Πίτα χωριάτικη με, τραγανό φύλλο και μια ιδιαίτερη γέμιση με γεμιστά τορτελίνι κρέατος κρέμα,μπέικον και τυριά!!!
Πως να αντισταθεί κανείς?
👩🍳Χωριάτικη πίτα με τορτελίνι μπέικον & τυριά 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά γέμισης
250 γρ τορτελίνι γεμιστά με κρέας
1 κουταλιά βούτυρο αγελαδινό Κερκύρας
8 φέτες μπέικον καπνιστό
1/2 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
8 φέτες κίτρινο τυρί
Μια πρέζα πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες πακέτου,αφαιρούμε 3 λεπτά διότι θα ψηθούν και στην πίτα,και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε ελαφρά να αφήσει το άρωμα του. Προσθέτουμε την κρέμα κάλακτος τα τορτελίνια και το πιπέρι. Όταν αρχίσει να δένει η κρέμα περίπου 2-3 λεπτά,προσθέτουμε το τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά.
Υλικά Ζύμης
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά βούτυρο Κερκύρας
Επιπλέον ένα είδος λιπαρής ουσίας για επάλειψη.(150 γρ βούτυρο για επάλειψη περίπου)
500-600 γρ περίπου αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Διαδικασία φύλλων πίτας.
Εκτέλεση
Εφόσον ξεκουραστεί η ζύμη μας την χωρίζουμε σε 6 ή 8 ισομεγέθη κομμάτια,
που τα ανοίγουμε αμέσως σε φύλλα διαμέτρου περίπου 15-20 εκατοστών.
Στην συνέχεια τα βουτυρώνουμε ανάμεσα. Φύλλο - βούτυρο φύλλο -βούτυρο φύλλο. (Δηλ από τις 2 εξωτερικές πλευρές δεν θα έχει βούτυρο για να ανοίγουμε το φύλλο ποιο εύκολα.)
Φτιάχνουμε 2 φύλλα ανά 3-4 κομμάτια ζύμης, και τα ανοίγουμε σε μεγαλύτερα στο μέγεθος του ταψιού μας.
Βουτυρώνουμε παράλληλα και το ταψί μας που είναι στρόγγυλο διαμέτρου 33 εκατοστών,και στρώνουμε ένα φύλλο κάτω ένα πάνω και στην μέση την γέμιση.
Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Σημείωση.Αναζητήστε στο ιστολόγιο '' Η Πίτα της άπειρης'' για να δείτε αναλυτικά την διαδικασία του φύλλου.
Η πίτα αυτή δεν ενδείκνυται σε όσους προσέχουν την διατροφή τους διότι περιέχει πολλά λιπαρά. Εποχές όμως που μπλοκάρει ο οργανισμός και δεν χάνουμε κιλά, τότε σε μία μέρα σοκάρουμε τον οργανισμό τροφοδοτώντας του με πολλά λιπαρά για να λειτουργήσει και πάλι ο μεταβολισμός μας, οπότε σε αυτή την φάση μπορούμε να την γευθούμε!
Καλή επιτυχία!!!
Pita rustic with a crisp leaf and a special filling with stuffed tortellini meat
cream, bacon and cheese !!!
How to resist?
👩Pie with tortellini bacon & cheeses 👩
Recipe Helen Dimi
Filling materials
250 g tortellini stuffed with meat
1 tablespoon of cow butter
8 slices of bacon smoked
1/2 small cream box
8 slices of yellow cheese
A pinch of white pepper
Implementation
Boil tortellini in salted water according to packet instructions, remove for 3 minutes because they will be baked in the pie, and drain them.
In a frying pan, put the butter into the bacon, and then saturate it slightly to leave its flavor. Add the crème cream tortellini and pepper. When the cream starts to stick for about 2-3 minutes, add the cheese and remove it from the fire.
Yeast Materials
1 cup of lukewarm water
1 tablespoon of salt
1 tablespoon of vinegar
1 tablespoon of butter of Corfu
In addition, a kind of spreadable fatty substance (150 g butter for spreading)
500-600 g of flour.
Knead well until we reach a soft dough that does not stick to our hands and leave it for half an hour to rest.
Pieces of pie pie.
Implementation
Once our dough rests, divide it into 6 or 8 equal pieces,
which we immediately open on leaves of about 15-20 cm in diameter.
Then we butter in between. Sheet - butter leaf - butter leaf. (Ie from the 2 outer sides there will be no butter to open the leaf easily.)
We make 2 sheets per 3-4 pieces of dough, and open them to larger ones in the size of our pan.
We also butter our 33cm-diameter round pan, and lay one sheet down one top and half in the filling.
Bake the pie at 200 degrees for about 45 minutes depending on the oven.
Note.Try on the blog '' The Pirate of the Infinite '' to see in detail the process of the sheet.
This pie is not suitable for those who care for their diet because it contains a lot of fat. But in the seasons that the body blocks and we do not lose weight, then one day we shock the body by feeding it with lots of fat so our metabolism can work again, so at this stage we can taste it!
Good luck!!!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου