Μια απλή μακαρονάδα με μύδια για σήμερα στο πιάτο μας, που ποιος δεν ξέρει να φτιάχνει...Έχουμε όμως ένα μικρό μυστικό στην συνταγή μας, που αυτό μας βοηθάει στην δίαιτα μας και είναι ο τρόπος μαγειρέματος!!!
Διαβάστε τις σημειώσεις της συνταγής και πάμε να την δούμε!!!
👩🍳Σπαγγέτι με μύδια & λαχανικά 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά για 2 άτομα
400 gr μύδια με κέλυφος και 200 gr καθαρισμένα
250 gr σπαγγέτι Νο 10 σιμιγδαλιού
1 μέτριο κρεμμύδι κόκκινο
1 σκελίδα σκόρδο
2 μεγάλες ντομάτες ή 1 ποτήρι ντοματοχυμό
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
1 πιπεράκι τσίλι προαιρετικά
1 μικρό κολοκυθάκι σε κύβους
αλάτι - πιπέρι
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
Άνηθο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε με συρμάτινη βούρτσα κουζίνας τα μύδια και τα κρατάμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τεφάλ το κρεμμύδι με το σκόρδο και το σοτάρουμε ελαφρά.Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, το ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι,και τα μακαρόνια μαζί με 2 κούπες νερό βραστό.
Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσουν στον ζωμό τους,βοηθώντας τα αν χρειαστεί με νερό. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του βρασμού στα τελευταία 3-4 λεπτά προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μύδια, κι ολοκληρώνουμε το φαγητό μας.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τα μύδια και τον άνηθο. Συνοδεύουμε το πιάτο με αγγουράκι ντομάτα με αλάτι και ξύδι σε stick!
Σημείωση / Προσοχή στα μύδια που δεν ανοίγουν από το κέλυφος τα πετάμε,δεν προσπαθούμε να τα ανοίξουμε ποτέ.
Χρησιμοποιούμε αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος, χωρίς να κάψουμε το λάδι ή βούτυρο, διότι το φαγητό είναι ποιο εύπεπτο και ελαφρύ αφενός κι αφετέρου αποφεύγουμε να βάλουμε στο φαγητό 2 φορές λάδι ή βούτυρο, δηλ και στην σάλτσα και να βουτυρώσουμε τα μακαρόνια.
Χρησιμοποιούμε μόνο ελαιόλαδο που είναι η καλύτερη λιπαρή ουσία!
Στην σάλτσα αυτή μπορούμε να βάλουμε περισσότερα λαχανικά της αρεσκείας μας...πχ μελιτζάνα καρότα κλπ.Τα μακαρόνια μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σιμιγδαλιού, με ολικής άλεσης.
Τα ζυμαρικά συνδυαστικά σε δίαιτα αποφεύγουμε να τα παντρέψουμε με κρέατα και τυριά και γενικώς με ζωικά λιπαρά! ''Αποφεύγουμε όμως... όχι δεν τρώμε ποτέ'. '
Καλή επιτυχία!
A simple pasta with mussels for today on our plate, who does not know how to make ... But we have a little secret in our recipe, which helps us in our diet and is the way of cooking !!!
Read the recipe notes and go see it !!!
👩 Spaghetti with mussels & vegetables 👩
Recipe Helen Dimi
Materials for 2 people
400 grams of mussels in shell and 200 grams cleaned
250 gr spaghetti No 10 semolina
1 medium onion red
1 clove of garlic
2 large tomatoes or 1 glass of tomato juice
1 red Florina pepper
2 green horned peppers
1 chili pepper optional
1 small zucchini in cubes
Salt Pepper
5-6 tablespoons of olive oil
Freshly chopped for serving
Implementation
Wash the mussels with a wire brush and keep them aside.
Pour the onion with garlic in a pot and sprinkle it lightly. Add the tomato juice, salt-pepper olive oil, and the macaroni together with 2 cups of boiling water.
Let them boil until they are tied to their broth, helping them if necessary with water. Shortly before the boiling in the last 3-4 minutes we add the vegetables and mussels, and finish our food.
Serve spaghetti with mussels and dill. We accompany the plate with tomato cucumber with salt and vinegar stick!
Note / Beware of mussels that do not open from the shell we throw them away, we never try to open them.
We use this cooking mode without burning the oil or butter because the food is more digestible and light on the one hand, and on the other hand we avoid eating 2 times oil or butter, or in the sauce and butter the macaroni. We only use olive oil that is the best oily substance!
In this sauce we can put more vegetables of our choice ... eg eggplant carrots, etc. Pasta can replace semolina, with whole grain.
Pasta combining on a diet avoids marrying them with meat and cheese and generally with animal fat! '' We avoid but ... we never eat '. ''
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Διαβάστε τις σημειώσεις της συνταγής και πάμε να την δούμε!!!
👩🍳Σπαγγέτι με μύδια & λαχανικά 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά για 2 άτομα
400 gr μύδια με κέλυφος και 200 gr καθαρισμένα
250 gr σπαγγέτι Νο 10 σιμιγδαλιού
1 μέτριο κρεμμύδι κόκκινο
1 σκελίδα σκόρδο
2 μεγάλες ντομάτες ή 1 ποτήρι ντοματοχυμό
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
1 πιπεράκι τσίλι προαιρετικά
1 μικρό κολοκυθάκι σε κύβους
αλάτι - πιπέρι
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
Άνηθο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε με συρμάτινη βούρτσα κουζίνας τα μύδια και τα κρατάμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τεφάλ το κρεμμύδι με το σκόρδο και το σοτάρουμε ελαφρά.Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, το ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι,και τα μακαρόνια μαζί με 2 κούπες νερό βραστό.
Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσουν στον ζωμό τους,βοηθώντας τα αν χρειαστεί με νερό. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του βρασμού στα τελευταία 3-4 λεπτά προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μύδια, κι ολοκληρώνουμε το φαγητό μας.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τα μύδια και τον άνηθο. Συνοδεύουμε το πιάτο με αγγουράκι ντομάτα με αλάτι και ξύδι σε stick!
Σημείωση / Προσοχή στα μύδια που δεν ανοίγουν από το κέλυφος τα πετάμε,δεν προσπαθούμε να τα ανοίξουμε ποτέ.
Χρησιμοποιούμε αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος, χωρίς να κάψουμε το λάδι ή βούτυρο, διότι το φαγητό είναι ποιο εύπεπτο και ελαφρύ αφενός κι αφετέρου αποφεύγουμε να βάλουμε στο φαγητό 2 φορές λάδι ή βούτυρο, δηλ και στην σάλτσα και να βουτυρώσουμε τα μακαρόνια.
Χρησιμοποιούμε μόνο ελαιόλαδο που είναι η καλύτερη λιπαρή ουσία!
Στην σάλτσα αυτή μπορούμε να βάλουμε περισσότερα λαχανικά της αρεσκείας μας...πχ μελιτζάνα καρότα κλπ.Τα μακαρόνια μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σιμιγδαλιού, με ολικής άλεσης.
Τα ζυμαρικά συνδυαστικά σε δίαιτα αποφεύγουμε να τα παντρέψουμε με κρέατα και τυριά και γενικώς με ζωικά λιπαρά! ''Αποφεύγουμε όμως... όχι δεν τρώμε ποτέ'. '
Καλή επιτυχία!
A simple pasta with mussels for today on our plate, who does not know how to make ... But we have a little secret in our recipe, which helps us in our diet and is the way of cooking !!!
Read the recipe notes and go see it !!!
👩 Spaghetti with mussels & vegetables 👩
Recipe Helen Dimi
Materials for 2 people
400 grams of mussels in shell and 200 grams cleaned
250 gr spaghetti No 10 semolina
1 medium onion red
1 clove of garlic
2 large tomatoes or 1 glass of tomato juice
1 red Florina pepper
2 green horned peppers
1 chili pepper optional
1 small zucchini in cubes
Salt Pepper
5-6 tablespoons of olive oil
Freshly chopped for serving
Implementation
Wash the mussels with a wire brush and keep them aside.
Pour the onion with garlic in a pot and sprinkle it lightly. Add the tomato juice, salt-pepper olive oil, and the macaroni together with 2 cups of boiling water.
Let them boil until they are tied to their broth, helping them if necessary with water. Shortly before the boiling in the last 3-4 minutes we add the vegetables and mussels, and finish our food.
Serve spaghetti with mussels and dill. We accompany the plate with tomato cucumber with salt and vinegar stick!
Note / Beware of mussels that do not open from the shell we throw them away, we never try to open them.
We use this cooking mode without burning the oil or butter because the food is more digestible and light on the one hand, and on the other hand we avoid eating 2 times oil or butter, or in the sauce and butter the macaroni. We only use olive oil that is the best oily substance!
In this sauce we can put more vegetables of our choice ... eg eggplant carrots, etc. Pasta can replace semolina, with whole grain.
Pasta combining on a diet avoids marrying them with meat and cheese and generally with animal fat! '' We avoid but ... we never eat '. ''
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου