Γλυκό κουταλιού περγαμόντο θα φτιάξω σήμερα...Μια ιδιαίτερη ποικιλία που βρήκα εδώ στην Αυστραλία και που μοιάζει το χρώμα του με του πορτοκαλιού περισσότερο.
Πάντως σε γεύση μυρίζει Ελλάδα και μου θυμίζει ένα από τα ωραιότερα γλυκά κουταλιού μας!!!
Ας δούμε την συνταγή!!!
👩🍳 Γλυκό κουταλιού περγαμόντο👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
8 φρούτα περγαμόντο 34-36 φλούδες περίπου
800 γραμμάρια ζάχαρη
2 κούπες μέλι
1 Λεμόνι το χυμό του
500 γραμμάρια νερό
( δεν χρειάζεται καμία άλλη ουσία για άρωμα αφού το περγαμόντο έχει έντονη γεύση από μόνο του )
Εκτέλεση
Πλένω τα φρούτα τα σκουπίζω τα τρίβω στο τρίφτη και τα κόβω σε λωρίδες πλατιές που τις γυρνάω και τις κρατάω με οδοντογλυφίδα.
Βάζω τις φλούδες σε νερό που να τα σκεπάζει, και το αλλάζω το νερό για δύο μέρες και με αλλαγή περίπου 4-5 φορές τη μέρα μέχρι να βεβαιωθώ ότι έχουν ξεπικρίσει.
( Δοκιμάζω και λίγο όταν πάω να το βράσω για να είμαι σίγουρη)
Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζω από τα νερά, βγάζω τις οδοντογλυφίδες και τις βάζω με τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα. Τις αφήνω 2 ώρες να λιώσει η ζάχαρη και στην συνέχεια τις σιγοβράζω για μια ώρα περίπου ελέγχοντας αν έδεσε το σιρόπι τους.
10 λεπτά πριν κατεβάσω το γλυκό μου από την φωτιά, προσθέτω το μέλι και το χυμό λεμονιού. Το αποθηκεύω καυτό σε αποστειρωμένα βάζα χρησιμοποιώντας την γνωστή μέθοδο αποστείρωσης!
Καλή επιτυχία!
Sweet spice bergamot I will make today ... A special variety I found here in Australia and that looks like its orange color more.
However, it smells like Greece and reminds me of one of our finest spoon sweets !!!
Let's see the recipe !!!
👩 Sweet spoon of bergamot 👩
Recipe Maria Karanikola
Materials
8 fruit bergamot 34-36 peels approx
800 grams of sugar
2 cups of honey
1 Lemon the juice
500 grams of water
(no other substance needed for aroma since bergamot has a strong taste in itself)
Implementation
I wash the fruits and wipe them on the grater and cut them into strips of bread rolls that I turn and keep them with a toothpick.
I put the peels in water to cover them, and I change the water for two days and change about 4-5 times a day until I'm sure they've gone out.
(I'm trying a bit when I go to boil it to be sure)
When they are ready to drain them out of the water, I remove the toothpicks and put them with sugar and water in a saucepan. I leave them for 2 hours to melt the sugar and then simmer for about an hour checking if they tied their syrup.
10 minutes before I take my sweet from the fire, add honey and lemon juice. Store it hot in sterile jars using the known sterilization method!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Πάντως σε γεύση μυρίζει Ελλάδα και μου θυμίζει ένα από τα ωραιότερα γλυκά κουταλιού μας!!!
Ας δούμε την συνταγή!!!
👩🍳 Γλυκό κουταλιού περγαμόντο👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
8 φρούτα περγαμόντο 34-36 φλούδες περίπου
800 γραμμάρια ζάχαρη
2 κούπες μέλι
1 Λεμόνι το χυμό του
500 γραμμάρια νερό
( δεν χρειάζεται καμία άλλη ουσία για άρωμα αφού το περγαμόντο έχει έντονη γεύση από μόνο του )
Εκτέλεση
Πλένω τα φρούτα τα σκουπίζω τα τρίβω στο τρίφτη και τα κόβω σε λωρίδες πλατιές που τις γυρνάω και τις κρατάω με οδοντογλυφίδα.
Βάζω τις φλούδες σε νερό που να τα σκεπάζει, και το αλλάζω το νερό για δύο μέρες και με αλλαγή περίπου 4-5 φορές τη μέρα μέχρι να βεβαιωθώ ότι έχουν ξεπικρίσει.
( Δοκιμάζω και λίγο όταν πάω να το βράσω για να είμαι σίγουρη)
Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζω από τα νερά, βγάζω τις οδοντογλυφίδες και τις βάζω με τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα. Τις αφήνω 2 ώρες να λιώσει η ζάχαρη και στην συνέχεια τις σιγοβράζω για μια ώρα περίπου ελέγχοντας αν έδεσε το σιρόπι τους.
10 λεπτά πριν κατεβάσω το γλυκό μου από την φωτιά, προσθέτω το μέλι και το χυμό λεμονιού. Το αποθηκεύω καυτό σε αποστειρωμένα βάζα χρησιμοποιώντας την γνωστή μέθοδο αποστείρωσης!
Καλή επιτυχία!
Sweet spice bergamot I will make today ... A special variety I found here in Australia and that looks like its orange color more.
However, it smells like Greece and reminds me of one of our finest spoon sweets !!!
Let's see the recipe !!!
👩 Sweet spoon of bergamot 👩
Recipe Maria Karanikola
Materials
8 fruit bergamot 34-36 peels approx
800 grams of sugar
2 cups of honey
1 Lemon the juice
500 grams of water
(no other substance needed for aroma since bergamot has a strong taste in itself)
Implementation
I wash the fruits and wipe them on the grater and cut them into strips of bread rolls that I turn and keep them with a toothpick.
I put the peels in water to cover them, and I change the water for two days and change about 4-5 times a day until I'm sure they've gone out.
(I'm trying a bit when I go to boil it to be sure)
When they are ready to drain them out of the water, I remove the toothpicks and put them with sugar and water in a saucepan. I leave them for 2 hours to melt the sugar and then simmer for about an hour checking if they tied their syrup.
10 minutes before I take my sweet from the fire, add honey and lemon juice. Store it hot in sterile jars using the known sterilization method!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου