Γλυστρίδα την ξέρουμε από την γνωστή φράση του λαού, που όποιος μιλάει πολύ του λένε
"Γλυστρίδα έφαγες;" και τείνει να γίνει ένα γκουρμέ πιάτο σύγχρονο που του αλλάξανε το όνομα και σύμφωνα με κάποιους τοπικούς ιδιωματισμούς ίσως το συναντήσετε και ως αντράκλα.
Όπως και να΄χει είναι μία από τις τροφές που έθρεψε τους ανθρώπους της Ελληνικής υπαίθρου μιας και τα παλιά τα χρόνια ζούσαν με λίγα και καλά! Ψωμί ζυμωτικό ελιές και γλυστρίδα που είχε άφθονη στο χωράφι με λαδόξυδο, άντε το πολύ πολύ και κανέναν αλμυρό κολιό...
Είτε θα την φάμε όπως οι παλιοί ,είτε θα γκουρμεδιάσουμε νομίζω πως πρέπει να την βάλουμε στο τραπέζι μας!
Γλυστρίδα με φύλλα και άνθη από ραδίκι & καπνιστό τόνο η πρόταση μου!!!
👩🍳Γλυστρίδα με φύλλα και άνθη από ραδίκι & καπνιστό τόνο 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά :
150 γρ φύλλα γλυστρίδας
1 ραδίκι ψιλοκομμένο
1 κουτί καπνιστό πικάντικο τόνο (Τράτα)
Αλάτι
Χυμό μισού λεμονιού
4-5 άνθη από ραδίκι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα λαχανικά τα πλένουμε καλά.
Συνθέτουμε την σαλάτα με τα φύλλα γλυστρίδας ανάμεικτα με τα ψιλοκομμένα ραδίκια, στην μέση τοποθετούμε τον τόνο με το λάδι του,κι ολοκληρώνουμε την σύνθεση προσθέτωντας αλάτι τον χυμό λεμονιού, και στολίζουμε με τα άνθη από ραδίκι!
Καλή επιτυχία!
We know it from the well-known phrase of the people, who speaks a lot to him
"Swallow you ate?" and tends to become a modern gourmet dish that changed its name and according to some local idioms you might find it as a trap.
Whatever it is, it is one of the foods that fed the people of the Greek countryside, since they lived with little and well in the old days! Bread fermented olives and slivers that had abundant in the field with oil, at most, and no salt salty ...
Whether we eat it like the old ones or gourmize, I think we have to put it on our table!
Swamp with leaves and flowers from radish & smoked tone my suggestion !!!
👩Glystress with flowers of radish & smoked tuna 👩
Recipe Helen Dimi
Materials:
150 g Glystress
1 radish
1 box of smoky hot tuna (Trata)
Salt
Half of lemon juice
4-5 flowers of radish
Implementation
We clean vegetables and wash them well.
We make the salad with salad leaves mixed with the finely chopped chicory, in the middle we place the tuna with his oil, and finish the composition adding salt to the lemon juice, and adorn the blossom flowers!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
"Γλυστρίδα έφαγες;" και τείνει να γίνει ένα γκουρμέ πιάτο σύγχρονο που του αλλάξανε το όνομα και σύμφωνα με κάποιους τοπικούς ιδιωματισμούς ίσως το συναντήσετε και ως αντράκλα.
Όπως και να΄χει είναι μία από τις τροφές που έθρεψε τους ανθρώπους της Ελληνικής υπαίθρου μιας και τα παλιά τα χρόνια ζούσαν με λίγα και καλά! Ψωμί ζυμωτικό ελιές και γλυστρίδα που είχε άφθονη στο χωράφι με λαδόξυδο, άντε το πολύ πολύ και κανέναν αλμυρό κολιό...
Είτε θα την φάμε όπως οι παλιοί ,είτε θα γκουρμεδιάσουμε νομίζω πως πρέπει να την βάλουμε στο τραπέζι μας!
Γλυστρίδα με φύλλα και άνθη από ραδίκι & καπνιστό τόνο η πρόταση μου!!!
👩🍳Γλυστρίδα με φύλλα και άνθη από ραδίκι & καπνιστό τόνο 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά :
150 γρ φύλλα γλυστρίδας
1 ραδίκι ψιλοκομμένο
1 κουτί καπνιστό πικάντικο τόνο (Τράτα)
Αλάτι
Χυμό μισού λεμονιού
4-5 άνθη από ραδίκι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα λαχανικά τα πλένουμε καλά.
Συνθέτουμε την σαλάτα με τα φύλλα γλυστρίδας ανάμεικτα με τα ψιλοκομμένα ραδίκια, στην μέση τοποθετούμε τον τόνο με το λάδι του,κι ολοκληρώνουμε την σύνθεση προσθέτωντας αλάτι τον χυμό λεμονιού, και στολίζουμε με τα άνθη από ραδίκι!
Καλή επιτυχία!
We know it from the well-known phrase of the people, who speaks a lot to him
"Swallow you ate?" and tends to become a modern gourmet dish that changed its name and according to some local idioms you might find it as a trap.
Whatever it is, it is one of the foods that fed the people of the Greek countryside, since they lived with little and well in the old days! Bread fermented olives and slivers that had abundant in the field with oil, at most, and no salt salty ...
Whether we eat it like the old ones or gourmize, I think we have to put it on our table!
Swamp with leaves and flowers from radish & smoked tone my suggestion !!!
👩Glystress with flowers of radish & smoked tuna 👩
Recipe Helen Dimi
Materials:
150 g Glystress
1 radish
1 box of smoky hot tuna (Trata)
Salt
Half of lemon juice
4-5 flowers of radish
Implementation
We clean vegetables and wash them well.
We make the salad with salad leaves mixed with the finely chopped chicory, in the middle we place the tuna with his oil, and finish the composition adding salt to the lemon juice, and adorn the blossom flowers!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου