Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Κριθάρι με λαχανικά - Barley with vegetables

Κριθάρι με λαχανικά για σήμερα, ένα υλικό λίγο παραγκωνισμένο που τα τελευταία χρόνια επανήλθε μιας και είναι από τα πλέον υγιεινότερα που μπορεί να βάλει κανείς στο τραπέζι του. Μην ξεχνάμε πως στην Κρήτη το κριθάρι το χρησιμοποιούν κατά κόρον,για αυτό άλλωστε και έχουν μακροζωία!!! 
Ας δούμε την συνταγή!!!


👩‍🍳Κριθάρι με λαχανικά 👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά Για 3-4 μερίδες

1/2 κούπα μικρή ελαιόλαδο
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
1 κούπα κριθάρι
2 καρότα σε φέτες
1 σελινόριζα μικρή
1 κομμάτι τζίτζερ κομμένο σε ζουλιέν
2 κούπες σπιτικό ζωμό λαχανικών,ή νερό 2 κούπες.
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά προσέγγιση
1/4 της κούπας βρασμένο καλαμπόκι
1 κλαδάκι φρέσκια μέντα
6-8 κομμάτια λιαστή ντομάτα.

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει,προσθέτουμε το κριθάρι,τα καρότα σε φέτες,την σελινόριζα με το τζίτζερ, και ρίχνουμε σπιτικό ζωμό λαχανικών,ή νερό 2 κούπες.
Στην συνέχεια ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά προσέγγιση,κι αφήνουμε να βράσει ώσπου να πιει καλά τα υγρά του.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση το βρασμού προσθέτουμε 1/4 της κούπας βρασμένο καλαμπόκι,και την μέντα ψιλοκομμένη.
Όταν πιει όλα τα υγρά αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά και σκεπάζουμε με πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας να πάρει τους υδρατμούς του.
Στο σερβίρισμα  βάζουμε την λιαστή ντομάτα και το βάζουμε σε φόρμα.

Σημείωση/ Η παρασκευή του φαγητού γίνεται όπως το ρύζι,και συνδυάζεται επίσης ομοίως. Σε δίαιτα μπορούμε να το φάμε ως κυρίως πιάτο διότι είναι πλήρες και δεν θα το συνοδεύσουμε με κρέας ή τυριά!!!
Καλή επιτυχία!




Barley with vegetables for today, a little stuffed stuff that has come back in recent years and is one of the healthiest things one can put on his table. Do not forget that in Crete the barley is used for a long time, which is why they have longevity !!!
Let's see the recipe !!!

👩 Barley with vegetables 👩
Recipe Helen Dimi

Materials  For 3-4 servings

1/2 cup of small olive oil
1 large red onion
1 cup of barley
2 carrots in slices
1 small seedbed
1 jigsaw piece cut in a zuilleen
2 cups of homemade vegetable broth, or 2 cups of water.
Salt - freshly ground pepper approximately
1/4 cup cooked corn
1 sprig of fresh mint
6-8 pieces of sun-dried tomato.

Implementation

In a saucepan in the olive oil, saute the onion until golden, add the barley, the sliced ​​carrots, the celery with the jizzer, and add homemade vegetable broth, or 2 cups of water.
Then we add salt and freshly ground pepper approximately, and let it boil until its liquids are well drunk.
Just before completing boiling add 1/4 cup cooked corn, and mint finely chopped.
When all the liquids are drunk, we remove the food from the fire and cover with a towel and the pot lid to get its water vapor.
In the serving we put the sun-dried tomato and put it in shape.

Note / Food is prepared like rice, and it is also combined like that. In a diet we can eat it as a main dish because it is full and we will not accompany it with meat or cheese !!!
Good luck!


Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου