Παστίτσιο το ποιο παχυντικό φαγητό της Ελληνικής διατροφής σε μια εκδοχή ποιο εύπεπτη και εφικτή για όσους προσέχουν την διατροφή τους!!!
👩🍳Παστίτσιο με πένες και κιμά 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
1 πακέτο πένες σιμιγδαλιού 500γρ
1 κουταλιά βούτυρο Κερκύρας
Υλικά για τον κιμά
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ανάμεικτο λάπα με στήθος
Αλάτι - πιπέρι
1/2 κουταλιά μικρή θυμάρι
1/2 κουταλιά μικρή ρίγανη
1 κούπα τριμμένη ντομάτα ή κλασσική σάλτσα pumaro
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 κούπα νερό
1 κουταλιά βούτυρο Κερκύρας
Υλικά για την κρέμα
1 κουταλιά βούτυρο Κερκύρας
8 κουταλιές σιμιγδάλι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα πιπέρι άσπρο
Ελάχιστο ξύσμα λεμονιού
Αλάτι κατά προσέγγιση
Εκτέλεση
Βράζουμε 1 πακέτο μακαρόνια πένες σιμιγδαλιού σύμφωνα με τις οδηγίες πακέτου
[ al dente ]
Ετοιμάζουμε τον κιμά συγχρόνως με τα μακαρόνια.
Σοτάρουμε σε σκεύος σε μια κουταλιά βούτυρο το κρεμμύδι με τον κιμά καλά..
Ρίχνουμε αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι - ρίγανη,τον ντοματοχυμό,την πάπρικα και το νερό κι αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ώσπου να πιει καλά τα υγρά του.
Ετοιμάζουμε την κρέμα
Βάζουμε σε κατσαρόλα να ζεσταθεί 1 κουταλιά βούτυρο Κερκύρας και ρίχνουμε μέσα 8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό να πάρει λίγο χρώμα.Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών
το μοσχοκάρυδο,το πιπέρι το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά σε σιγανή φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα.
Συνθέτουμε σε ταψί βουτυρωμένο το παστίτσιο.
Τα μακαρόνια ζεστά τα ανακατεύουμε με μια κουταλιά βούτυρο,και πάμε εναλλάξ Μακαρόνια κιμάς μακαρόνια κρέμα.
Ψήσιμο στον αέρα λίγο ψηλά στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα ως να ροδίσει.
Σημείωση. Αποφύγαμε στο φαγητό τα πολλά λιπαρά και το ελαιόλαδο που θα το μαγειρεύαμε σε πολλές μορφές,και βάλαμε βούτυρο Κερκύρας που δεν αλλάζει η σύσταση του όπως κι αν μαγειρευτεί. Δεν βάλαμε καθόλου τυρί ούτε ανάμεσα στο φαγητό ούτε στην κρέμα. Επίσης δεν έχει γάλα αυγά και φρυγανιά έτσι έχουμε το ποιο παχυντικό φαγητό της Ελληνικής διατροφής σε μια εκδοχή ποιο εύπεπτη και εφικτή για όσους προσέχουν την διατροφή τους!!!
Καλή επιτυχία!
Pastitsio the most fattening food of the Greek diet in a version that is digestible and feasible for those who watch their diet !!!
👩🍳Pasticus with pens and minced meat 👩🍳
Recipe Helen Dimi
Materials
1 package of pennies of 500 gr
1 tablespoon of butter of Corfu
Materials for minced meat
1 large red onion
1/2 kilo of minced beef mixed lamb with chest
Salt Pepper
1/2 teaspoon of small thyme
1/2 teaspoon of small oregano
1 cup of chopped tomato or classic pumaro sauce
1 teaspoon of paprika sweet
1 cup of water
1 tablespoon of butter of Corfu
Ingredients for cream
1 tablespoon of butter of Corfu
8 tablespoons of semolina
1 liter of vegetable broth
1 pinch of nutmeg
1 pinch of white pepper
Minimal lemon zest
Approximately salt
Implementation
Boil 1 pack of macaroni pints of meal according to packet instructions
[al dente]
Prepare minced meat at the same time as macaroni.
Sieve in a bowl in a spoonful of butter the onion with the mince well ..
Add salt, freshly ground pepper, thyme - oregano, tomato juice, paprika and water and let it boil in a low heat until it dries well.
Prepare the cream
Put in a saucepan to warm 1 tablespoon butter of Corfu and pour in 8 tablespoons of fine semolina to take a little color.Add the vegetable broth
lemon zest, pepper, lemon zest and salt and mix well in a low heat until the cream is moistened.
We compose pastitsio in a buttered pan.
Spaghetti hot mix them with a spoonful of butter, and go alternating pasta minced pasta.
Baking in the air a little higher at 180 degrees about half an hour to brown.
Note. We avoided eating the many fats and olive oil that we would cook in many forms, and we put Kerkyra butter that does not change its composition as it is cooked. We did not put any cheese either between the food or the cream. Also does not have milk eggs and toast so we have the most fattening food of the Greek diet in a version that is digestible and feasible for those who watch their diet !!!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
👩🍳Παστίτσιο με πένες και κιμά 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
1 πακέτο πένες σιμιγδαλιού 500γρ
1 κουταλιά βούτυρο Κερκύρας
Υλικά για τον κιμά
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ανάμεικτο λάπα με στήθος
Αλάτι - πιπέρι
1/2 κουταλιά μικρή θυμάρι
1/2 κουταλιά μικρή ρίγανη
1 κούπα τριμμένη ντομάτα ή κλασσική σάλτσα pumaro
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 κούπα νερό
1 κουταλιά βούτυρο Κερκύρας
Υλικά για την κρέμα
1 κουταλιά βούτυρο Κερκύρας
8 κουταλιές σιμιγδάλι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα πιπέρι άσπρο
Ελάχιστο ξύσμα λεμονιού
Αλάτι κατά προσέγγιση
Εκτέλεση
Βράζουμε 1 πακέτο μακαρόνια πένες σιμιγδαλιού σύμφωνα με τις οδηγίες πακέτου
[ al dente ]
Ετοιμάζουμε τον κιμά συγχρόνως με τα μακαρόνια.
Σοτάρουμε σε σκεύος σε μια κουταλιά βούτυρο το κρεμμύδι με τον κιμά καλά..
Ρίχνουμε αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι - ρίγανη,τον ντοματοχυμό,την πάπρικα και το νερό κι αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ώσπου να πιει καλά τα υγρά του.
Ετοιμάζουμε την κρέμα
Βάζουμε σε κατσαρόλα να ζεσταθεί 1 κουταλιά βούτυρο Κερκύρας και ρίχνουμε μέσα 8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό να πάρει λίγο χρώμα.Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών
το μοσχοκάρυδο,το πιπέρι το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά σε σιγανή φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα.
Συνθέτουμε σε ταψί βουτυρωμένο το παστίτσιο.
Τα μακαρόνια ζεστά τα ανακατεύουμε με μια κουταλιά βούτυρο,και πάμε εναλλάξ Μακαρόνια κιμάς μακαρόνια κρέμα.
Ψήσιμο στον αέρα λίγο ψηλά στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα ως να ροδίσει.
Σημείωση. Αποφύγαμε στο φαγητό τα πολλά λιπαρά και το ελαιόλαδο που θα το μαγειρεύαμε σε πολλές μορφές,και βάλαμε βούτυρο Κερκύρας που δεν αλλάζει η σύσταση του όπως κι αν μαγειρευτεί. Δεν βάλαμε καθόλου τυρί ούτε ανάμεσα στο φαγητό ούτε στην κρέμα. Επίσης δεν έχει γάλα αυγά και φρυγανιά έτσι έχουμε το ποιο παχυντικό φαγητό της Ελληνικής διατροφής σε μια εκδοχή ποιο εύπεπτη και εφικτή για όσους προσέχουν την διατροφή τους!!!
Καλή επιτυχία!
Pastitsio the most fattening food of the Greek diet in a version that is digestible and feasible for those who watch their diet !!!
👩🍳Pasticus with pens and minced meat 👩🍳
Recipe Helen Dimi
Materials
1 package of pennies of 500 gr
1 tablespoon of butter of Corfu
Materials for minced meat
1 large red onion
1/2 kilo of minced beef mixed lamb with chest
Salt Pepper
1/2 teaspoon of small thyme
1/2 teaspoon of small oregano
1 cup of chopped tomato or classic pumaro sauce
1 teaspoon of paprika sweet
1 cup of water
1 tablespoon of butter of Corfu
Ingredients for cream
1 tablespoon of butter of Corfu
8 tablespoons of semolina
1 liter of vegetable broth
1 pinch of nutmeg
1 pinch of white pepper
Minimal lemon zest
Approximately salt
Implementation
Boil 1 pack of macaroni pints of meal according to packet instructions
[al dente]
Prepare minced meat at the same time as macaroni.
Sieve in a bowl in a spoonful of butter the onion with the mince well ..
Add salt, freshly ground pepper, thyme - oregano, tomato juice, paprika and water and let it boil in a low heat until it dries well.
Prepare the cream
Put in a saucepan to warm 1 tablespoon butter of Corfu and pour in 8 tablespoons of fine semolina to take a little color.Add the vegetable broth
lemon zest, pepper, lemon zest and salt and mix well in a low heat until the cream is moistened.
We compose pastitsio in a buttered pan.
Spaghetti hot mix them with a spoonful of butter, and go alternating pasta minced pasta.
Baking in the air a little higher at 180 degrees about half an hour to brown.
Note. We avoided eating the many fats and olive oil that we would cook in many forms, and we put Kerkyra butter that does not change its composition as it is cooked. We did not put any cheese either between the food or the cream. Also does not have milk eggs and toast so we have the most fattening food of the Greek diet in a version that is digestible and feasible for those who watch their diet !!!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου