Κλασική συνταγή που θυμίζει μαμά και Κυριακάτικο τραπέζι για σήμερα...
Ένα φαγητό πολύ πολύ νοσταλγικό και νόστιμο!!!
👩🍳 Κρέας με πατάτες 👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο από μπούτι
5-6 σκελίδες σκόρδου
1 κούπα ελαιόλαδο
5-6 πατάτες όχι πολύ μεγάλες για να μείνουν ολόκληρες
1 κουτάλι γλυκού ρίγανη
1 κουτάλι γλυκού αλάτι
2 κουταλιές κρεμμύδι αποξηραμένο
1/2 κουτάλι γλυκού πιπεριά τσίλι αποξηραμένη
1. ως 1 1/2 λίτρο ζωμό κρέατος
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο μαντεμένια βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τοποθετώ το κρέας κομμένο σε κομμάτια μεγάλα. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές κάθε κομμάτι προσθέτω τις πατάτες το σκόρδο σε φέτες και όλα τα αρωματικά - μπαχαρικά και το αλάτι. Χαμηλώνω τη φωτιά μου προσθέτω το ζωμό και αφήνω σκεπασμένο για 15 λεπτά περίπου να σιγοβράσει.
Μεταφέρω το φαγητό στο φούρνο σε γάστρα και το αφήνω σε χαμηλή θερμοκρασία 160 βαθμούς για 80 -100 λεπτά περίπου να σιγοψηθεί.
Η θερμοκρασία και η ώρα πάει ανάλογα το φούρνο μας πάντα!
Σερβίρω με σαλάτα εποχής!!!
Καλή επιτυχία!
Classic recipe that reminds mom and Sunday table for today ...
A food very nostalgic and delicious !!!
👩 Meat with potatoes 👩
Recipe Maria Karanikola
Materials
1 kilogram of beef meat
5-6 cloves of garlic
1 cup of olive oil
5-6 potatoes not too large to stay whole
1 spoon of sweet oregano
1 spoonful of salt
2 tablespoons dried onion
1/2 teaspoon of dried chilli pepper dried
1. as 1.1 / 2 liter of meat broth
Implementation
In a saucepan with a heavy cast iron bottom, I put the olive oil warm and place the meat cut into large pieces. Once shielded on all sides every piece add the potatoes to the slices and all the flavors - spices and salt. I lower my fire and add the broth and leave it covered for about 15 minutes to simmer.
I transport the food to the oven in a hat and leave it at a low temperature of 160 degrees for about 80-100 minutes to simmer.
The temperature and the time always go to our oven!
Serve with season salad !!!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Ένα φαγητό πολύ πολύ νοσταλγικό και νόστιμο!!!
👩🍳 Κρέας με πατάτες 👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο από μπούτι
5-6 σκελίδες σκόρδου
1 κούπα ελαιόλαδο
5-6 πατάτες όχι πολύ μεγάλες για να μείνουν ολόκληρες
1 κουτάλι γλυκού ρίγανη
1 κουτάλι γλυκού αλάτι
2 κουταλιές κρεμμύδι αποξηραμένο
1/2 κουτάλι γλυκού πιπεριά τσίλι αποξηραμένη
1. ως 1 1/2 λίτρο ζωμό κρέατος
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο μαντεμένια βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τοποθετώ το κρέας κομμένο σε κομμάτια μεγάλα. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές κάθε κομμάτι προσθέτω τις πατάτες το σκόρδο σε φέτες και όλα τα αρωματικά - μπαχαρικά και το αλάτι. Χαμηλώνω τη φωτιά μου προσθέτω το ζωμό και αφήνω σκεπασμένο για 15 λεπτά περίπου να σιγοβράσει.
Μεταφέρω το φαγητό στο φούρνο σε γάστρα και το αφήνω σε χαμηλή θερμοκρασία 160 βαθμούς για 80 -100 λεπτά περίπου να σιγοψηθεί.
Η θερμοκρασία και η ώρα πάει ανάλογα το φούρνο μας πάντα!
Σερβίρω με σαλάτα εποχής!!!
Καλή επιτυχία!
Classic recipe that reminds mom and Sunday table for today ...
A food very nostalgic and delicious !!!
👩 Meat with potatoes 👩
Recipe Maria Karanikola
Materials
1 kilogram of beef meat
5-6 cloves of garlic
1 cup of olive oil
5-6 potatoes not too large to stay whole
1 spoon of sweet oregano
1 spoonful of salt
2 tablespoons dried onion
1/2 teaspoon of dried chilli pepper dried
1. as 1.1 / 2 liter of meat broth
Implementation
In a saucepan with a heavy cast iron bottom, I put the olive oil warm and place the meat cut into large pieces. Once shielded on all sides every piece add the potatoes to the slices and all the flavors - spices and salt. I lower my fire and add the broth and leave it covered for about 15 minutes to simmer.
I transport the food to the oven in a hat and leave it at a low temperature of 160 degrees for about 80-100 minutes to simmer.
The temperature and the time always go to our oven!
Serve with season salad !!!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου