Τα ποιο εύκολα κρουασάν βουτύρου που θα συνοδεύσουν τον πρωινό ή απογευματινό καφέ μας, και έχουμε το πλεονέκτημα να τα γεμίσουμε με ότι θέλουμε...αλμυρή ή γλυκιά γέμιση!!!
Πάμε να δούμε την συνταγή!!!
👩🍳Κρουασάν βουτύρου 👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά Για 16 κρουασάν
500 γρ αλεύρι για τσουρέκια
1,1/2 κουτάλι γλυκού ζάχαρη
30 γρ μαγιά φρέσκια
1/2 κουτάλι γλυκού αλάτι
300 ml νερό βρύσης
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο πλάκα σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύω τη μαγιά με τη ζάχαρη και λίγο νερό.
Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτω το νερό με τη μαγιά και το υπόλοιπο νερό, κι αρχίζω και ζυμώνω έως ότου έχω μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Ανοίγω τη ζύμη σε φύλο και στη μέση τοποθετώ το βούτυρο που το απλώνω να πιάσει τη μισή ζύμη.
Διπλώνω τη ζύμη στη μέση στα δύο,περνάω με πλάστη ένα πέρασμα, την σκεπάζω με μια μεμβράνη και την αφήνω 30 λεπτά στο ψυγείο.
Έπειτα από 30 λεπτά ανοίγω ξανά τη ζύμη με πλάστη,την σκεπάζω με μια μεμβράνη και την αφήνω άλλα 30 λεπτά στο ψυγείο.
Επαναλαμβάνω το άνοιγμα σύνολο 4 φορές κι ακολουθώ την ίδια διαδικασία όπως προανέφερα.
Τέλος ανοίγω την ζύμη σε μακρόστενο κομμάτι, και κόβω σε τρίγωνα κομμάτια που τα διπλώνω και δίνω το σχήμα στα κρουασάν.
Αλοίφω με αυγό και ψήνω στον αέρα στους 190°C για 25-30 λεπτά!
Προσφέρονται ζεστά με συνοδεία αλμυρού ή γλυκού.
Καλή επιτυχία!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Πάμε να δούμε την συνταγή!!!
👩🍳Κρουασάν βουτύρου 👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά Για 16 κρουασάν
500 γρ αλεύρι για τσουρέκια
1,1/2 κουτάλι γλυκού ζάχαρη
30 γρ μαγιά φρέσκια
1/2 κουτάλι γλυκού αλάτι
300 ml νερό βρύσης
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο πλάκα σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύω τη μαγιά με τη ζάχαρη και λίγο νερό.
Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτω το νερό με τη μαγιά και το υπόλοιπο νερό, κι αρχίζω και ζυμώνω έως ότου έχω μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Ανοίγω τη ζύμη σε φύλο και στη μέση τοποθετώ το βούτυρο που το απλώνω να πιάσει τη μισή ζύμη.
Διπλώνω τη ζύμη στη μέση στα δύο,περνάω με πλάστη ένα πέρασμα, την σκεπάζω με μια μεμβράνη και την αφήνω 30 λεπτά στο ψυγείο.
Έπειτα από 30 λεπτά ανοίγω ξανά τη ζύμη με πλάστη,την σκεπάζω με μια μεμβράνη και την αφήνω άλλα 30 λεπτά στο ψυγείο.
Επαναλαμβάνω το άνοιγμα σύνολο 4 φορές κι ακολουθώ την ίδια διαδικασία όπως προανέφερα.
Τέλος ανοίγω την ζύμη σε μακρόστενο κομμάτι, και κόβω σε τρίγωνα κομμάτια που τα διπλώνω και δίνω το σχήμα στα κρουασάν.
Αλοίφω με αυγό και ψήνω στον αέρα στους 190°C για 25-30 λεπτά!
Προσφέρονται ζεστά με συνοδεία αλμυρού ή γλυκού.
Καλή επιτυχία!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου