Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Μελιτζάνα τουρσί σπιτικό - Homemade Eggplant pickles

Σπιτική Μελιτζάνα τουρσί αξεπέραστη γεύση για πολλά τσιπουράκια!!!












👩‍🍳Σπιτική Μελιτζάνα τουρσί👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά:

15 μελιτζάνες ποικιλίας Άργους.
Αλάτι
Ξύδι
15 κλωνάρια σέλινο μεγάλα
6-8 καρότα σε μικρές φετούλες
2 σελινόριζες σε κύβους
φύλλα ψιλοκομμένου λάχανου
8 πιπεριές πράσινες κέρατο κομμένες σε ροδέλε
7 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες.
1 ματσάκι φύλλα σέλινου ψιλοκομένα
20 σκελίδες σκόρδο κομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
κόκκους πολύχρωμους πιπεριού
κι αλάτι τα ανακατώνουμε γεμίζουμε τις μελιτζάνες προσεκτικά,και τις δένουμε γύρω γύρω με τα ζεματισμένα κλωνάρια σέλινου.
Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

Εκτέλεση

Πλένουμε και βάζουμε να βράσουν 15 μελιτζάνες ποικιλίας Άργους.
για 4 λεπτά μέσα σε νερό που τις σκεπάζει καλά,έχοντας μέσα αλάτι και ξύδι αρκετό.Τις στραγγίζουμε και τις σχίζουμε από πάνω για να μπορέσουμε να τις γεμίσουμε.
Στο ίδιο νερό βράζουμε για 4 λεπτά 15 κλωνάρια σέλινο μεγάλα,
6-8 καρότα σε μικρές φετούλες, 2 σελινόριζες σε κυβάκια, και τα αφαιρούμε από το νερό.Τώρα βάζουμε φύλλα ψιλοκομμένου λάχανου για 2 λεπτά ,και τα αφαιρούμε.Συνεχίζουμε την διαδικασία για 1 λεπτό περίπου με 8 πιπεριές πράσινες κέρατο κομμένες σε ροδέλες και 7 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες.Αφαιρούμε από το νερό και τις πιπεριές.

Ετοιμάζουμε την γέμιση σε σκεύος ανακατεύουμε τα ζεματισμένα υλικά μας εκτός τους κλώνους από το σέλινο. 1 ματσάκι φύλλα σέλινου ψιλοκομένα,20 σκελίδες σκόρδο κομμένες,1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,κόκκους πολύχρωμους πιπεριού,κι αλάτι τα ανακατώνουμε γεμίζουμε τις μελιτζάνες προσεκτικά,και τις δένουμε γύρω γύρω με τα ζεματισμένα κλωνάρια σέλινου.

Τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο τριών κιλών σφιχτά-σφιχτά σε στρώσεις τις γεμιστές μελιτζάνες και τις καλύπτουμε ως επάνω με ξύδι.Τις αφήνουμε 4-5 μέρες μέσα στο ξύδι,και τις δοκιμάζουμε αν έχουν ετοιμαστεί,αλλιώς τις αφήνουμε μια δυο μέρες ακόμη.

Στην συνέχεια Τις βγάζουμε από το ξύδι και το πετάμε,γεμίζουμε ως επάνω τώρα με ελαιόλαδο έξτρα παρθένο στο βάζο,προσθέτουμε κόκκους πολύχρωμου πιπεριού και τα κρατάμε στο κελάρι μας για 1 χρόνο.
Το πικάντικο λάδι από το τουρσί το βάζουμε σε όλες τις σαλάτες μας.

Σημείωση / Σε δίαιτα τρώμε όλα τα λαχανικά σε τουρσί.
Μεγάλη προσοχή όσοι έχουν χρόνια νεφρική ανεπάρκεια,όσοι πάσχουν από ουρική νόσο και υπέρταση.
Καλή επιτυχία!
















👩🍳 Home Eggplant pickles 👩
Recipe Helen Dimi

Materials:

15 aubergines of Argos variety.
Salt
Vinegar
15 clusters of celery
6-8 carrots in small slices
2 celery cubes
sheets of chopped cabbage
8 green horn peeves cut into a knot
7 cloves of Florina chopped.
1 bunch of celery leaves finely chopped
20 cloves of garlic sliced
1 bunch of parsley finely chopped
grains of colorful peppers
and salt them up, fill the eggplants carefully, and tie them around with the chopped celery clusters.
Olive oil extra virgin

Implementation

Wash and boil 15 aubergines of Argos variety.
for 4 minutes in water that covers them well, having enough salt and vinegar inside. Drain and tear them up to fill them.
In the same water boil for 4 minutes 15 clusters of celery,
6-8 carrots in small slices, 2 celeriac in cubes, and remove them from the water. Now put leaves of chopped cabbage for 2 minutes, and remove them. Continue the process for about 1 minute with 8 green horned green peppers and 7 finely chopped peppers. Remove from water and peppers.

Prepare the filling into a bowl stirring our stuffed ingredients outside the celery clones. 1 bunch of finely chopped celery leaves, 20 cloves of chopped garlic, 1 bunch of chopped parsley, grains of colorful peppers, and stir them thoroughly, fill the eggplants carefully, and tie them around with the clusters of celery.

Place in a three-kilogram glass jar tightly-tightly stuffed eggplants and cover them up with vinegar. Leave them for 4-5 days in the vinegar, and try them if they are prepared, otherwise leave them a couple of days longer.

Then we remove them from the vinegar and throw them away, fill them up with extra virgin olive oil in the jar, add grains of colorful pepper and keep them in our cellar for 1 year.

Spicy pickle oil is put in all our salads.
Good luck!











Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου