Μια εύκολη πίτα με σπανάκι και τυρί για όλη την οικογένεια και τους φίλους μας!!!
Πολυαγαπημένη πίτα τι να πω?
Ας δούμε την συνταγή!!!
👩🍳Πίτα με σπανάκι και τυρί 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά Ζύμης
2 κούπες χλιαρό νερό
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά λιωμένο βιτάμ
1 κιλό περίπου αλεύρι.
Ζυμώνουμε ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια,και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Γέμιση Υλικά
500γρ σπανάκι
300γρ τυρί φέτα κατσικίσιο
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι και ελάχιστο πιπέρι
1 βιτάμ για επάλειψη φύλλων και για το ταψί
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεματάμε για 2-3 λεπτά το σπανάκι,και το στραγγίζουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά του.
Προσθέτουμε στο σπανάκι 300γρ τυρί φέτα κατσικίσιο τριμμένο,1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και ελάχιστο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά την γέμιση.
Προαιρετικά σοτάρουμε σε τεφάλ την γέμιση,χωρίς λάδι.
Φύλλα
Ανοίγουμε 8 φύλλα 20 εκατοστών μαζί, ανάμεσα τους με μια κουταλιά βιτάμ,και τα αφήνουμε να παγώσει το βιτάμ στο ψυγείο.
Στην συνέχεια τα ανοίγουμε σε ένα φύλλο μεγαλύτερου μεγέθους,στο μέγεθος του ταψιού μας.Χρειαζόμαστε 2 τέτοια φύλλα.
Συνθέτουμε την πίτα με ένα φύλλο από κάτω στην λαμαρίνα του φούρνου μας. Στην μέση την γέμιση με το σπανάκι κι από πάνω άλλο ένα φύλλο.Τελειώνουμε με επάλειψη από βιτάμ την πίτα μας και χαράζουμε.
Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς 35- 40 λεπτά της ώρας περίπου.
Σημείωση/Σε δίαιτα 3 κομμάτια η μερίδα περίπου 6 επί 10 εκατοστά.
Σε νηστεία την κάνουμε με ελαιόλαδο ή φυτική μαργαρίνη και προσθέτουμε φυτικό τυρί ή εναλλακτικά σκέτη χωρίς τυρί.
Καλή επιτυχία!
An easy pie with spinach and cheese for all our family and friends !!!
Beloved pie what to say;
Let's see the recipe !!!
👩 Pie with spinach and cheese 👩
Recipe Helen Dimi
Yeast Materials
2 cups of lukewarm water
1 tablespoon of salt
1 tablespoon of vinegar
1 tablespoon of melted vitamin
1 kg of flour.
Knead until we reach a soft dough that does not stick to our hands, and leave it half an hour to rest.
Filling Materials
500g spinach
300g goat feta cheese
1 bunch of finely chopped dill
1 bunch of fresh onions
Salt and minimum pepper
1 vitamin for spreading leaves and for the pan
Implementation
In a saucepan, sprinkle the spinach for 2-3 minutes, and drain it well to remove all its fluids.
Add spinach 300g of fried goat cheese, 1 bunch of finely chopped dill, 1 bunch of fresh onions, salt and a little pepper and stir the stuffing well.
Optionally sauté the filling without oil.
Leaves
Open 8 sheets of 20 cm together, with a spoonful of vitamins, and let them freeze the vitamin in the fridge.
Then open them on a larger size sheet, the size of our pan. We need 2 such sheets.
We compose the pie with a sheet of paper on the sheet of our oven. In the middle fill with spinach and top another one sheet. We spread with our vitamin spread our pie and we cut.
Bake the pie at 180 degrees 35-40 minutes.
Note / In a 3-piece diet the portion about 6 by 10 cm.
In fasting, do with olive oil or vegetable margarine and add vegetable cheese or alternatively pure cheese without cheese.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Πολυαγαπημένη πίτα τι να πω?
Ας δούμε την συνταγή!!!
👩🍳Πίτα με σπανάκι και τυρί 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά Ζύμης
2 κούπες χλιαρό νερό
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά λιωμένο βιτάμ
1 κιλό περίπου αλεύρι.
Ζυμώνουμε ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια,και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Γέμιση Υλικά
500γρ σπανάκι
300γρ τυρί φέτα κατσικίσιο
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι και ελάχιστο πιπέρι
1 βιτάμ για επάλειψη φύλλων και για το ταψί
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεματάμε για 2-3 λεπτά το σπανάκι,και το στραγγίζουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά του.
Προσθέτουμε στο σπανάκι 300γρ τυρί φέτα κατσικίσιο τριμμένο,1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και ελάχιστο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά την γέμιση.
Προαιρετικά σοτάρουμε σε τεφάλ την γέμιση,χωρίς λάδι.
Φύλλα
Ανοίγουμε 8 φύλλα 20 εκατοστών μαζί, ανάμεσα τους με μια κουταλιά βιτάμ,και τα αφήνουμε να παγώσει το βιτάμ στο ψυγείο.
Στην συνέχεια τα ανοίγουμε σε ένα φύλλο μεγαλύτερου μεγέθους,στο μέγεθος του ταψιού μας.Χρειαζόμαστε 2 τέτοια φύλλα.
Συνθέτουμε την πίτα με ένα φύλλο από κάτω στην λαμαρίνα του φούρνου μας. Στην μέση την γέμιση με το σπανάκι κι από πάνω άλλο ένα φύλλο.Τελειώνουμε με επάλειψη από βιτάμ την πίτα μας και χαράζουμε.
Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς 35- 40 λεπτά της ώρας περίπου.
Σημείωση/Σε δίαιτα 3 κομμάτια η μερίδα περίπου 6 επί 10 εκατοστά.
Σε νηστεία την κάνουμε με ελαιόλαδο ή φυτική μαργαρίνη και προσθέτουμε φυτικό τυρί ή εναλλακτικά σκέτη χωρίς τυρί.
Καλή επιτυχία!
An easy pie with spinach and cheese for all our family and friends !!!
Beloved pie what to say;
Let's see the recipe !!!
👩 Pie with spinach and cheese 👩
Recipe Helen Dimi
Yeast Materials
2 cups of lukewarm water
1 tablespoon of salt
1 tablespoon of vinegar
1 tablespoon of melted vitamin
1 kg of flour.
Knead until we reach a soft dough that does not stick to our hands, and leave it half an hour to rest.
Filling Materials
500g spinach
300g goat feta cheese
1 bunch of finely chopped dill
1 bunch of fresh onions
Salt and minimum pepper
1 vitamin for spreading leaves and for the pan
Implementation
In a saucepan, sprinkle the spinach for 2-3 minutes, and drain it well to remove all its fluids.
Add spinach 300g of fried goat cheese, 1 bunch of finely chopped dill, 1 bunch of fresh onions, salt and a little pepper and stir the stuffing well.
Optionally sauté the filling without oil.
Leaves
Open 8 sheets of 20 cm together, with a spoonful of vitamins, and let them freeze the vitamin in the fridge.
Then open them on a larger size sheet, the size of our pan. We need 2 such sheets.
We compose the pie with a sheet of paper on the sheet of our oven. In the middle fill with spinach and top another one sheet. We spread with our vitamin spread our pie and we cut.
Bake the pie at 180 degrees 35-40 minutes.
Note / In a 3-piece diet the portion about 6 by 10 cm.
In fasting, do with olive oil or vegetable margarine and add vegetable cheese or alternatively pure cheese without cheese.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου