Τώρα από τον Οκτώμβριο και μετά ωριμάζουν οι ελιές και μπορούμε να μαζέψουμε από δέντρα, ή να αγοράζουμε από παραγωγό και να φτιάξουμε τις δικές μας σπιτικές ελιές Θάσου!!!
Το σπιτικό έχουμε πει είναι αλλιώς...
Δείτε πως!!!
👩🍳 Πως φτιάχνω ελιές Θάσου ( Θρούμπες ) ? 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
Τα υλικά είναι ενδεικτικά ανάλογα πόσες ελιές θα φτιάξουμε. Χρειαζόμαστε κάθε 1 κιλό ελιές άγουρες 2-3 κουταλιές αλάτι. ( Άγουρες όχι πράσινες αλλά σταφιδωμένες μαύρες.)
Ελιές μαύρες Θάσου ( Θρούμπες )
Αλάτι χοντρό
Πάνινο σακούλι
Την εποχή της συγκομιδής της ελιάς μετά τον Οκτώβριο με Νοέμβριο μήνα,ετοιμάζουμε τις ελιές μας για να έχουμε στο κελάρι μας όλο τον χρόνο.
Ο τρόπος είναι πολύ απλός...όπως τις μαζεύουμε άπλυτες τις βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη και ρίχνουμε αρκετό χοντρό αλάτι,ανακατεύοντας καλά να πάει παντού.
Στην συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σακί πάνινο τύπου μαξιλαροθήκη,στο οποίο κάνουμε μικρές τρύπες από κάτω να στραγγίζουν τα υγρά από τις ελιές.
Το κρεμάμε σε σκιερό απάνεμο μέρος.
Κατά διαστήματα μια φορά την εβδομάδα περίπου το ανακινούμε ώστε να ανακατευτούν οι ελιές.
Οι ελιές είναι έτοιμες γινωμένες προς βρώση τον Φεβρουάριο με Μάρτιο μήνα αν τις θέλουμε γλυκιές,αν τις θέλουμε πικρές νωρίτερα.
Σημείωση/ Υπάρχουν πολλές μέθοδοι συντήρησης.
1) Ένας τρόπος είναι να τις κρατήσουμε αποθηκευμένες με το αλάτι τους όλο τον χρόνο και εγκαίρως πριν τις φάμε θα τις βγάλουμε μερικές μέρες πριν σε ένα γιάλινο βάζο πλυμένες,και θα προσθέσουμε ελαιόλαδο.
2)Μια δευτερη μέθοδος είναι όταν οι ελιές μας είναι στο επιθυμητό αποτέλεσμα,
( γλυκές ή πικρές ) τις βάζουμε σε τάπερ ή σακουλάκια σε καταψύκτη και τις διατηρούμε όλο τον χρόνο.
3) Μια τρίτη μέθοδος είναι να τις διατηρήσουμε σε σακουλάκια και αφαιρώντας τον αέρα να τις κλείσουμε αεροστεγώς.Εδώ μπορούμε είτε με το αλάτι τους είτε πλυμένες και λαδωμένες με ελαιόλαδο.Τις κρατάμε εκτός ψυγείου.
4)Και τέλος τις βάζουμε σε ένα γιάλινο βάζο πλυμένες,και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Ανακινούμε συχνά!
Τον ίδιο τρόπο έχουν και οι ελιές Χαλκιδικής,τις ετοιμάζουμε ακριβώς έτσι και με το αλάτισμα αλλά και στις μεθόδους συντήρησης!
Καλή επιτυχία!
From October onwards, the olives mature and we can gather from trees or buy from a producer and make our own homemade olives of Thassos !!!
The homemade we have said is different ...
See how !!!
👩 How do I make olives of Thassos (Throups) ? 👩
Recipe Helen Dimi
Materials
The materials are indicative of how many olives we will make. We need every 1kg of olives with no spicy 2-3 tablespoons of salt. (Fresh, not green but grained black.)
Black olives Thassos - Throups
Coarse salt
Pure bag
At the time of the harvest of the olives from October to November, we prepare our olives to be in our cellar all year round.
The way is very simple ... as we collect them washed away put them in a large basin and add a lot of thick salt, stirring well to go everywhere.
Then place them in a large sack of pillow-type pillowcase, in which we make small holes from below to drain liquids from the olives.
Hang it in a shady, sheltered place.
At intervals of about once a week we shake it to mix the olives.
The olives are ready for eating in February and March if we want them sweet, if we want them bitter sooner.
Note / There are many maintenance methods.
1) One way is to keep them stored with their salt all the year and in time before the meal we will take them a few days before in a glass jar washed and add olive oil.
2) A second method is when our olives are in the desired result,
(sweet or bitter) put them in a freezer or sachets in a freezer and keep them all the time.
3) A third method is to keep them in sachets and removing the air to seal them air-tight. Here we can either with their salt or washed and oiled with olive oil. Keep them out of the refrigerator.
4) Finally put them in a glass jar washed, and add olive oil.
We often shake!
In the same way we have the olives of Chalkidiki, we prepare them exactly with salting and maintenance methods!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Το σπιτικό έχουμε πει είναι αλλιώς...
Δείτε πως!!!
👩🍳 Πως φτιάχνω ελιές Θάσου ( Θρούμπες ) ? 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
Τα υλικά είναι ενδεικτικά ανάλογα πόσες ελιές θα φτιάξουμε. Χρειαζόμαστε κάθε 1 κιλό ελιές άγουρες 2-3 κουταλιές αλάτι. ( Άγουρες όχι πράσινες αλλά σταφιδωμένες μαύρες.)
Ελιές μαύρες Θάσου ( Θρούμπες )
Αλάτι χοντρό
Πάνινο σακούλι
Την εποχή της συγκομιδής της ελιάς μετά τον Οκτώβριο με Νοέμβριο μήνα,ετοιμάζουμε τις ελιές μας για να έχουμε στο κελάρι μας όλο τον χρόνο.
Ο τρόπος είναι πολύ απλός...όπως τις μαζεύουμε άπλυτες τις βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη και ρίχνουμε αρκετό χοντρό αλάτι,ανακατεύοντας καλά να πάει παντού.
Στην συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σακί πάνινο τύπου μαξιλαροθήκη,στο οποίο κάνουμε μικρές τρύπες από κάτω να στραγγίζουν τα υγρά από τις ελιές.
Το κρεμάμε σε σκιερό απάνεμο μέρος.
Κατά διαστήματα μια φορά την εβδομάδα περίπου το ανακινούμε ώστε να ανακατευτούν οι ελιές.
Οι ελιές είναι έτοιμες γινωμένες προς βρώση τον Φεβρουάριο με Μάρτιο μήνα αν τις θέλουμε γλυκιές,αν τις θέλουμε πικρές νωρίτερα.
Σημείωση/ Υπάρχουν πολλές μέθοδοι συντήρησης.
1) Ένας τρόπος είναι να τις κρατήσουμε αποθηκευμένες με το αλάτι τους όλο τον χρόνο και εγκαίρως πριν τις φάμε θα τις βγάλουμε μερικές μέρες πριν σε ένα γιάλινο βάζο πλυμένες,και θα προσθέσουμε ελαιόλαδο.
2)Μια δευτερη μέθοδος είναι όταν οι ελιές μας είναι στο επιθυμητό αποτέλεσμα,
( γλυκές ή πικρές ) τις βάζουμε σε τάπερ ή σακουλάκια σε καταψύκτη και τις διατηρούμε όλο τον χρόνο.
3) Μια τρίτη μέθοδος είναι να τις διατηρήσουμε σε σακουλάκια και αφαιρώντας τον αέρα να τις κλείσουμε αεροστεγώς.Εδώ μπορούμε είτε με το αλάτι τους είτε πλυμένες και λαδωμένες με ελαιόλαδο.Τις κρατάμε εκτός ψυγείου.
4)Και τέλος τις βάζουμε σε ένα γιάλινο βάζο πλυμένες,και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Ανακινούμε συχνά!
Τον ίδιο τρόπο έχουν και οι ελιές Χαλκιδικής,τις ετοιμάζουμε ακριβώς έτσι και με το αλάτισμα αλλά και στις μεθόδους συντήρησης!
Καλή επιτυχία!
From October onwards, the olives mature and we can gather from trees or buy from a producer and make our own homemade olives of Thassos !!!
The homemade we have said is different ...
See how !!!
👩 How do I make olives of Thassos (Throups) ? 👩
Recipe Helen Dimi
Materials
The materials are indicative of how many olives we will make. We need every 1kg of olives with no spicy 2-3 tablespoons of salt. (Fresh, not green but grained black.)
Black olives Thassos - Throups
Coarse salt
Pure bag
At the time of the harvest of the olives from October to November, we prepare our olives to be in our cellar all year round.
The way is very simple ... as we collect them washed away put them in a large basin and add a lot of thick salt, stirring well to go everywhere.
Then place them in a large sack of pillow-type pillowcase, in which we make small holes from below to drain liquids from the olives.
Hang it in a shady, sheltered place.
At intervals of about once a week we shake it to mix the olives.
The olives are ready for eating in February and March if we want them sweet, if we want them bitter sooner.
Note / There are many maintenance methods.
1) One way is to keep them stored with their salt all the year and in time before the meal we will take them a few days before in a glass jar washed and add olive oil.
2) A second method is when our olives are in the desired result,
(sweet or bitter) put them in a freezer or sachets in a freezer and keep them all the time.
3) A third method is to keep them in sachets and removing the air to seal them air-tight. Here we can either with their salt or washed and oiled with olive oil. Keep them out of the refrigerator.
4) Finally put them in a glass jar washed, and add olive oil.
We often shake!
In the same way we have the olives of Chalkidiki, we prepare them exactly with salting and maintenance methods!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου