Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Αλμυρά κανταΐφια με τυριά - Salt kataifi with cheeses

Αλμυρά κανταΐφια με τυριά γεύση αξεπέραστη που συναρπάζει!












👩‍🍳Αλμυρά κανταΐφια με τυριά👩‍🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά:

1 πακέτο κανταΐφι
300 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα Κρήτης
200 γραμμάρια γραβιέρα Νάξου
200 γραμμάρια πεκορίνο Αμφιλοχίας..
1/2  πλάκα βούτυρο φρέσκο
1 κουτάλι γλυκού παπρικα
5 φέτες σαλαμι αέρος πικάντικο

Εκτέλεση

Κόβω το σαλάμι σε μικρούς κύβους..
Τρίβω όλα τα τυριά και τα ανακατεύω μαζί τα κομμάτια από το σαλάμι και το μισό κουτάλι γλυκού πάπρικα.
Λιώνω το βούτυρο και ανακατεύω την υπόλοιπη πάπρικα
Ανοίγω καλά το καταΐφι το περνάω με ένα πινέλο φρέσκο βούτυρο που εχω λιώσει και βάζω δύο κουταλιές καλά γεμάτες από την γέμιση
Τυλίγω το καταΐφι και το σφίγγω καθώς το γυρνάω και το κάνω μια μπάλα περίπου όσο χωράει η χούφτα μου σε μέγεθος.
Τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα
Περνάω ξανά με το υπόλοιπο βούτυρο όλες τις μπάλες καταΐφι τις σκεπάζω με μια μεμβράνη και τις αφήνω μια ώρα στο ψυγείο..
Ψήνω στους 180 για 40 - 45 λεπτά, πάντα ανάλογα το φούρνο!

Για την συνοδευτική σάλτσα  .

3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1 κουτάλι γλυκού κέτσαπ
1 κουτάλι γλυκού κονιάκ
1 πρέζα πάπρικα
1/2 κουτάλι γλυκού αλάτι

Ανακατεύω όλα μαζί και σερβίρω μαζί με κάθε κομμάτι από τα αλμυρά κανταΐφια
Καλή επιτυχία!








Salty cantata with cheeses taste unsurpassed that fascinates!

👩Salt kataifi with cheeses👩
Recipe Maria Karanikola

Materials:

1 pack of canadafi
300 grams of Kefalograviera Crete
200 grams of Nurex Graviera
200 grams of pecorino Amphilochia ..
1/2 plate butter fresh
1 spoon of sweet paprika
5 slices of spicy air salami

Implementation

I cut the salami in small cubes ..
I rub all the cheeses and mix together the pieces of salami and half a spoon of sweet paprika.
I melt the butter and stir the rest of the paprika
I open the catfish well with a brush of fresh butter that I melt and put two spoonfuls well filled with the filling
I poke the catfish and tighten it as I spin it and make it a ball almost as long as my hand holds in size.
I place it in a baking sheet
I pass through the rest of the butter all the catfish balls cover them with a film and leave them for an hour in the fridge.
I cook at 180 for 40 - 45 minutes, always depending on the oven!

For the accompanying sauce.

3 tablespoons of mayonnaise

1 spoonful of ketchup

1 spoonful of cognac

1 pinch of paprika

1/2 spoon of sweet salt

Stir all together and serve with each piece of salty cocktails
Good luck!





Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου