Γαλακτομπούρεκο Θεικό με πλούσια κρέμα και τραγανό φύλλο,και με την γλυκόπικρη γεύση του πορτοκαλιού...
Τι να αναζητήσεις άλλο από τις γεύσεις της ζαχαροπλαστικής???
Πάμε για την συνταγή!!!
👩🍳Γαλακτομπούρεκο 👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο για το πέρασμα των φύλλων
Για την κρέμα γαλακτομπούρεκου
1 λίτρο γάλα φρέσκο
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
3 κάψουλες βανίλιας
200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
Εκτέλεση
Βάζω το γάλα τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη πάνω στη φωτιά να ζεσταθούν, μόλις πάρουν βράση προσθέτω το σιμιγδάλι και ανακατεύω με σύρμα συνεχώς.
Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα την κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τα αυγά ένα ένα και ανακατεύω πολύ γρήγορα να μη αφήσουν άσπρες ίνες στη κρέμα.
Τέλος βάζω τις κάψουλες βανίλιας και την αφήνω να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη κουζίνας ώστε να μην πιάσει κρούστα.
Σε ένα ταψί τετράγωνο διαμέτρου 26 εκατοστών στρώνω τα μισά φύλλα από το πακέτο βουτυρώνοντας τα ένα ένα.
Στρώνω στο ταψί με τα φύλλα την κρέμα καλύπτω πάνω με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα και αυτά ένα ένα.
Χαράζω σε κομμάτια και ψήνω το γαλακτομπούρεκο μου στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα!!!
Ετοιμάζω το σιρόπι
Με
3 ποτήρια ζάχαρη
2 νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλούδα από λεμόνι
7-8 φέτες πορτοκάλι που θα τις χρησιμοποιήσω για στόλισμα
Βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά από την έναρξη του βρασμού του, και σιροπιαζω όταν βγάλω το γλυκό από τον φούρνο με σιρόπι χλιαρό.
Σερβίρω με τις φέτες από πορτοκάλι!!!
Καλή επιτυχία!
Galaktuboureko with rich cream and crispy leaf, and with the bitter taste of orange ...
What to look for other than the tastes of pastry ???
Let's go for the recipe !!!
👩 Galaktuboureko 👩
Recipe Maria Karanikola
Materials
1 pack of crust sheet
250 grams of butter fresh for the passage of leaves
For dessert cream
1 liter of fresh milk
200 grams of cream
200 grams of crystalline sugar
3 vanilla capsules
200 grams of fine semolina
4 eggs
Implementation
I put the cream and milk sugar on the heat to heat, just boil add the semolina and stir with wire constantly.
When the cream starts to coagulate, I lower it from the heat and add the eggs one and mix very quickly not to leave white fibers in the cream.
Finally, I put the vanilla capsules and let it cool down with a kitchen liner so that it does not catch a crust.
In a 26-centimeter square baking pan, half the sheets of the package are poured one by one. I chop on the pan with the leaves the cream cover over the remaining leaves butt them and one one.
I cook in pieces and bake my galactoboureko at 170 degrees until it gets golden color !!!
I brew the syrup
With
3 glasses of sugar
2 water
1 stick of cinnamon
1 lemon peel
7-8 slices of orange to use for decoration
Boil the syrup for 5 minutes from the start of its boiling, and syrup when I take the sweet from the oven with lukewarm syrup.
Serve with slices of orange !!!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Τι να αναζητήσεις άλλο από τις γεύσεις της ζαχαροπλαστικής???
Πάμε για την συνταγή!!!
👩🍳Γαλακτομπούρεκο 👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο για το πέρασμα των φύλλων
Για την κρέμα γαλακτομπούρεκου
1 λίτρο γάλα φρέσκο
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
3 κάψουλες βανίλιας
200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
Εκτέλεση
Βάζω το γάλα τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη πάνω στη φωτιά να ζεσταθούν, μόλις πάρουν βράση προσθέτω το σιμιγδάλι και ανακατεύω με σύρμα συνεχώς.
Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα την κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τα αυγά ένα ένα και ανακατεύω πολύ γρήγορα να μη αφήσουν άσπρες ίνες στη κρέμα.
Τέλος βάζω τις κάψουλες βανίλιας και την αφήνω να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη κουζίνας ώστε να μην πιάσει κρούστα.
Σε ένα ταψί τετράγωνο διαμέτρου 26 εκατοστών στρώνω τα μισά φύλλα από το πακέτο βουτυρώνοντας τα ένα ένα.
Στρώνω στο ταψί με τα φύλλα την κρέμα καλύπτω πάνω με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα και αυτά ένα ένα.
Χαράζω σε κομμάτια και ψήνω το γαλακτομπούρεκο μου στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα!!!
Ετοιμάζω το σιρόπι
Με
3 ποτήρια ζάχαρη
2 νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλούδα από λεμόνι
7-8 φέτες πορτοκάλι που θα τις χρησιμοποιήσω για στόλισμα
Βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά από την έναρξη του βρασμού του, και σιροπιαζω όταν βγάλω το γλυκό από τον φούρνο με σιρόπι χλιαρό.
Σερβίρω με τις φέτες από πορτοκάλι!!!
Καλή επιτυχία!
Galaktuboureko with rich cream and crispy leaf, and with the bitter taste of orange ...
What to look for other than the tastes of pastry ???
Let's go for the recipe !!!
👩 Galaktuboureko 👩
Recipe Maria Karanikola
Materials
1 pack of crust sheet
250 grams of butter fresh for the passage of leaves
For dessert cream
1 liter of fresh milk
200 grams of cream
200 grams of crystalline sugar
3 vanilla capsules
200 grams of fine semolina
4 eggs
Implementation
I put the cream and milk sugar on the heat to heat, just boil add the semolina and stir with wire constantly.
When the cream starts to coagulate, I lower it from the heat and add the eggs one and mix very quickly not to leave white fibers in the cream.
Finally, I put the vanilla capsules and let it cool down with a kitchen liner so that it does not catch a crust.
In a 26-centimeter square baking pan, half the sheets of the package are poured one by one. I chop on the pan with the leaves the cream cover over the remaining leaves butt them and one one.
I cook in pieces and bake my galactoboureko at 170 degrees until it gets golden color !!!
I brew the syrup
With
3 glasses of sugar
2 water
1 stick of cinnamon
1 lemon peel
7-8 slices of orange to use for decoration
Boil the syrup for 5 minutes from the start of its boiling, and syrup when I take the sweet from the oven with lukewarm syrup.
Serve with slices of orange !!!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου