Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Ρολό κιμά με αυγά & πατάτες - Roll mince with eggs & potatoes

Ένα ρολό όλο γεύση και νοστιμιά όπως έφτιαχναν τα χεράκια της μαμάς μου για σήμερα...Μαμαδίστικο!!!









👩‍🍳 Ρολό κιμά με αυγά & πατάτες 👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά για  το ρολό

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ανάμεικτο λάπα με στήθος
1 ντομάτα τριμμένη
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη - Θυμάρι κατά προσέγγιση
1 σκελίδα σκόρδου προαιρετικά
1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο ξερό τριμμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν καλά με βρεγμένα χέρια.
5 Αυγά βρασμένα για 7 λεπτά

Υλικά για τις πατάτες με μουστάρδα dizon

6 μέτριες πατάτες
1 κουταλιά φυτική μαργαρίνη
1 μέτριο κρεμμύδι κόκκινο
1- 2 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα χωρίς ζάχαρη dizon
1/2 λεμόνι τον χυμό του
3/4 κούπας νερό
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη κόλιαντρο σκόνη

Εκτέλεση για τις πατάτες

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες τις αλοίφουμε με το βούτυρο και τις τοποθετούμε σε μία γάστρα μικρή
Τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Σε ένα σέικερ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μας καλά και περιχύνουμε πάνω στις πατάτες.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα τους! Ανά διαστήματα 2-3 φορές με ένα κουτάλι βρέχουμε με τον ζωμό τις πατάτες και ελέγχουμε αν χρειαστεί παραπάνω νερό.

Εκτέλεση για το ρολό

Σε ευρύχωρο ταψί 33 εκατοστών στήνουμε το ρολό μας με τον ζυμωμένο κιμά και ενδιάμεσα βάζουμε καθαρισμένα τα 5 αυγά μας. Λαδώνουμε πολύ καλά για να μην μας ανοίξει και σκίσει το ρολό,και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά περίπου 40 - 45 λεπτά.
Στο σερβίρισμα τοποθετούμε το ρολό μας φέτες σε πιάτο και δίπλα τις πατάτες dizon
Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής!
Καλή επιτυχία!!!














A roll of whole flavor and delicacy as my mom's hands made for today ... Mamadist !!!

👩 Roll mince with eggs & potatoes 👩
Recipe Helen Dimi

Materials for the roll

1 kilogram of minced beef mixed with chest
1 tomato grated
Salt - pepper - oregano - Thyme approximately
1 clove of garlic optional
1 large onion red dry grated
2 tablespoons of olive oil
Knead all the ingredients thoroughly until they are well incorporated with wet hands.
5 Eggs boiled for 7 minutes

Materials for potatoes with dizon mustard

6 medium potatoes
1 tablespoon of vegetable margarine
1 medium onion red
1-2 garlic cloves
1 tablespoon mustard without sugar dizon
1/2 lemon juice
3/4 cup water
Salt - pepper - oregano coriander powder

Execution of potatoes

Clean and wash the potatoes with the butter and put them in a small hat
Grated the garlic and the onion in the fine grater.
In a shaker mix all our ingredients well and pour over the potatoes.
Bake at 200 degrees for about 45 minutes until they soften and tie their sauce! Intermittently 2-3 times with a spoon, we dip the potatoes with the broth and check if more water is needed.

Run for the roll

In a 33cm wide baking pan, lay our roll with the kneaded minced meat and put 5 eggs in between. We bake very well so that it does not open and torn the roll, and bake it at 180 degrees until it is brown for about 40 - 45 minutes.
In serving we place our roll slices on a plate and next to the dizon potatoes
We accompany a season salad!
Good luck!!!





Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου