Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Πιπεριές με λουκάνικα και σάλτσα - Peppers with sausages and sauce

Με αφορμή μιας σκέψης προς το Πηλιορείτικο '' Σπετζοφάι'' και τα  τηγανιτά με σάλτσα ντομάτας έφτιαξα ένα πιάτο διαίτης απόλυτα καλοκαιρινό και με αυτές τις ιδιαίτερες γεύσεις, που ελπίζω να αρέσει!!!













👩‍🍳Πιπεριές με λουκάνικα και σάλτσα 👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά για 2 άτομα

6 πιπεριές Φλωρίνης
1 μελιτζάνα φλάσκα
6 λουκάνικα από ένα είδος κρέατος dulano
1 κούπα τριμμένη ντομάτα
1 κουταλιά γλυκού πάστα ντομάτας
1/2 κουταλιά γλυκού πάπρικα καπνιστή
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδου
1 πιπεριά τριμμένη
Αλάτι - πιπέρι
Φρέσκο μαϊντανό και 2 κουταλιές τριμμένο κίτρινο τυρί για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε φέτες μελιτζάνας της ρίχνουμε αλάτι και την αφήνουμε να φύγουν τα πικρά υγρά για 15 λεπτά.Σε ταψί με λαδόκολλα βάζουμε τις πιπεριές και τις φέτες τις μελιτζάνας και τις ψήνουμε στο γκριλ για 10 -15 λεπτά.

Ετοιμάζουμε συγχρόνως την σάλτσα.
Σε βαθύ τηγάνι στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να ροδίσει ελαφρά,προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε και αυτόν να αφήσει το άρωμα του.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και πιπεριά,αλάτι - πιπέρι και 1/2 κούπα νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του βρασμού προσθέτουμε τα λουκάνικα να βράσουν στην σάλτσα.
Για την σύνθεση του πιάτου τυλίγουμε κάθε λουκάνικο με  μια φέτα από την μελιτζάνα,και γεμίζουμε με αυτό την πιπεριά Φλωρίνης. Ολοκληρώνουμε το πιάτο μας προσθέτωντας την σάλτσα και σερβίρουμε με το τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό!

Σημείωση. Σε δίαιτα το τυρί είναι προαιρετικό.
Καλή επιτυχία!



















On the occasion of thinking about the Spitofai Pelion or fried tomatoes with a tomato sauce, I made a dish of hot summer and with these special flavors, which I hope will be enjoyed !!!

👩🍳Peapers with sausages and sauce 👩🍳
Recipe Helen Dimi

Materials for 2 people

6 peppers of Florina
1 eggplant flask
6 sausages of one kind of dulano meat
1 cup of chopped tomato
1 tbsp of tomato paste
1/2 teaspoon of paprika smoked
2-3 tablespoons of olive oil
1 onion grated
1 clove of garlic
1 grated pepper
Salt Pepper
Fresh parsley and 2 tablespoons grated yellow cheese for serving

Implementation

Cut eggplant slices of salt and let the bitter liquor leave for 15 minutes. On a baking tray, put the peppers and slices of eggplant and bake them on the grill for 10-15 minutes.

Prepare the sauce at the same time.
In a deep frying pan in olive oil, sauté the onion with the garlic to slightly brown, add the pâté and sauté and let him leave his scent.
Then add the grated tomato and pepper, salt - pepper and 1/2 cup water and let simmer. Shortly before the boil is completed, add the sausages to boil in the sauce.
For the composition of the dish wrap each sausage with a slice of eggplant, and fill it with the Florina pepper. Finish our dish by adding the sauce and serve with cheese and chopped parsley!

Note. In a diet the cheese is optional.
Good luck!




Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου