Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Εκμέκ κανταΐφι - Ekmek kantaifi

Εκμέκ κανταΐφι ένα από τα ωραιότερα γλυκά για σήμερα και πολύ εύκολο στον τρόπο παρασκευής του!!!
Ας δούμε την συνταγή!!!


















👩‍🍳 Εκμέκ κανταΐφι👩‍🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά :

750 γραμμάρια κανταΐφι
400 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
3 κουταλιές σούπας λεμόνι
2 λίτρα γάλα
120 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου βανίλιας
3 κρόκους αβγών
240 γραμμάρια ζάχαρη
Μια πρεζα αλάτι

Για το σιρόπι:

4 ποτήρια ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
2 ποτήρια νερό
1/2 κούπα μέλι

Για τη σαντιγί:

1 κ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες

Για το πασπάλισμα
300 γρ. αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγω το κανταΐφι πολύ καλά μέσα στο ταψί και απλώνω το βούτυρο λιωμένο πάνω του. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά όσο να είναι τραγανό και καλοψημένο.

Ετοιμάζω το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και βράζω για 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.
Στα 4 λεπτά προσθέτω το μέλι το αφήνω ένα λεπτό και σβήνω τη φωτιά.

Μόλις ψηθεί το κανταΐφι, το σπάω με τα χέρια και το χωρίζω σε δύο ίσα μέρη.
Κάνω μια στρώση με κανταΐφι στο ταψί μου, και όσο το σιρόπι μου είναι ακόμη ζεστό, ρίχνω πάνω του να βραχεί αρκετά.

Ετοιμάζω την κρέμα
Διαλύω το άνθος αραβοσίτου σε λίγο από το γάλα, το υπόλοιπο το ζεσταίνω σε μια κατσαρόλα.
Σε ένα μπολ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου, και όταν το γάλα έχει ζεσταθεί αρκετά προσθέτω το μείγμα σιγά – σιγά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνέχεια.
Μόλις πήξει η κρέμα (αρχίσει να κάνει φουσκάλες), αποσύρω από τη φωτιά και περιχύνω την μισή πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι.
Σκεπάζω με το υπόλοιπο κανταΐφι το βρέχω με λίγο σιρόπι, και πάλι πάνω την υπόλοιπη κρέμα..
Αφήνω να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο, τουλάχιστον 1 ώρα.

Χτυπάω τη κρέμα γάλακτος, με τη ζάχαρη άχνη και 2 βανίλιες και φτιάχνω μια σαντιγί που να στέκεται χωρίς να είναι πολύ σφιχτή. Τη στρώνω πάνω στο γλυκό μου και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Γαρνίρω με ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρω!!!
Καλή επιτυχία!














Ekmek kantaifi  is one of the finest sweets for today and very easy to prepare !!!
Let's see the recipe !!!

👩Ekmek kantaifi 👩
Recipe Maria Karanikola

Materials:

750 grams of cataifi
400 grams of butter fresh
3 tablespoons lemon juice
2 liters of milk
120 grams of vanilla cornflower
3 egg yolks
240 grams of sugar
A pinch of salt

For the syrup:

4 cups of sugar
3 tablespoons of lemon juice
2 glasses of water
1/2 cup of honey

For the whipped cream:

1 t of cream
200 g powdered sugar
2 vanilla

For sprinkling
300 g almonds

IMPLEMENTATION

I open the cataifi very well in the pan and spread the butter melted on it. I cook at 180 degrees for 20 to 30 minutes until it is crisp and well-baked.

I brew the syrup
In a saucepan I put the sugar, water, lemon juice and boil for 5 minutes from the moment the boiling starts.
In 4 minutes I add the honey for a minute and I turn off the fire.

Once the cantaloupe is cooked, I break it with my hands and divide it into two equal parts.
I make a layer of cantaloupe in my pan, and as long as my syrup is still hot, I throw on it getting wet enough.

I brew the cream
I dissolve the maize blossom in a little of the milk, the rest warm it in a saucepan.
In a bowl I knock the yolks with the sugar and the corn flower, and when the milk is warm enough add the mixture slowly, stirring with a wooden spoon continuously.
Once the cream has thickened (it starts blistering), I remove it from the fire and pour half on the syrupy kataifi.
I cover with the rest of the cocktails with a little syrup, and again over the rest of the cream.
Let it cool and put it in the fridge for at least 1 hour.

I whip the cream, with powdered sugar and 2 vanilla and make a whipped cream that is not too tight. I put it on my sweet and I put it in the fridge for at least 2 hours.
Garnish with finely chopped almonds and serve !!!
Good luck!




Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου