Αρνίσια παιδάκια ψητά ένα φαγητό που από μόνο του έχει την νοστιμιά του...κι αν του προσθέσεις και τα ανάλογα αρωματκά...εεε τότε!!!
👩🍳 Αρνίσια παιδάκια ψητά 👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
2 κομμάτια αρνάκι γάλακτος από την πλευρά με τα οστά 5 τεμαχίων το καθένα
1 ποτήρι λευκό κρασί ημίγλυκο
5 σκελίδες σκόρδου
Αλάτι - πιπέρι -
Θυμάρι
Ρίγανη - τζίντζερ σκόνη
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερο
1 λεμόνι το χυμό του
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύω το νερό, το κρασί το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο ρίγανη τζίντζερ, και αφήνω το κρέας για μια ώρα μέσα στην μαρινάδα του στο ψυγείο.
Μόλις περάσει η ώρα βάζω το κρέας σε μια γάστρα, και καρφώνω τις σκελίδες σκόρδου σε φέτες. Περιχύνω με τον ζωμό της μαρινάδας μαζί και τον χυμό λεμονιού, και βάζω λίγα κλαδάκια θυμάρι.
Σκέπαζω τη γάστρα και ψήνω για μισή ώρα στους 170 βαθμούς, και στην συνέχεια ανοίγω το σκέπασμα και δυναμώνω το φούρνο να ψηθεί καλά και να ροδίσει το αρνί για 10 λεπτά περίπου!!!
Σερβίρω με σαλάτα εποχής και τυρί!!!
Καλή επιτυχία!
Roast lamb a food that has its own taste ... and if you add it and the aroma accordingly ... then !!!
👩 Roast lamb 👩
Recipe Maria Karanikola
Materials
2 pieces of milk lamb on the side with bones 5 pieces each
1 glass of white semi-sweet wine
5 garlic cloves
Salt Pepper -
Thyme
Oregano - ginger powder
4-5 tablespoons of olive oil
1 glass of water
1 lemon juice
Implementation
In a large bowl I mix the water, the wine the olive oil, salt pepper and oregano ginger, and leave the meat for one hour in the marinade in the fridge.
Once the time has passed, I put the meat in a hat, and slicing garlic cloves into slices. I pour the marinade broth along with the lemon juice, and I put a few twigs of thyme.
I skewer the hat and cook for half an hour at 170 degrees, and then I open the lid and I energize the oven to cook well and to turn the lamb for about 10 minutes !!!
Serve with season salad and cheese !!!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
👩🍳 Αρνίσια παιδάκια ψητά 👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
2 κομμάτια αρνάκι γάλακτος από την πλευρά με τα οστά 5 τεμαχίων το καθένα
1 ποτήρι λευκό κρασί ημίγλυκο
5 σκελίδες σκόρδου
Αλάτι - πιπέρι -
Θυμάρι
Ρίγανη - τζίντζερ σκόνη
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερο
1 λεμόνι το χυμό του
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύω το νερό, το κρασί το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο ρίγανη τζίντζερ, και αφήνω το κρέας για μια ώρα μέσα στην μαρινάδα του στο ψυγείο.
Μόλις περάσει η ώρα βάζω το κρέας σε μια γάστρα, και καρφώνω τις σκελίδες σκόρδου σε φέτες. Περιχύνω με τον ζωμό της μαρινάδας μαζί και τον χυμό λεμονιού, και βάζω λίγα κλαδάκια θυμάρι.
Σκέπαζω τη γάστρα και ψήνω για μισή ώρα στους 170 βαθμούς, και στην συνέχεια ανοίγω το σκέπασμα και δυναμώνω το φούρνο να ψηθεί καλά και να ροδίσει το αρνί για 10 λεπτά περίπου!!!
Σερβίρω με σαλάτα εποχής και τυρί!!!
Καλή επιτυχία!
Roast lamb a food that has its own taste ... and if you add it and the aroma accordingly ... then !!!
👩 Roast lamb 👩
Recipe Maria Karanikola
Materials
2 pieces of milk lamb on the side with bones 5 pieces each
1 glass of white semi-sweet wine
5 garlic cloves
Salt Pepper -
Thyme
Oregano - ginger powder
4-5 tablespoons of olive oil
1 glass of water
1 lemon juice
Implementation
In a large bowl I mix the water, the wine the olive oil, salt pepper and oregano ginger, and leave the meat for one hour in the marinade in the fridge.
Once the time has passed, I put the meat in a hat, and slicing garlic cloves into slices. I pour the marinade broth along with the lemon juice, and I put a few twigs of thyme.
I skewer the hat and cook for half an hour at 170 degrees, and then I open the lid and I energize the oven to cook well and to turn the lamb for about 10 minutes !!!
Serve with season salad and cheese !!!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου