 ποτήρι στέβια baking
1 ποτήρι νερό
1 φέτα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά από την έναρξη του βρασμού να δέσει και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, την ζάχαρη κανέλα - γαρίφαλλο σκόνη σε ένα μπωλ, και στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας ένα ένα βουτυρωμένα κάτω σε ένα ταψί. Πασπαλιζουμε με το μίγμα από τα αμύγδαλα επάνω σε κάθε φύλλο ένα ένα αυτή τη φορά με βούτυρο και αμύγδαλα, και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα με τα αμύγδαλα.
Όταν τελειώσουμε βάζουμε 5 φύλλα ένα ένα πάντα με βούτυρο περασμένα και καρφώνουμε ανά διαστήματα γαρίφαλλα.
Χαράζουμε τον μπακλαβά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα για 40-50 λεπτά, αλλά πάντα με κάθε φούρνο προσαρμόζουμε την ώρα ψησίματος.
Όταν ψηθεί σιροπιάζουμε τον μπακλαβά ζεστό και το σιρόπι χλιαρό, το αφήνουμε να απορροφηθεί και σερβίρουμε!!!
Σημείωση/ Αν το γλυκό γίνει αποκλειστικά με ζάχαρη στέβιας, θεωρείται κατάλληλο για όσους κάνουν διατροφή αλλά και για διαβητικούς!!!
Καλή επιτυχία!
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Μαρία Καρανικόλα
ΜΟΥ ΑΡΕΣΗ ΠΟΛΛH Helen
ΑπάντησηΔιαγραφή