Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ψωμάκια ατμού με τυρί και ντομάτα - Bao buns with cheese and tomato

Bao buns Ασιατικά ψωμάκια κατάλευκα κι αφράτα που ψήνονται στον ατμό, που τείνει να γίνει και στην Ευρώπη η νέα τάση στα fast food και να κερδίσουν τις καρδιές όλων μας!
Στα ψωμάκια αυτά έχουμε δύο επιλογές,ή να τα ψήσουμε μόνα τους και να βάλουμε την γέμιση όπως εδώ,ή να τα ψήσουμε με την γέμιση τους!
Ας δούμε την συνταγή!!!



👩‍🍳Bao buns με τυρί και ντομάτα👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά

1 κουτάλι του γλυκού κοφτό ξηρή μαγιά
1/2 κούπα χλιαρό νερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη στέβιας
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ αναμεμειγμένο με 180 γρ αλεύρι για όλες  τις χρήσεις

Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το νερό με την μαγιά να διαλυθεί,και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι την ζάχαρη και το αλάτι και το ζυμώνουμε καλά μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη εύπλαστη.
Την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί και να πάρει τον όγκο της για μια ώρα.

Εφόσον περάσει η ώρα την ανοίγουμε σε αλευρωμένο ελαφρά πάγκο σε μπαστούνι που το κόβουμε στα 8-10 κομμάτια ή ζυγίζουμε 30 γραμμάρια ζύμης τα πλάθουμε,και τα αφήνουμε σκεπασμένα να διπλασιαστούν σε όγκο..
Στην συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα λαδόκολλα που θα είναι ισομεγέθη με τα ψωμάκια μας,την τοποθετούμε πάνω σε μεταλλικό στεφάνι ή καλάθι κι επάνω τα bao buns μας σε απόσταση μεταξύ τους.
Παράλληλα βάζουμε νερό στο σκεύος που θα δημιουργήσουμε τον ατμό,να βράζει και τοποθετούμε το στεφάνι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ακουμπάει καθόλου στο νερό,και να έχει από πάνω τους ύψος για να φουσκώσουν άνετα.
Ψήνουμε γύρω στο ένα τέταρτο της ώρας.

Σημείωση. Ίσως χρειαστεί να ψήσουμε στον ατμό 2 φορές ανάλογα το φάρδος της κατσαρόλας.
Καλή επιτυχία!




Bao buns Asian bread rolls, white and fluffy, steamed, and tends to become Europe's new trend in fast food and win the hearts of all of us!
In these rolls we have two choices, or bake them by themselves and put the stuffing like here, or bake them with their stuffing!
Let's see the recipe !!!

👩🍳Bao buns with cheese and tomato
Recipe Helen Dimi

Materials

1 spoonful of crisp dry yeast
1/2 cup of lukewarm water
1 tablespoon of olive oil
1 pinch of stevia sugar
1 pinch of salt
1 tablespoon baking powder mixed with 180 g flour for all uses

In a pan stir the water with the yeast to dissolve, and add the olive oil. Then we add the sugar and salt to the flour and knead it well until a dough is soft.
Let her cover herself to rest and take her volume for an hour.

Once the time has elapsed, we open it on a floured light bench in a stick that cuts it to 8-10 pieces or weigh 30 grams of dough to form it, and leave it covered to double in volume.
Then cut into pieces pieces of grease sticks that will be balanced with our buns, place it on a metal wreath or basket and onto our bao buns at a distance.
At the same time, we put water in the pot to create the steam, boil and place the crown in such a way that it does not touch the water at all, and has a height above it to inflate comfortably.
We bake around a quarter of an hour.

Note. You may have to steaming 2 times depending on the breadth of the pot.
Good luck!




Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου