Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Σπανακοτυρόπιτα - Spinach pie (spanakopita)

Σπανακοτυρόπιτα η ποιο νόστιμη πίτα με το κατσικίσιο τυρί και το άρωμα του άνηθου,δεν γίνεται να αντισταθεί κανείς...










👩‍🍳 Σπανακοτυρόπιτα  👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά Ζύμης
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά βούτυρο ή βιτάμ - ή 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
Επιπλέον ένα είδος λιπαρής ουσίας για επάλειψη.(150 γρ βούτυρο για επάλειψη περίπου)
500-600  γρ περίπου αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Υλικά γέμισης
600 gr σπανάκι.
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι άνηθο
ελάχιστο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
300 gr τριμμένο τυρί κατσικίσιο.

Εκτέλεση
Πλένουμε και ζεματάμε 2-3 λεπτά 600 gr σπανάκι.
Σε μπωλ βάζουμε το σπανάκι τα κρεμμυδάκια τον δυόσμο και τον άνηθο,ελάχιστο αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και 300 gr τριμμένο τυρί κατσικίσιο 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο προαιρετικά και ανακατεύουμε καλά. Την στρώνουμε ανάμεσα στα φύλλα.

Διαδικασία φύλλων πίτας.
Εκτέλεση

Εφόσον ξεκουραστεί η ζύμη μας την χωρίζουμε σε 6 ισομεγέθη κομμάτια,
που τα ανοίγουμε αμέσως σε φύλλα διαμέτρου περίπου 15-20 εκατοστών.
Στην συνέχεια τα βουτυρώνουμε ανάμεσα. Φύλλο - βούτυρο φύλλο -βούτυρο φύλλο. (Δηλ από τις 2 εξωτερικές πλευρές δεν θα έχει βούτυρο για να ανοίγουμε το φύλλο ποιο εύκολα.)
Φτιάχνουμε 2 φύλλα ανά τρία κομμάτια ζύμης, και τα ανοίγουμε σε μεγαλύτερα στο μέγεθος του ταψιού μας.
Βουτυρώνουμε παράλληλα και το ταψί μας που είναι στρόγγυλο διαμέτρου 33 εκατοστών,και στρώνουμε ένα φύλλο κάτω ένα πάνω και στην μέση την γέμιση.
Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Σημείωση.Αναζητήστε στο ιστολόγιο '' Η Πίτα της άπειρης'' για να δείτε αναλυτικά την διαδικασία του φύλλου. Σπανακοτυρόπιτα σε δίαιτα 2 κομμάτια η μερίδα.
Καλή επιτυχία!















































Spinach pie or the most delicious pie with goat's cheese and the scent of the dill can not resist ...

👩 Spinach pie 👩
Recipe Helen Dimi

Yeast Materials
1 cup of lukewarm water
1 tablespoon of salt
1 tablespoon of vinegar
1 tablespoon of butter or vitam - or 4-5 tablespoons of olive oil
In addition, a kind of fatty substance for spreading.150 g butter for spreading approx
500-600 g of flour.
Knead well until we reach a soft dough that does not stick to our hands and leave it for half an hour to rest.

Filling materials
600 gr spinach.
3-4 fresh onions
1/2 bunch of mint
1/2 bunch of dill
a pinch of salt
freshly ground pepper
3 tablespoons of melted butter
300 gr grated goat cheese.

Implementation
Wash and fry 2-3 minutes 600 gr spinach.
In a bowl we put the spinach with the onions and the dill, minced salt, freshly ground pepper, and 300 gr of grated goat cheese 3 tablespoons of melted butter optionally and stir well. We lay it between the leaves.

Pieces of pie pie.
Implementation

Once our dough rests, divide it into 6 equal pieces,
which we immediately open on leaves of about 15-20 cm in diameter.
Then we butter in between. Sheet - butter leaf - butter leaf. (Ie from the 2 outer sides there will be no butter to open the leaf easily.)
We make 2 sheets per three pieces of dough, and open them to bigger size in our pan.
We also butter our 33cm-diameter round pan, and lay one sheet down one top and half in the filling.
Bake the pie at 200 degrees for about 45 minutes depending on the oven.

Note.Try on the blog '' The Pirate of the Infinite '' to see in detail the process of the sheet.
Spinach pie on a 2-piece diet.
Good luck!

Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου