Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Πίτα με άγρια χόρτα - Wild veggies pie

Πίτα με άγρια χόρτα μάραθο και παπαρουνόσπορο μια ιδιαίερη συνταγή που χωρίς αυτά τα υλικά δεν έχει γεύση έλεγε η γιαγιά μου...
Πάμε να δούμε την συνταγή της!!!



👩‍🍳Πίτα με άγρια χόρτα 👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά για την γέμιση

600 γραμμάρια άγρια χόρτα (Παπαρούνες λάπαθα ρολόγια)
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι κατά προσέγγιση
1 κουταλια ρύζι ( Απαραίτητα ωμό στην πίτα για να τραβήξει τα υγρά)
1 ματσάκι  μάραθο ή μια πρέζα μαραθόσπορο
1 πρέζα παπαρουνόσπορο
1  πρέζα παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα πίτας poppy seed

Εκτέλεση

Ζεματάμε εφόσον πλένουμε καλά τα άγρια χόρτα για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.Κόβουμε 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο, αλάτι πιπέρι κατά προσέγγιση, το ρύζι κι ανακατεύουμε.
Εναλλακτικά την σοτάρουμε την γέμιση αλλά γίνεται ποιο βαριά.

Υλικά για την ζύμη

1 κούπα χλιαρό νερό
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
1 κουταλιά ξύδι
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές τσίπουρο γράπα
500 - 600 γρ περίπου αλεύρι.
Ζυμώνουμε ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια,και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί

Φύλλα
Ανοίγουμε 3 φύλλα 20 εκατοστών μαζί, ανάμεσα τους με μια κουταλιά ελαιόλαδο,και τα ανοίγουμε σε ένα φύλλο μεγαλύτερου μεγέθους,στο μέγεθος του ταψιού μας που είναι 32 εκατοστών. Χρειαζόμαστε 2 τέτοια φύλλα.

Συνθέτουμε την πίτα με ένα φύλλο από κάτω σε ταψί σε λαδωμένο ταψί. Στην μέση γέμιση λαχανικών,κι από πάνω άλλο ένα φύλλο.Τελειώνουμε με επάλειψη ελαιόλαδου την πίτα μας καθώς και με πασπάλισμα παπαρουνόσπορου ή σουσαμιού.
Ψήσιμο στους 180 βαθμούς 3/4 της ώρας περίπου.

Σε δίαιτα 3 κομμάτια η μερίδα περίπου 5 επί 10 cm

Σημείωση/ Ο παπαρουνόσπορος θεωρείται ναρκωτικό και θεωρείται απαγορευμένο προιόν αν δεν κάνω λάθος. Εγώ που πάντα φτιάχνω τα σπιτικά αρωματικά τον φτιάχνω τον Μάιο που έχει πολλές παπαρούνες στους αγρούς, το μαζέυω όταν έχει στεγνώσει ο λοβός του σπόρου κι έχουν πέσει τα φύλλα από το άνθος. Στην συνέχεια το αφήνω να ξεραθεί καλά και το χτυπάω πάνω σε ένα καθαρό λευκό πανί να πέσει ο σπόρος. Το φυλάω σε γιάλινο βάζο και το βάζω σε ορισμένα παραδοσιακά φαγητά,μια πρέζα. Η κόκκινη παπαρούνα δεν είναι οπιούχος
Καλή επιτυχία!



















Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου