Στην περιοχή της Καβάλας στην ιδιαίτερη πατρίδα μου στον δήμο Ελευθερών έχουμε της αμπελοκαλλιέργειες, μια ιδιαίτερη ποικιλία ροζακί που από αυτή γίνονται εξαγωγές σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Έτσι εκ των πραγμάτων έχουμε πολλά αμπελόφυλλα που από αυτά ξεκίνησαν κάποιες ιδιαίτερες συνταγές όπως αυτή εδώ που πλέον είναι διαδεδομένη!!!
Λόγω του ότι πολλά παιδάκια δυσκολεύονται να φάνε τα ψαράκια τους,οι νοικοκυρές της περιοχής βρήκαν αυτόν τον εξαιρετικό τρόπο,ώστε τα μικρά να γεύονται την νοστιμιά,και να παίρνουν από την σαρδέλα την ω3 που χρειάζεται για την ανάπτυξη τους!
Η συνταγή γίνεται σε 2 εκδοχές σκεπαστή σε ταψί ή τυλιχτή, και κάτι ακόμη πλέον η συνταγή όπως προείπα είναι διαδεδομένη και είναι ένας απολαυστικότατος τσιπουρομεζές!!!
👩🍳Σαρδέλα τυλιχτή σε αμπελόφυλλα👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
1/2 κιλό σαρδέλα
Αλάτι - πιπέρι μαύρο και σε κόκκους κατά προσέγγιση
ξερό δυόσμο - ρίγανη κατά προσέγγιση
Φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Αμπελόφυλλα φρέσκα ζεματισμένα για 6-8 λεπτά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά μισό κιλό σαρδέλα να φύγουν εντελώς τα σπάργανα,το ψαροκόκαλο, και τα λέπια της, την φιλετάρουμε. Ρίχνουμε πάνω της αλάτι πιπέρι, ξερό δυόσμο και ρίγανη. Προσθέτουμε φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι και ελαιόλαδο.Τυλίγουμε μία μία την σαρδέλα σε αμπελόφυλλα όπως τυλίγουμε τα ντολμαδάκια.
Απλώνουμε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεματισμένα μια σειρά αμπελόφυλλα.Πάνω τοποθετούμε την σαρδέλα και ξανά από πάνω αμπελόφυλλα πάλι μια σειρά. Ρίχνουμε νερό ίσα που σκεπάζει την σαρδέλα και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο,πάνω της ένα πιάτο και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του το φαγητό,περίπου 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι.
Σημείωση/ Τα αμπελόφυλλα καλό είναι να είναι φρέσκα αλλά γίνονται και με διατηρημένα σε βάζο φύλλα
Καλή επιτυχία!
In the region of Kavala, in my homeland, in the municipality of Eleftheres, we have the vineyards, a special variety of rosaki which is then exported to many countries abroad. So de facto we have a lot of vine leaves that have started some special recipes like this one that is now widespread !!!
Because many kids have difficulty eating their fishes, the housewives in the area have found this great way for the young to taste the delicacy, and to get from the sardines the omega 3 that they need to grow!
The recipe is made in 2 versions covered in a baking sheet or wrapped, and something else the recipe as forecasted is widespread and is a delightful tsipouromezés !!!
👩 Sardine wrapped in vine leaves👩
Recipe Helen Dimi
Materials
1/2 kilo of sardine
Salt - pepper black and grains approximately
dry mint - oregano approximately
Fresh juice of 1 lemon
1/4 cup olive oil
Vine leaves freshly ground for 6-8 minutes
Implementation
We clean and wash half a pound of sardine to completely leave the bowls, the fishbowl, and the scales, we are filleting. Add salt pepper, dried mint and oregano. Add fresh juice of 1 lemon and olive oil. Let's sliced one on the vine leaves as we wrap the slices.
Apply in a deep deep frying pan a series of vine leaves. Put the sardine and again over the vine leaves again a row. Add water that covers the sardine and 2-3 tablespoons of olive oil on top of a plate and boil it on a low heat until all the fluids are drunk, about 15-20 minutes.
Serve with fresh lemon.
Note / Vine leaves are good to be fresh but they are made with vase-preserved leaves
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Λόγω του ότι πολλά παιδάκια δυσκολεύονται να φάνε τα ψαράκια τους,οι νοικοκυρές της περιοχής βρήκαν αυτόν τον εξαιρετικό τρόπο,ώστε τα μικρά να γεύονται την νοστιμιά,και να παίρνουν από την σαρδέλα την ω3 που χρειάζεται για την ανάπτυξη τους!
Η συνταγή γίνεται σε 2 εκδοχές σκεπαστή σε ταψί ή τυλιχτή, και κάτι ακόμη πλέον η συνταγή όπως προείπα είναι διαδεδομένη και είναι ένας απολαυστικότατος τσιπουρομεζές!!!
👩🍳Σαρδέλα τυλιχτή σε αμπελόφυλλα👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
1/2 κιλό σαρδέλα
Αλάτι - πιπέρι μαύρο και σε κόκκους κατά προσέγγιση
ξερό δυόσμο - ρίγανη κατά προσέγγιση
Φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Αμπελόφυλλα φρέσκα ζεματισμένα για 6-8 λεπτά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά μισό κιλό σαρδέλα να φύγουν εντελώς τα σπάργανα,το ψαροκόκαλο, και τα λέπια της, την φιλετάρουμε. Ρίχνουμε πάνω της αλάτι πιπέρι, ξερό δυόσμο και ρίγανη. Προσθέτουμε φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι και ελαιόλαδο.Τυλίγουμε μία μία την σαρδέλα σε αμπελόφυλλα όπως τυλίγουμε τα ντολμαδάκια.
Απλώνουμε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεματισμένα μια σειρά αμπελόφυλλα.Πάνω τοποθετούμε την σαρδέλα και ξανά από πάνω αμπελόφυλλα πάλι μια σειρά. Ρίχνουμε νερό ίσα που σκεπάζει την σαρδέλα και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο,πάνω της ένα πιάτο και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του το φαγητό,περίπου 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι.
Σημείωση/ Τα αμπελόφυλλα καλό είναι να είναι φρέσκα αλλά γίνονται και με διατηρημένα σε βάζο φύλλα
Καλή επιτυχία!
In the region of Kavala, in my homeland, in the municipality of Eleftheres, we have the vineyards, a special variety of rosaki which is then exported to many countries abroad. So de facto we have a lot of vine leaves that have started some special recipes like this one that is now widespread !!!
Because many kids have difficulty eating their fishes, the housewives in the area have found this great way for the young to taste the delicacy, and to get from the sardines the omega 3 that they need to grow!
The recipe is made in 2 versions covered in a baking sheet or wrapped, and something else the recipe as forecasted is widespread and is a delightful tsipouromezés !!!
👩 Sardine wrapped in vine leaves👩
Recipe Helen Dimi
Materials
1/2 kilo of sardine
Salt - pepper black and grains approximately
dry mint - oregano approximately
Fresh juice of 1 lemon
1/4 cup olive oil
Vine leaves freshly ground for 6-8 minutes
Implementation
We clean and wash half a pound of sardine to completely leave the bowls, the fishbowl, and the scales, we are filleting. Add salt pepper, dried mint and oregano. Add fresh juice of 1 lemon and olive oil. Let's sliced one on the vine leaves as we wrap the slices.
Apply in a deep deep frying pan a series of vine leaves. Put the sardine and again over the vine leaves again a row. Add water that covers the sardine and 2-3 tablespoons of olive oil on top of a plate and boil it on a low heat until all the fluids are drunk, about 15-20 minutes.
Serve with fresh lemon.
Note / Vine leaves are good to be fresh but they are made with vase-preserved leaves
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου