Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Παραδοσιακή Τρουμούλα Καλύμνου - Traditional Trumula Kalymnos

Η παραδοσιακή τρουμούλα Καλύμνου που όλοι αγαπήσατε με την γεύση τριαντάφυλλου,σήμερα με σπιτική βυσσινάδα!
Μια ελαφριά κρέμα που έκαναν οι γιαγιάδες μας από τα δύσκολα χρόνια της φτώχειας και της κατοχής και που εμείς στην Κάλυμνο  συνεχίζουμε να  κάνουμε μέχρι σήμερα, κυρίως στις νηστείες και ιδιαίτερα την μεγάλη εβδομάδα του Πάσχα!

















👩‍🍳Παραδοσιακή τρουμούλα Καλύμνου 👩‍🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά

200 γραμμάρια νισεστέ
250 γραμμάρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ποτό σπιτική βυσσινάδα αραιωμένο μισό ποτήρι βύσσινο μισό ποτήρι νερό.
ή ποτό τριαντάφυλλο σπιτικό αντιστοίχως.
Κανέλα για σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ  βάζω το ένα ποτήρι νερό, τη ζάχαρη και το νισεστέ κι ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί ο νισεστές.
Τοποθετώ μια  κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά  και μέσα βάζω τα υπόλοιπα 4 ποτήρια νερό και το ένα ποτήρι βυσσινάδα.
Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτω  το νισεστέ και την ζάχαρη που έχω στο μπολ. κι ανακατεύω συνεχώς έως ότου αρχίσει να βράζει και να πήζει.
Όταν βράσει και πήξει, στα πέντε λεπτά  περίπου, το αποσύρω από τη φωτιά το μοιράζω σε μπολ και προσθέτω την κανέλα.
Σερβίρω αμέσως ζεστή, είτε από το ψυγείο δροσερή!

Σημείωση / Η τρουμούλα διατηρείτε έως και δέκα  μέρες στο ψυγείο.
Εναλλακτικά την τρουμούλα την φτιάχνουμε με τριαντάφυλλο σπιτικό ποτό.
Καλή επιτυχία!




















The traditional Toumoulla of Kalymnos, which you all loved with the taste of rose, today with homemade crinkle!
A light cream made by our grandmothers from the difficult years of poverty and occupation, which we in Kalymnos continue to do to this day, especially in fasting and especially in the great Easter week!

👩🍳 Traditional Toumula Kalymnos 👩🍳
Recipe Maria Karanikola

Materials

200 grams high
250 grams of sugar
5 glasses of water
1 glass of homemade cusine drink diluted half glass of cherry half a glass of water.
or homemade rose drink respectively.
Cinnamon for serving

Implementation
In a large bowl I put a glass of water, sugar and almonds and stir well until the ripeners are dissolved.
I put a pot on medium heat and put the remaining 4 glasses of water and a glass of glass.
As soon as I start to boil I add the finesse and the sugar I have in the bowl. and stir continuously until it starts to boil and thicken.
When it boils and thickens, in about five minutes, I remove it from the heat and I divide it into a bowl and add the cinnamon.
I serve instantly either from the cool cooler!

Note / You keep up to ten days in the refrigerator.
Alternatively, we can make a homemade drink with rose!
Good luck!















Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου