Πάστα με ινδοκάρυδο που μπορούμε να το παρουσιάσουμε σε δύο εκδοχές, ώς τούρτα και ως παστάκι!!!
Κατάλληλη για δίαιτα,για διαβητικούς!!!
Πάμε να δούμε την συνταγή με τις 2 εκδοχές του!!!
👩🍳Τούρτα - Παστάκια de coco 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά Παντεσπάνι
4 αυγά
4 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζη ή 2 στέβια baking
3 κουταλιές σούπας κακάο
4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό ή 120 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 ράβδο βανίλιας
Υλικά Κρέμα Καρύδας
8 κουταλιές σούπας ψιλό σιμιγδάλι
3 κούπες γάλα καρύδας ή γάλα 0% λιπαρά
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη φρουκτόζη ή 4 κουταλιές στέβια baking
3/4 κούπας ινδοκάρυδο
Υλικά Σιρόπι
1/4 κούπας νερό
1 κουταλιά ζάχαρη φρουκτόζη
Άρωμα βανίλιας
1 Φυτική σαντιγί προαιρετικά
Εκτέλεση
Με την μέθοδο bain marie χτυπάμε 4 αυγά μαζί με 4 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζη ώσπου να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε 3 κουταλιές σούπας κακάο, 4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.κι αρωματίζουμε με 1 ράβδο βανίλιας συνεχίζοντας το χτύπημα στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ για 4 λεπτά,έως να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ψήνουμε σε τετράγωνο ταψάκι 26 επί 26 cm στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Κρέμα Καρύδας
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί. 8 κουταλιές σούπας ψιλό σιμιγδάλι 3 κούπες γάλα καρύδας,8 κουταλιές σούπας ζάχαρη φρουκτόζη. κι αφήνουμε να δέσει η κρέμα.Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά προσθέτουμε 3/4 κούπας ινδοκάρυδο και την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη.
Συνθέτουμε το γλυκό μας.
Το παντεσπάνι εφόσον το κόψουμε οριζόντια στα 2,το σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά με σιρόπι βρασμένο για 5 λεπτά που αποτελείται από 1/4 κούπας νερό και 1 κουταλιά ζάχαρη φρουκτόζη και άρωμα βανίλιας.
Στρώνουμε στην βάση το παντεσπάνι σιροπιασμένο, από πάνω την κρέμα καρύδας, και επάνω πάλι παντεσπάνι με σιρόπι.
Στολίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο και το κρατάμε σε παστάκια τα οποία κόβουμε προσεκτικά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα ή σε γκοφρέ χαρτάκια.
Εναλλακκτικά γαρνίρουμε με χυτπημένη σαντιγί για να το προσφέρουμε ως τούρτα και την κρατάμε ολόκληρη στο ψυγείο.
Και τα δύο τα διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένα.
Σημείωση / Την τούρτα μπορούμε να στολίσουμε πάνω με γλυκό κουταλιού φτιαγμένο με στέβια,ή με τριμμένη σοκολάτα στέβιας.
Καλή επιτυχία!
In coco cakes, we can present it in two versions, as a cake and a cake !!!
Let's see the recipe with its 2 versions !!!
👩Tourta - Coco cakes 👩
Recipe Helen Dimi
Materials Sponge cake
4 eggs
4 tablespoons of fructose sugar or 2 stevia baking
3 tablespoons of cocoa
4 tablespoons of fine semolina or 120 grams of flour
1 teaspoon of soda
1 vanilla stick
Coconut Cream Ingredients
8 tablespoons of fine semolina
3 cups of coconut milk or 0% fat milk
8 tablespoons of fructose sugar or 4 tablespoons stevia baking
3/4 cup of inocard
Syrup Materials
1/4 cup water
1 tablespoon of fructose sugar
Vanilla flavor
1 Vegetable whipped cream optional
Implementation
Using the bain marie method, we knock 4 eggs together with 4 tablespoons of fructose sugar until they swell.
Add 3 tablespoons of cocoa, 4 tablespoons of fine semolina and 1 teaspoon of soda. And sprinkle with 1 vanilla stick by continuing to hit the high speed of the mixer for 4 minutes until the mixture is homogenized.
Bake a 26-by-26-inch tin at 180 degrees for 15-20 minutes.
Coconut cream
In a pot, add all the ingredients together. 8 tablespoons of fine semolina 3 cups of coconut milk, 8 tablespoons of fructose sugar. and let the cream tie. We remove the cream from the heat add 3/4 cup of inocard and leave it to cool covered with membrane.
We compose our sweet.
The sponge cake, if you cut it horizontally to 2, sprinkle spoonfuls of spoonfuls with syrup cooked for 5 minutes consisting of 1/4 cup water and 1 tablespoon of fructose sugar and vanilla scent.
Stir in the base the syrup, topped with coconut cream, and top with sponge and syrup.
Decorate with grated inocard and keep it in paste which we carefully cut and place on platter or wafers.
Alternatively, garnish with creamy whipped cream to serve as a cake and keep it whole in the fridge.
We both keep them in the fridge covered.
Note / The cake can be adorned with a sweet spoon made with stevia, or with grated chocolate stevia.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Κατάλληλη για δίαιτα,για διαβητικούς!!!
Πάμε να δούμε την συνταγή με τις 2 εκδοχές του!!!
👩🍳Τούρτα - Παστάκια de coco 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά Παντεσπάνι
4 αυγά
4 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζη ή 2 στέβια baking
3 κουταλιές σούπας κακάο
4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό ή 120 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 ράβδο βανίλιας
Υλικά Κρέμα Καρύδας
8 κουταλιές σούπας ψιλό σιμιγδάλι
3 κούπες γάλα καρύδας ή γάλα 0% λιπαρά
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη φρουκτόζη ή 4 κουταλιές στέβια baking
3/4 κούπας ινδοκάρυδο
Υλικά Σιρόπι
1/4 κούπας νερό
1 κουταλιά ζάχαρη φρουκτόζη
Άρωμα βανίλιας
1 Φυτική σαντιγί προαιρετικά
Εκτέλεση
Με την μέθοδο bain marie χτυπάμε 4 αυγά μαζί με 4 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζη ώσπου να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε 3 κουταλιές σούπας κακάο, 4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.κι αρωματίζουμε με 1 ράβδο βανίλιας συνεχίζοντας το χτύπημα στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ για 4 λεπτά,έως να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ψήνουμε σε τετράγωνο ταψάκι 26 επί 26 cm στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Κρέμα Καρύδας
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί. 8 κουταλιές σούπας ψιλό σιμιγδάλι 3 κούπες γάλα καρύδας,8 κουταλιές σούπας ζάχαρη φρουκτόζη. κι αφήνουμε να δέσει η κρέμα.Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά προσθέτουμε 3/4 κούπας ινδοκάρυδο και την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη.
Συνθέτουμε το γλυκό μας.
Το παντεσπάνι εφόσον το κόψουμε οριζόντια στα 2,το σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά με σιρόπι βρασμένο για 5 λεπτά που αποτελείται από 1/4 κούπας νερό και 1 κουταλιά ζάχαρη φρουκτόζη και άρωμα βανίλιας.
Στρώνουμε στην βάση το παντεσπάνι σιροπιασμένο, από πάνω την κρέμα καρύδας, και επάνω πάλι παντεσπάνι με σιρόπι.
Στολίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο και το κρατάμε σε παστάκια τα οποία κόβουμε προσεκτικά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα ή σε γκοφρέ χαρτάκια.
Εναλλακκτικά γαρνίρουμε με χυτπημένη σαντιγί για να το προσφέρουμε ως τούρτα και την κρατάμε ολόκληρη στο ψυγείο.
Και τα δύο τα διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένα.
Σημείωση / Την τούρτα μπορούμε να στολίσουμε πάνω με γλυκό κουταλιού φτιαγμένο με στέβια,ή με τριμμένη σοκολάτα στέβιας.
Καλή επιτυχία!
In coco cakes, we can present it in two versions, as a cake and a cake !!!
Let's see the recipe with its 2 versions !!!
👩Tourta - Coco cakes 👩
Recipe Helen Dimi
Materials Sponge cake
4 eggs
4 tablespoons of fructose sugar or 2 stevia baking
3 tablespoons of cocoa
4 tablespoons of fine semolina or 120 grams of flour
1 teaspoon of soda
1 vanilla stick
Coconut Cream Ingredients
8 tablespoons of fine semolina
3 cups of coconut milk or 0% fat milk
8 tablespoons of fructose sugar or 4 tablespoons stevia baking
3/4 cup of inocard
Syrup Materials
1/4 cup water
1 tablespoon of fructose sugar
Vanilla flavor
1 Vegetable whipped cream optional
Implementation
Using the bain marie method, we knock 4 eggs together with 4 tablespoons of fructose sugar until they swell.
Add 3 tablespoons of cocoa, 4 tablespoons of fine semolina and 1 teaspoon of soda. And sprinkle with 1 vanilla stick by continuing to hit the high speed of the mixer for 4 minutes until the mixture is homogenized.
Bake a 26-by-26-inch tin at 180 degrees for 15-20 minutes.
Coconut cream
In a pot, add all the ingredients together. 8 tablespoons of fine semolina 3 cups of coconut milk, 8 tablespoons of fructose sugar. and let the cream tie. We remove the cream from the heat add 3/4 cup of inocard and leave it to cool covered with membrane.
We compose our sweet.
The sponge cake, if you cut it horizontally to 2, sprinkle spoonfuls of spoonfuls with syrup cooked for 5 minutes consisting of 1/4 cup water and 1 tablespoon of fructose sugar and vanilla scent.
Stir in the base the syrup, topped with coconut cream, and top with sponge and syrup.
Decorate with grated inocard and keep it in paste which we carefully cut and place on platter or wafers.
Alternatively, garnish with creamy whipped cream to serve as a cake and keep it whole in the fridge.
We both keep them in the fridge covered.
Note / The cake can be adorned with a sweet spoon made with stevia, or with grated chocolate stevia.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου