Φωλιές ψωμιού με αλλαντικά,το ιδανικό για σάντουιτς!!!
Τραγανό γευστικό και πάνω από όλα, σπιτικό!!!
👩🍳Φωλιές ψωμιού με ποικιλία αλλαντικών 👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
1 κουτάλι γλυκού μαγιά ξηρή
1/2 κουτάλι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο και επιπλέον για το ψήσιμο
Νερό χλιαρό όσο πάρει
Εκτέλεση
Σε μια κούπα βάζω τη μαγιά με λίγο χλιαρό προς κρύο νερό και την αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί..
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζω το αλεύρι ανοίγω μια μικρή λακκούβα στη μέση και προσθέτω μια κουταλιά σούπας βούτυρο λιωμένο, το αλάτι τη μαγιά και συμπληρώνω λίγο λίγο νερό χλιαρό μέχρι να έχω μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μου.
Την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω μια ώρα να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης.
Όταν περάσει η ώρα ανοίγω με τη ζύμη στρογγυλά λεπτά κομμάτια με τα χέρια η με πλάστη τα διπλώνω στη μέση δύο φορές περνώντας με βούτυρο σε κάθε δίπλωμα που κάνω αυτό δεν αφήνει τη ζύμη να ενωθεί στο ψήσιμο και δημιουργείτε η φωλιά.
Τα ψήνω αμέσως χωρίς να βάλω ξανά για να φουσκώσει η ζύμη, στους 200 βαθμούς 40-45 λεπτά.
( πάντα ανάλογα το φούρνο )
Στο σερβίρισμα γεμίζω τις φωλιές με αλλαντικά τυρί και λαχανικά,κατά προτίμηση!!!
Καλή επιτυχία!
Bread nest with cheese and pork sausage
Ideal for sandwiches
Crisp tasty and above all
Homemade!!!
👩Bread nest with everything!👩
Recipe Maria Karanikola
Materials
500 grams of flour hard
1 tablespoon of dry yeast dry
1/2 spoon of sweet salt
1 tablespoon of butter and extra for baking
Water lukewarm as long as it gets
Implementation
In a cup I put the yeast with some lukewarm to cold water and let it stand for 10 minutes.
In a large bowl I put the flour to open a small puddle in the middle and add a tablespoon of melted butter, salt the yeast and add some lukewarm water until I have a dough that does not stick to my hands.
I cover it with a film and leave it for an hour to double the volume of the dough.
When the time passes, I open the dough with round, thin pieces with my hands or with a rolling pin I fold in the middle twice by passing on butter on each fold I do that does not let the dough unite in baking and create the nest.
I bake them immediately without rewiring to make the dough rise at 200 degrees 40-45 minutes (always depending on the oven)
Serving I fill the nests with cheeses and vegetables, preferably !!!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Τραγανό γευστικό και πάνω από όλα, σπιτικό!!!
👩🍳Φωλιές ψωμιού με ποικιλία αλλαντικών 👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
1 κουτάλι γλυκού μαγιά ξηρή
1/2 κουτάλι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο και επιπλέον για το ψήσιμο
Νερό χλιαρό όσο πάρει
Εκτέλεση
Σε μια κούπα βάζω τη μαγιά με λίγο χλιαρό προς κρύο νερό και την αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί..
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζω το αλεύρι ανοίγω μια μικρή λακκούβα στη μέση και προσθέτω μια κουταλιά σούπας βούτυρο λιωμένο, το αλάτι τη μαγιά και συμπληρώνω λίγο λίγο νερό χλιαρό μέχρι να έχω μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μου.
Την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω μια ώρα να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης.
Όταν περάσει η ώρα ανοίγω με τη ζύμη στρογγυλά λεπτά κομμάτια με τα χέρια η με πλάστη τα διπλώνω στη μέση δύο φορές περνώντας με βούτυρο σε κάθε δίπλωμα που κάνω αυτό δεν αφήνει τη ζύμη να ενωθεί στο ψήσιμο και δημιουργείτε η φωλιά.
Τα ψήνω αμέσως χωρίς να βάλω ξανά για να φουσκώσει η ζύμη, στους 200 βαθμούς 40-45 λεπτά.
( πάντα ανάλογα το φούρνο )
Στο σερβίρισμα γεμίζω τις φωλιές με αλλαντικά τυρί και λαχανικά,κατά προτίμηση!!!
Καλή επιτυχία!
Bread nest with cheese and pork sausage
Ideal for sandwiches
Crisp tasty and above all
Homemade!!!
👩Bread nest with everything!👩
Recipe Maria Karanikola
Materials
500 grams of flour hard
1 tablespoon of dry yeast dry
1/2 spoon of sweet salt
1 tablespoon of butter and extra for baking
Water lukewarm as long as it gets
Implementation
In a cup I put the yeast with some lukewarm to cold water and let it stand for 10 minutes.
In a large bowl I put the flour to open a small puddle in the middle and add a tablespoon of melted butter, salt the yeast and add some lukewarm water until I have a dough that does not stick to my hands.
I cover it with a film and leave it for an hour to double the volume of the dough.
When the time passes, I open the dough with round, thin pieces with my hands or with a rolling pin I fold in the middle twice by passing on butter on each fold I do that does not let the dough unite in baking and create the nest.
I bake them immediately without rewiring to make the dough rise at 200 degrees 40-45 minutes (always depending on the oven)
Serving I fill the nests with cheeses and vegetables, preferably !!!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου