Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Χταπόδι κρασάτο με χρωματιστές πιπεριές - Octopus in wine and colour pepers

Ιδιαίτερη συνταγή που τιμήθηκε από το περιοδικό '' Στείλε μας την συνταγή σου'' Τεύχος Σεπτεμβρίου 2018, και ευχαριστώ θερμά για αυτό!!!
Μαρία Καρανικόλα














👩‍🍳Χταπόδι κρασάτο με χρωματιστές πιπεριές👩‍🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά για τις πιπεριές
Λάδι για τηγάνι
2 πιπεριές πράσινη και κόκκινη (στα τέσσεραα περασμένες με αλάτι)

Υλικά για τα χταπόδια
3 χταπόδια μεσαία
4 σκελίδες σκόρδου
2 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ποτήρι ούζο
Πιπεριά τσίλι αποξηραμένη
Ρίγανη - αλάτι - πιπέρι κατά προσέγγιση
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1)Καθαρίζω,πλένω στραγγίζω και τηγανίζω σε καυτό λάδι τις πιπεριές,κομμένες στα τέσσερα και αλατισμένες. Τις αφήνω μέχρι να μαλακώσουν και τις αποσύρω,αφήνοντας τες να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.

2)Πλένω τα χταπόδια καλά και αφαιρώ όσο ποιο πολύ δέρμα μπορώ. ( Εγώ κόβω τις κουκούλες) Τα βάζω σε μπολ με τα μπαχαρικά και το σκόρδο σε φέτες και τα αφήνω μια ώρα στο ψυγείο να πάρουν τα αρώματα.

3)Βάζω να κάψει το ελαιόλαδο και προσθέτω τα χταπόδια, αφήνοντας τα να κοκκινίσουν κι από τις δύο πλευρές. Σβήνω με το κρασί,προσθέτω το ούζο και τα φύλλα δάφνης,χαμηλώνω την φωτιά και αφήνω μέχρι το φαγητό να πιει όλα τα υγρά του. Σερβίρω με τις χρωματιστές πιπεριές που έχω ήδη σε πιατέλα, κάτω οι πιπεριές και πάνω βάζω τα χταπόδια!!!
Καλή επιτυχία!








Special recipe that was honored by the magazine "Send us your recipe" 'Issue September 2018, and I thank you warmly for this !!!
Maria Karanikola

👩 Octopus in wine and colour pepers 👩
Recipe Maria Karanikola

Materials for peppers
Oven for pan
2 green and red peppers (in the four pasta with salt)

Materials for octopus
3 Octopus Medium
4 cloves of garlic
2 laurel leaves
1 glass of red wine
1 glass of ouzo
Dry chilli pepper
Oregano - salt - pepper approximate
Olive oil

Implementation

1) I clean, wash off drain and fry in hot oil the peppers, cut into four and salted. I leave them until they soften and pull them off, letting them drain off the odorous oil.

2) I wash the octopus well and remove as much as I can. (I cut the hoods) I put them in a bowl of spices and garlic in slices and leave them for an hour in the refrigerator to get the fragrances.

3) I plan to burn the olive oil and add the octopus, letting them blush from both sides. I quench the wine, add the ouzo and laurel leaves, lower the heat and let the food drink all its liquids. I serve with the colored peppers I have already on a platter, down the peppers and above I put the octopuses !!!
Good luck!

Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου