Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Κριθαράκι με κιμά σε πήλινο - Barley with minced meat in yuveti

Ένα πολύ απλό φαγητό κι εύκολο, που για μένα που κουβαλάω τις μνήμες της γεύσης του έχει ιδιαίτερη σημασία... Παιδικά χρόνια παιδική κατασκήνωση, κι ένα φαγητό που δοκίμαζα για πρώτη φορά και μου άρεσε πολύ... Όπως και να χει έχει εγγραφεί στο DNA μου!!!













👩‍🍳Κριθαράκι με κιμά  σε πήλινο 👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά γα 4 άτομα
1 κούπα κριθαράκι
400 γραμμάρια κιμά
1  κρεμμύδι
2-3 ντομάτες τριμμένες ή 1 ποτήρι ντοματοχυμό
1 κουτάλι μικρό πελτέ ντομάτας προαιρετικά εγώ δεν έβαλα
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι με τον κιμά να σοταριστεί.Μόλις σοταριστεί ελαφρά ο κιμάς ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τον τοματοχυμό, αλάτι - πιπέρι - ρίγανη 2,5 κούπες νερό, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του.
Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής!
Καλή επιτυχία!














©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου