Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Χωριάτικα πεινιρλί - Countryside Peinirli

Πεινιρλί φτιαγμένα στο σπίτι με πολύ εύκολο τρόπο και λίγα υλικά που γίνονται πεντανόστιμα...Αχ δυστυχώς τα νόστιμα μας παχαίνουν...


















👩‍🍳Χωριάτικα πεινιρλί 👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά για την ζύμη
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1/4 κούπας βούτυρο Κερκύρας θερμοκρασίας δωματίου ή 1/4 κούπας ελαιόλαδο.
15 γραμμάρια αλάτι
450-500 γραμμάρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για την γέμιση
1/4 κούπας σάλτσα σπιτική ή έτοιμη pumaro
1-2 κουτάλια μικρά  ρίγανη
Φέτες μπέικον καπνιστό
Τυρί κίτρινο τύπου γκούντα ή άλλο.

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό με την μαγιά κι ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε έως να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που να μην μας κολλάει στα χέρια. Την κάνουμε μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει 1/2 ώρα περίπου σκεπασμένη.
Όταν διπλασιαστεί σε όγκο φτιάχνουμε τα πεινιρλί μας.

Ανοίγουμε φύλλο χοντρό στο μέγεθος περίπου 15 εκατοστών.
Πάνω στο φύλλο απλώνουμε μια κουταλιά σάλτσα σπιτική ή pumaro χωρίς ζάχαρη,
προσθέτουμε λίγη ρίγανη και στο κέντρο του φύλλου φέτες μπέικον με τυρί κίτρινο τύπου γκούντα. Αναδιπλώνουμε το πεινιρλί και κλείνουμε τις άκρες.

Τα πεινιρλί κανονικά τα ψήνουμε σε ξυλόφουρνο αλλά μπορούμε και στον φούρνο της κουζίνας με τον εξής τρόπο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην θέση πίτσας στον φούρνο για 15 περίπου λεπτά και στο τελευταίο πεντάλεπτο βάζουμε από πάνω το γκρίλ για να μας δώσει τα την όψη του καμένου.
Το ψήσιμο γίνεται ανάλογα τον φούρνο μας.
Καλή επιτυχία!









Peinirli made in the home in a very easy way and a few ingredients that are made delicious ... ah unfortunately our delicious fat ...

👩 Countryside Peinirli👩
Recipe Helen Dimi

Materials for dough
1 cup of lukewarm water
1 sachet of yeast
1/4 cup corn butter butter or 1/4 cup olive oil.
15 grams of salt
450-500 grams of flour for all uses

Materials for filling
1/4 cup homemade sauce or ready pumaro
1-2 spoons of small oregano
Slices of bacon smoked
Yellow gouda cheese or other.

Implementation

Put the water with the yeast and stir well for 1-2 minutes.
Then add all the ingredients and knead until we have a soft dough that does not stick to our hands. Make a ball and let it rest and swell about half an hour covered.
When we double up in volume, we make our goblins.

We open a thick sheet approximately 15 cm in size.
On the spreadsheet spread a spoonful of homemade sauce or pumpkin sugar,
add a little oregano and in the center of the leaf slices of bacon with yellow gout cheese. We fold the gallows and close the edges.
Guts are normally cooked in a wood oven but we can also cook in the oven as follows.
Bake at 200 degrees in the pizza position in the oven for about 15 minutes and in the last five minutes we put the grill over to give us the look of burnt.
Baking is done according to our oven.
Good luck!

Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου