Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Παραδοσιακή Τρουμούλα Καλύμνου - Traditional Trumula Kalymnos

Μια ελαφριά κρέμα που έκαναν οι γιαγιάδες μας από τα δύσκολα χρόνια της φτώχειας και της κατοχής και που εμείς στην Κάλυμνο  συνεχίζουμε να  κάνουμε μέχρι σήμερα, κυρίως στις νηστείες και ιδιαίτερα την μεγάλη εβδομάδα του Πάσχα!
















👩‍🍳Παραδοσιακή Τρουμούλα Καλύμνου👩‍🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά

200 γραμμάρια νισεστέ
250 γραμμάρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ποτό τριαντάφυλλο σπιτικό ( Είναι σαν σπιτική βυσσινάδα)
Κανέλα για σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ  βάζω το ένα ποτήρι νερό, τη ζάχαρη και το νισεστέ κι ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί ο νισεστές.
Τοποθετώ μια  κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά  και μέσα βάζω τα υπόλοιπα 4 ποτήρια νερό και το ένα ποτήρι τριαντάφυλλο.
Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτω  το νισεστέ και την ζάχαρη που έχω στο μπολ. κι ανακατεύω συνεχώς έως ότου αρχίσει να βράζει και να πήζει.
Όταν βράσει και πήξει, στα πέντε λεπτά  περίπου, το αποσύρω από τη φωτιά το μοιράζω σε μπολ και προσθέτω την κανέλα.
Σερβίρω αμέσως, είτε από το ψυγείο δροσερή!

Σημείωση / Η τρουμούλα διατηρείτε έως και δέκα  μέρες στο ψυγείο.
Ποτό τριαντάφυλλο είναι ένα σπιτικό ποτό Καλύμνου που μοιάζει με την σπιτική βυσσινάδα που μέρος της διαλύουμε σε νερό. Πλέον τέτοιου είδους ποτά διατίθενται σε μαγαζιά με παραδοσιακά προιόντα.
Εναλλακτικά την τρουμούλα την φτιάχνουμε με σπιτική βυσσινάδα!
Καλή επιτυχία!













A light cream made by our grandmothers from the difficult years of poverty and occupation, and that we continue to do today, especially in fasting and especially in the great Easter week!

👩Traditional Trumula Kalymnos
Recipe Maria Karanikola

Materials

200 grams high
250 grams of sugar
5 glasses of water
1 glass of homemade rose drink (It's like homemade Drink cherry)
Cinnamon for serving

Implementation
In a large bowl I put a glass of water, sugar and almonds and stir well until the ripeners are dissolved.
I place a pot on medium heat and put the remaining 4 glasses of water and a glass of rose.
As soon as I start to boil I add the finesse and the sugar I have in the bowl. and stir continuously until it starts to boil and thicken.
When it boils and thickens, in about five minutes, I remove it from the heat and I divide it into a bowl and add the cinnamon.
I serve it instantly, either from the cool cooler!

Note / You keep up to ten days in the refrigerator.
Rose drink is a homemade Kalymnos drink that resembles the homemade cousin that part of it dissolves in water. Nowadays such drinks are available in shops with traditional products.
Alternatively, we make it with homemade Drink cherry!
Good luck!









Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

3 σχόλια:

  1. Υπέροχη συνταγή. Θα μπορούσαμε αντί για λικέρ να χρησιμοποιήσουμε ένα χυμό της αρεσκείας μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη τώρα είδα το σχόλιο σας,ναι μπορείτε και με χυμό αλλά θα είναι άλλη γεύση,η τρουμούλα είναι παραδοσιακό οπότε καλό θα ήταν να την γευθείτε όπως είναι στην συνταγή!

      Διαγραφή