Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Αλμυρές καραμέλες - Salty candies

Ένα τέλειο συνοδευτικό που εντυπωσιάζει με την εμφάνιση του είναι αυτές οι αλμυρές καραμέλες που μπορούμε να τις σερβίρουμε με τον καφέ ή το τσάι μας, στο πρωινό μας, για τα παιδιά στο σχολείο ή στα πάρτυ τους, και γενικώς για πολλές πολλές στιγμές!!!
Ας τις δούμε βήμα βήμα πως θα τις ετοιμάσουμε!








👩‍🍳 Αλμυρές καραμέλες! 👩‍🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά για την ζύμη

1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
300 γραμμάρια γάλα φρέσκο
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
15 γραμμάρια αλάτι
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
450-500 γραμμάρια αλεύρι  για όλες τις χρήσεις

Υλικά γέμισης
Τυρί κρέμα
Μπέικον ψιλοκομμένο
Πιπέρι λευκό
Μπέικον και πιπεριές σε λωρίδες για τους φιόγκους της καραμέλας.

Εκτέλεση

Βάζω το γάλα στην φωτιά να χλιαρύνει ελαφρά,το κατεβάζω και το βάζω σε ένα σκεύος για να αρχίσω να ζυμώνω.
Προσθέτω το βούτυρο με τη μαγιά και ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το σιμιγδάλι το αλάτι το αυγό και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά,και ζυμώνω ώσπου να έχω ένα ζυμάρι ελαστικό που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνω την ζύμη μισή  ώρα σκεπασμένη για να φουσκώσει.

Ετοιμάζω τη γέμιση με τυρί κρέμα και  μπέικον ανακατεμένα με λίγο πιπέρι άσπρο.
( μπορούμε να βάλουμε Ότι άλλο μας αρέσει για γέμιση )

Ανοίγω το ζυμάρι βάζω τα υλικά και δίνω το σχήμα της καραμέλας.
Ψήνω στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα,περίπου 25-30 λεπτά.

Σημείωση :
Αλεύρι παίρνει καμία φορά μια δυο κουταλιές περισσότερο ή λιγότερο.
Δεν τα περνάω πάνω με αυγό ή λάδι.
Την θερμοκρασία στο φούρνο μας την  κανονίζουμε πάντα ανάλογα με το δικό μας φούρνο
Καλή επιτυχία!









A perfect companion that impresses with its appearance is these salty candies that we can serve with our coffee or tea, at our breakfast, for the children at school or at their parties, and in general for many many moments !!!
Let's see them step by step how to prepare them!

👩🍳 Salty candies! 👩🍳
Recipe Maria Karanikola

Materials for dough

1 vitamin at room temperature
1 egg
300 grams of fresh milk
1 sachet of yeast powder
15 grams of salt
3 tablespoons of semolina fine
450-500 grams flour for all uses

Filling materials
Cream cheese
Bacon chopped
Pepper white
Bacon and peppers in strips for the candy bowls.

Implementation

I put the milk on the fire to lightly gently, I lower it and put it in a pot to start kneading.
Add the butter with the yeast and stir well.
I add the semolina salt and egg and finally the flour slowly, and knead until I have a dough tire that does not stick to the hands.
I leave the dough half an hour covered to inflate.

Prepare the stuffing with cream cheese and bacon mixed with a little white pepper.
(we can put What else we like about stuffing)

I open the dough and put the ingredients and give the shape of the candy.
I cook at 170 degrees until they get a golden color, about 25-30 minutes.

Note :
Flour takes no more than two tablespoons more or less.
I do not go over with egg or oil.
The temperature in our oven is always arranged according to our own oven
Good luck!


Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου