Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Πεϊνιρλί - Peinirli

Πεϊνιρλί όμορφα καλοφτιαγμένα με απαλή ζύμη μέσα, τραγανή εξωτερικά και γέμιση που λιώνει στο στόμα!!!
Πως να αντισταθεί κανείς?








👩‍🍳 Πεϊνιρλί 👩‍🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά για την ζύμη
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
300 γραμμάρια γάλα φρέσκο
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
15 γραμμάρια αλάτι
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
450-500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Βάζω το γάλα να βράσει ελαφρά και το αφήνω να γίνει χλιαρό προς κρύο.
Προσθέτω το βούτυρο με τη μαγιά και ανακατεύω καλά.
Στην συνέχεια προσθέτω το σιμιγδάλι το αλάτι το αυγό και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα ζυμάρι ελαστικό που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνω μίση ώρα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να μην μου κρυώσει,

Για την γέμιση 300 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
200 γραμμάρια αλλαντικά επιλογής μας κομμένα κύβους
Ετοιμαζω το τριμμένο τυρί και τα κομμένα σε κύβους αλλαντικά.
Ανοίγω το ζυμάρι δίνω το σχήμα και βάζω τα υλικά.
Περνάω με αυγό τα πεϊνιρλί μου και ψήνω στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σημείωση : Την θερμοκρασία στο φούρνο μας την κανονίζουμε πάντα ανάλογα με το δικό μας φούρνο. Αλεύρι παίρνει καμία φορά μια δυο κουταλιές ποιο πάνω ή ποιο κάτω. Ετοιμάστε τα και με υλικά της αρεσκείας σας όπως μπέικον λουκάνικα,άλλου είδους τυριά κλπ!!!
Καλή επιτυχία!!!









Peinirli beautifully well-made with soft dough inside, crisp outside and filling
that melts in the mouth !!!
How to resist?

👩 Peinirli 👩
Recipe Maria Karanikola

Materials for dough
250 grams of fresh cow butter at room temperature
1 egg
300 grams of fresh milk
1 sachet of yeast powder
15 grams of salt
3 tablespoons of semolina fine
450-500 grams flour for all uses

Implementation

I make the milk boil slightly and leave it warm to cold.
Add the butter with the yeast and stir well.
Then add the semolina salt to the egg and finally the flour slowly and knead until I have a dough tire that does not stick to the hands.
I leave a hasty hour covered in a hot place not to cool me,

For stuffing 300 grams of casserole grated
200 grams of cold cuts of our cut cubes
I prepare the grated cheese and cubes cut into cold cuts.
Opening the dough I give the shape and put the materials.
I pour my peinirli with egg and bake at 170 degrees until they get a golden color.

Note: The temperature in our oven is always arranged according to our own oven. Flour takes once a two tablespoons over or below. Prepare them with materials of your choice such as bacon sausages, other cheeses etc !!!
Good luck!!!









Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου