Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Μελιτζάνες με λουκάνικα & σάλτσα - Eggplants with tomato sauce and sausages

 Μελιτζάνες με λουκάνικα & σάλτσα τώρα που ακόμη έχουμε φρέσκες μελιτζάνες,ειδικά από αυτήν την εξαιρετική ποικιλία!!!
Μοσχομυρίζει καλοκαιράκι...








👩‍🍳 Μελιτζάνες με λουκάνικα & σάλτσα👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά : Για 2 άτομα

2 Μελιτζάνες λευκές
8 λουκάνικα μικρά dulano
Άνηθος ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα

Υλικά σάλτσας

4- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι φρέσκο ντοματοχυμό ή pumaro χωρίς ζάχαρη.
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη κατά προσέγγιση
1 πιπεράκι τσίλι προαιρετικά
φρέσκα φύλλα άνηθου ή άλλου αρωματικού

Εκτέλεση

Πλένουμε κόβουμε φέτες ρίχνουμε αλάτι στις μελιτζάνες, και τις αφήνουμε να βγάλουν τα πικρά υγρά μισή ώρα περίπου.
Τις απλώνουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.

Σάλτσα

Σε βαθύ σκεύος σοτάρουμε σε 4 - 5 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο να πάρει χρώμα,προσθέτουμε τον ντοματοχυμό.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη κατά προσέγγιση 1 πιπεράκι τσίλι και όσο χρειάζεται νερό περίπου μια κούπα και αφήνουμε να βράσουν.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση του βρασμού ρίχνουμε τις μελιτζάνες τις οποίες τυλίγουμε σε ρολά με τα λουκάνικα,και προσθέτουμε τα φρέσκα αρωματικά για να αφήσουν το άρωμα τους.
Σερβίρουμε τις τυλιχτές μελιτζάνες στο πιάτο μας, με την σάλτσα πάνω τους, και γαρνίρουμε με τον άνηθο!

Σημείωση. Ελαιόλαδο βάλαμε μόνο στην σάλτσα μας, δεν τηγανίσαμε και δεν λαδώσαμε στο ταψί τις μελιτζάνες έτσι το φαγητό μας έγινε ποιο ελαφρύ και κατάλληλο για όσους κάνουν διατροφή!
Καλή επιτυχία!









 Eggplants  with sausages & dressing now that we still have fresh eggplants, especially from this great variety !!!
It boils down to summer ...

👩 Eggplants with tomato sauce and sausages 👩
Recipe Maria Karanikola

Materials: For 2 people

2Eggplants  white
8 small dulano sausages
Dying finely chopped for garnish

Sauce materials

4-5 tablespoons of olive oil
1 red onion grated
2 cloves of garlic
1 glass of fresh tomato sauce or sugar-free
salt - pepper - oregano approximately
1 chili pepper optional
fresh of dill or other aromatic

Implementation

Wash slices, add salt to aubergines, and let them take out the bitter liquids for about half an hour.
Spread them into labels and bake them at 200 degrees for about 25 minutes depending on the oven.

Sauce

In a deep dish, sauté on 4 to 5 tablespoons of olive oil the onion with the garlic to take color, add the tomato juice.
Add salt pepper oregano approximately 1 chili pepper and as long as water needs about a cup and let it boil.
Shortly before the boil is finished, pour the eggplants that are wrapped in rolls of sausages, and add fresh flavors to leave their flavor.
Serve the wrapped eggplants on our plate, with the sauce on top of them, and garnish with the dill!

Note. Olive oil was put only in our sauce, we did not fry and did not bake the eggplant in the pan, so our food became light and suitable for those who are eating!
Good luck!









Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου