Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Κόκκινο λάχανο τουρσί σε μια μέρα! - Red cabbage pickled in a day!

Μια συνταγή που δεν έχουμε ξαναδει ποτέ...Κόκκινο λάχανο τουρσί σε μια μέρα, που το φτιάχνουμε σήμερα και το τρώμε αύριο τόσο απλά!!!








👩‍🍳Κόκκινο λάχανο τουρσί σε μια μέρα! 👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά:

Κόκκινο Λάχανο
Καρότα
Σέλινο - Σελινόριζα
Σκόρδο
Πράσινες πιπεριές
Κόκκινες πιπεριές
Αλάτι
Ξύδι
Χυμό λεμόνι και φέτες λεμονιού
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας,τα ψιλοκόβουμε μαζί και λάχανο ψιλοκομμένο, τα τρίβουμε λίγο και τους ρίχνουμε αλάτι.
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό όσο χρειαζόμαστε για να καλύψει τα λαχανικά μας να βράσει μαζί με 2-3 κουταλιές ξύδι και 2 σκελίδες σκόρδου.
Απλώνουμε τα λαχανικά μας σε ένα ταψί, ρίχνουμε πάνω τους το καυτό νερό,και τα αφήνουμε έως να κρυώσει το νερό εντελώς.
Ζεματάμε ελαφρά λάχανο σε φύλλα για να τυλίξουμε τα υλικά μας σαν ντολμαδάκια στο ίδιο νερό όπως με τα υπόλοιπα υλικά.
Στραγγίζουμε από το νερό το μείγμα λαχανικών,τυλίγουμε τα ντολμαδάκια και τα αραδιάζουμε προσεκτικά σε ένα τάπερ.
Προσθέτουμε από πάνω τον χυμό ενός λεμονιού,2 κουταλιές ξύδι ελαιόλαδο και σκεπάζουμε καλά τα ντολμαδάκια με φέτες λεμονιού.
Τοποθετούμε το τάπερ στο ψυγείο και την άλλη μέρα είναι έτοιμο!

Σημείωση/ Τα υλικά είναι κατά προσέγγιση ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε.Το ίδιο τουρσί ως ιδέα σε ντολμαδάκια γίνεται και με την γνωστή διαδικασία της άρμης που μπορούμε να το διατηρήσουμε για ένα χρόνο.
Σε δίαιτα τρώμε όλα τα λαχανικά σε τουρσί.
Μεγάλη προσοχή όσοι έχουν χρόνια νεφρική ανεπάρκεια,όσοι πάσχουν από ουρική νόσο και υπέρταση.
Καλή επιτυχία!









A recipe that we have never seen before ... Red cabbage pickled in a day, we make it today and we eat it tomorrow so simply !!!

👩 Red cabbage pickled in a day 👩
Recipe Helen Dimi

Materials:

Red cabbage
Carrots
Celery - Celery
Garlic
Green peppers
Red peppers
Salt
Vinegar
Lemon juice and lemon slices
Olive oil

Implementation

Wash all our vegetables thoroughly, chop together and finely chopped cabbage, rub them a little and pour salt.
Put in a pot of water as much as we need to cover our vegetables to boil along with 2-3 tablespoons of vinegar and 2 garlic cloves.
Lay our vegetables in a baking dish, pour the hot water over them, and leave them to cool the water completely.
Grazing light cabbage in leaves to wrap our materials like buns in the same water as with the rest of the materials.
Drain the vegetable mixture out of the water, wrap the slices and carefully trim them into a pot.
Add the juice of a lemon juice, 2 tablespoons of olive oil vinegar and cover the slices of lemon slices.
Put the cap in the fridge and the next day is ready!

Note / The materials are roughly according to the quantity we want to make. The same pick as an idea in bunches is made by the well known process of brick that we can keep for a year.
Good luck!










Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου