Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Η Πίτα της άπειρης... - Pie for infinite

Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις πως να φτιάξεις φύλλο για πίτες, καμία εμπειρία και καμία γνώση δεν θα σε σώσει αν δεν καταπιαστείς με τα υλικά...αν δεν αλευρωθείς η ίδια!!!

You do not need to know how to make pies for pies, no experience and no knowledge will save you if you do not get stuck with the ingredients ... if you do not flourish!



👩‍🍳Η Πίτα της άπειρης...  👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά
Ζύμη
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά βούτυρο ή βιτάμ - ή 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
500-600  γρ περίπου αλεύρι.

150 γρ βούτυρο για επάλειψη περίπου

Εκτέλεση
Για να δείτα πόσο άπειρη είμαι,ενώ όλοι στο ζύμωμα βάζουν το αλεύρι και προσθέτουν λίγο λίγο το νερό εγώ κάνω εντελώς το αντίθετο... Βάζω σε ένα λεκανάκι το νερό,αλάτι - ξύδι και το λιωμένο βούτυρο και προσθέτω το αλεύρι. Στην αρχή γίνεται ένας χυλός και στην συνέχεια προσθέτωντας αλεύρι γίνεται η ζύμη μας!
Με αυτά τα υλικά λοιπόν ζυμώνουμε καλά ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια,και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Σημείωση. Σε αυτήν την ζύμη μπορούμε να προσθέσουμε ένα είδος λιπαρής ουσίας, και μέσα και στην επάλειψη. Θα επιλέξουμε Βούτυρο αγελαδινό ή βιτάμ. Φυτική μαργαρίνη σε νηστεία. Ή ελαιόλαδο.
Σε δίαιτα θα προσθέσουμε και στην γέμιση μας την ίδια λιπαρή ουσία που χρησιμοποιούμε στην πίτα,και κατά προτίμηση ωμή. Δηλαδή ότι θέλουμε να σοτάρουμε θα γίνει σε αντικολλητικό σκεύος ΠΧ Κιμάς και ωμή θα βάλουμε την λιπαρή ουσία.



Pie for infinite  ... 👩🍳

Recipe Helen Dimi

Materials

Dough

1 cup of lukewarm water

1 tablespoon of salt

1 tablespoon of vinegar

1 tablespoon butter or vitamin - or 4-5 tablespoons of olive oil

500-600 g of flour.

150 g butter for spreading approx

Implementation
To see how infinite I am, while everyone in the knead puts the flour and adds a little bit of water I totally do the opposite ... I put in a bowl the water, salt - vinegar and melted butter and add the flour. At the beginning it becomes a slurry and then adding flour becomes our dough!

So we knead well until we get a soft dough that does not stick to our hands and leave it for half an hour to rest.

Note. In this dough we can add a kind of fatty substance, and also into the spread. We will choose Cow's or Vitamme Butter. Vegetable margarine in fasting. Or olive oil.
In a diet we will add to our stuffing the same fatty substance we use in the pie, and preferably raw. That is, that we want to sauté will be made in a non-stick utensil of ME Minas and brute will put the fatty substance.

Διαδικασία φύλλου πίτας.
Piece pie process.


Εφόσον ξεκουραστεί η ζύμη μας την χωρίζουμε σε 6 ισομεγέθη κομμάτια.
Once our dough rests, divide it into 6 equal pieces.



Αυτά τα κομμάτια τα ανοίγουμε αμέσως σε φύλλα διαμέτρου περίπου 15-20 εκατοστών.
These pieces are immediately opened on sheets of about 15-20 cm in diameter.





Στην συνέχεια τα βουτυρώνουμε ανάμεσα. Φύλλο - βούτυρο φύλλο -βούτυρο φύλλο. Δηλ από τις 2 εξωτερικές πλευρές δεν θα έχει βούτυρο για να ανοίγουμε το φύλλο ποιο εύκολα.
Φτιάχνουμε 2 φύλλα ανά τρία κομμάτια ζύμης.
Βουτυρώνουμε παράλληλα και το ταψί μας που είναι στρόγγυλο διαμέτρου 33 εκατοστών.

Then we butter in between. Sheet - butter leaf - butter leaf. On the two outer sides there will be no butter to open the leaf easily.
We make 2 sheets per three pieces of dough.
Butter also our 33cm round baking pan.




Στην συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη σε αλευρωμένο πάγκο.. Εμένα με βολεύει ο πλαστικός πλάστης της taperware.
Then open the sheet with the rolling pin on a floured countertop .. It suits me the plastic taperware roller.




Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου ούτε το πάχος του φύλλου,αλλά ούτε και το σχήμα του. Το φύλο είναι τόσο εύπλαστο που το κάνουμε ότι θέλουμε. Αννοίγει και με τα χέρια και μπορούμε να το στρώσουμε στο ταψί μας.
Ωστόσο συνεχίζουμε με τον πλάστη μας προς όλες τις κατευθύνσεις.

We do not care about the thickness of the sheet, nor its shape. Sex is so soft that we do it that we want. It also opens with the hands and we can lay it on our pan.
However, we continue with our roller in all directions.



Στην συνέχεια μεταφέρουμε το πρώτο φύλο στο ταψί μας.
Όπως βλέπουμε το φύλο μπήκε όπως όπως,απλά λίγο το τραβάμε προς τα τοιχώματα του ταψιού μας,και μέσα το αφήνουμε να έχει πτυχές. Ρίχνουμε επάνω προαιρετικά λίγο λιωμένο βούτυρο,αν και δεν το χρειάζεται απαραίτητα γιατί έχει η γέμιση τα λιπαρά της.

Then transfer the first sex to our pan.
As we see the sex came like that, just pull it a little to the walls of our pan, and let it have folds. We optionally pour some butter, although it does not necessarily need it because it has its fat.



Στην συνέχεια προσθέτουμε την γέμιση πάνω στο φύλο,και τραβάμε τις άκρες του κάτω φύλλου.(Γέμιση Ότι θέλουμε)
Then add the stuffing over the sex, and pull the edges of the bottom sheet. (Filling What We Want)





Ανοίγουμε ακόμα ένα φύλλο.
We open another card.





Τοποθετούμε πάνω στην πίτα μας το δεύτερο φύλο κλείνοντας και τραβώντας προς τα πάνω ώστε να σχηματιστεί ο κόθρος και να κάνει γωνίες η πίτα.
We place the second sex on our pie, closing and pulling upwards to form the cake and make the pie.










Χαράζουμε την πίτα σε 8 κομμάτια και αλοίφουμε από πάνω με λίγο βούτυρο.
Pick the pie in 8 pieces and peel over with some butter.




Ψήνω την πίτα στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
I bake the pie at 180 degrees for about 40-50 minutes depending on the oven.




Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα!
Καλή επιτυχία!
We serve hot or cold!
Good luck!

Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου