Λουκουμάδες μια συνταγή απλή και διαχρονική στο πέρασμα του χρόνου, που μπορούμε να τους γευθούμε με ποικίλους τρόπους...Εδώ με μέλι και σουσάμι!!!
👩🍳 Λουκουμάδες με μέλι & σουσάμι 👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κάψουλες βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Νερό χλιαρό
Μέλι θυμαρίσιο
Σουσάμι για το σερβίρισμα
Λάδι για τηγάνι
Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι βάζω λίγο νερό και βάζω τη μαγιά με τη ζάχαρη να διαλυθούν καλά.
Αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά σε μια λεκάνη,κι ετοιμάζω το αλεύρι με το αλάτι και τις κάψουλες βανίλιας.
Κάνω μια λακκούβα στη μέση προσθέτω το νερό με τη μαγιά και συμπληρώνω λίγο λίγο νερό μέχρι να έχω ένα παχύ χυλό. Σκεπάζω με μια πετσέτα και το αφήνω σε ζεστό μέρος να ανέβει για μισή ώρα περίπου.
Βάζω λάδι να κάψει σε ένα βαθύ σκεύος και με τη βοήθεια από ένα κουτάλι γλυκού που βουτάω στο νερό βάζω λίγη λίγη από τη ζύμη στο λάδι.
( Εγώ δεν τους κάνω βουτώντας το χέρι στο χυλό ... με τη βοήθεια του μικρού κουταλιού δεν χαλάει το στρογγυλό σχήμα )
Τηγανίζω μέχρι να πάρουν χρώμα και σερβίρω ζεστούς με μέλι και σουσάμι.
Σημείωση μπορούμε να σερβίρουμε με σοκολάτα ξηρούς καρπούς η ακόμα και κάποιο έτοιμο σιρόπι με όποια γεύση μας αρέσει!
Καλή επιτυχία!
Loukoumades a simple and timeless recipe over time, which we can taste in a variety of ways ... Here with honey and sesame !!!
👩 Loukoumades with honey & sesame 👩
Recipe Maria Karanikola
Materials
500 grams of soft flour
1 sachet of dry yeast
2 vanilla capsules
1 pinch of salt
3 tablespoons of sugar
Water tepid
Thyme honey
Sesame for serving
Oven for pan
Implementation
In a glass I put some water and I put the yeast with sugar to dissolve well.
Allow 10 minutes to turn the yeast into a bowl, and prepare the flour with salt and vanilla capsules.
I make a puddle in the middle add the water to the yeast and fill some water until I have a thick slurry. I cover with a towel and leave it in a warm place to go up for about half an hour.
I put oil to burn in a deep dish and with the help of a spoon of dessert that I dive into the water I put a little bit of dough in the oil.
(I do not do them by diving the hand in the porridge ... with the help of the small spoon does not spoil the round shape)
Fry until they get color and serve warm with honey and sesame seeds.
Note we can serve chocolate with nuts or even some ready-made syrup with any taste we like!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου