Κρέας μόσχου με κριθαράκι σε πήλινο, κλασικό φαγητό και πολύ πολύ νόστιμο με πλούσια αρώματα από την δάφνη και την κανέλα!
👩🍳 Κρέας μόσχου με κριθαράκι σε πήλινο👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά :
1/2 κούπα κριθαράκι σιμιγδαλιού
1/2 κιλό Κρέας Μόσχου Χτένι Κιλότο ή μάγουλα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 τομάτα σε κύβους
1/4 κούπας σάλτσα σπιτική ή έτοιμη pumaro
Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο -
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλα Κευλάνης
Ζωμό από κρέας
Εκτέλεση
Σε τεφάλ σκεύος σοτάρουμε το κρέας σε μερίδες για να το θωρακίσουμε ώστε να κρατήσει τους χυμούς του μέσα του.Το μεταφέρουμε σε χύτρα και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης το ξυλάκι κανέλας, και το βράζουμε για 25 λεπτά.Το κρέας μετά τον βρασμό πρέπει να είναι καλά ψημένο.
Μοιράζουμε σε 2 πήλινα ατομικά γιουβετσάκια το κριθαράκι,τον τοματοχυμό αλάτι- πιπέρι - και μοσχοκάρυδο.Συνεχίζουμε με το κρέας μας, μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο,και καυτό ζωμό ως 2 εκατοστά κάτω από το χείλος του σκεύους μας.
Τοποθετούμε σε ταψί τα γιουβετσάκια μας,για να μην χυθεί ο ζωμός,και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 25- 30 λεπτά.
Σημείωση: Σε δίαιτα μπορούμε να μην βάλουμε λάδι μιας και το κρέας βγάζει τα λιπαρά του στον ζωμό. Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής!
Καλή επιτυχία!
Veal meat with barley in earthen, classic food and very tasty with rich aromas of laurel and cinnamon!
👩Meat with barley in clay👩
Recipe Helen Dimi
Materials:
1/2 cup of cornmeal
1/2 pound Meat Cheese Pie Cheilos or cheeks
2 tablespoons of olive oil
1 tomato in cubes
1/4 cup homemade sauce or ready pumaro
Salt - pepper - nutmeg -
2 laurel leaves
1 bean cinnamon stick
Meat of meat
Implementation
In a saucepan, sauté the meat in portions to shake it to keep its juices in it. Transfer it to a kettle and add the laurel leaves the cinnamon stick, and boil for 25 minutes. The meat after boiling should be well baked.
We distribute in 2 clay individual eggs, the barley, tomato salt pepper - and nutmeg. Continue with our meat, a tablespoon of olive oil, and hot broth 2 cm below the rim of our utensil.
Place our yuckets on the baking pan so that the broth does not spill and bake at 180 degrees for about 25-30 minutes.
Note: In a diet we can not add oil since the meat takes off its fat in the broth. We accompany a season salad!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
👩🍳 Κρέας μόσχου με κριθαράκι σε πήλινο👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά :
1/2 κούπα κριθαράκι σιμιγδαλιού
1/2 κιλό Κρέας Μόσχου Χτένι Κιλότο ή μάγουλα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 τομάτα σε κύβους
1/4 κούπας σάλτσα σπιτική ή έτοιμη pumaro
Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο -
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλα Κευλάνης
Ζωμό από κρέας
Εκτέλεση
Σε τεφάλ σκεύος σοτάρουμε το κρέας σε μερίδες για να το θωρακίσουμε ώστε να κρατήσει τους χυμούς του μέσα του.Το μεταφέρουμε σε χύτρα και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης το ξυλάκι κανέλας, και το βράζουμε για 25 λεπτά.Το κρέας μετά τον βρασμό πρέπει να είναι καλά ψημένο.
Μοιράζουμε σε 2 πήλινα ατομικά γιουβετσάκια το κριθαράκι,τον τοματοχυμό αλάτι- πιπέρι - και μοσχοκάρυδο.Συνεχίζουμε με το κρέας μας, μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο,και καυτό ζωμό ως 2 εκατοστά κάτω από το χείλος του σκεύους μας.
Τοποθετούμε σε ταψί τα γιουβετσάκια μας,για να μην χυθεί ο ζωμός,και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 25- 30 λεπτά.
Σημείωση: Σε δίαιτα μπορούμε να μην βάλουμε λάδι μιας και το κρέας βγάζει τα λιπαρά του στον ζωμό. Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής!
Καλή επιτυχία!
Veal meat with barley in earthen, classic food and very tasty with rich aromas of laurel and cinnamon!
👩Meat with barley in clay👩
Recipe Helen Dimi
Materials:
1/2 cup of cornmeal
1/2 pound Meat Cheese Pie Cheilos or cheeks
2 tablespoons of olive oil
1 tomato in cubes
1/4 cup homemade sauce or ready pumaro
Salt - pepper - nutmeg -
2 laurel leaves
1 bean cinnamon stick
Meat of meat
Implementation
In a saucepan, sauté the meat in portions to shake it to keep its juices in it. Transfer it to a kettle and add the laurel leaves the cinnamon stick, and boil for 25 minutes. The meat after boiling should be well baked.
We distribute in 2 clay individual eggs, the barley, tomato salt pepper - and nutmeg. Continue with our meat, a tablespoon of olive oil, and hot broth 2 cm below the rim of our utensil.
Place our yuckets on the baking pan so that the broth does not spill and bake at 180 degrees for about 25-30 minutes.
Note: In a diet we can not add oil since the meat takes off its fat in the broth. We accompany a season salad!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου