Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Πως φτιάχνω ροδάκινα σε βάζα?How do I make peaches compote in jars?

Ροδάκινα  συμπύρηνα κομπόστα που μπορούμε να την φάμε αμέσως ή να την φτιάξουμε σε βάζα που θα διατηρήσουμε όλο τον χρόνο!












👩‍🍳Πως φτιάχνω ροδάκινα σε βάζα?👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά

2 κιλά ροδάκινα ποικιλίας συμπύρηνα  ( Σκληρά)
300 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές μικρές γλυκόζη προαιρετικά
Νερό
4 βάζα γυάλινα 500 γραμμαρίων

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά ρίχνουμε τα ροδάκινα σε βραστό νερό,και αφαιρούμε τον φλοιό τους. Ξεπλένουμε τα κόβουμε στην μέση ή στα τέσσερα, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους, και τα βάζουμε μέσα σε γυάλινα βάζα.
Μοιράζουμε την ζάχαρη και την γλυκόζη στα τέσσερα και τα τοποθετούμε στα βάζα,προσθέτουμε νερό μέχρι πάνω και τα κλείνουμε με το καπάκι τους.
Τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό για 15 λεπτά από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός, τα βγάζουμε προσεκτικά και τα ακουμπάμε ανάποδα σε έναν δίσκο. Τα αφήνουμε εκεί να κρυώσουν πολύ καλά και ελέγχουμε αν δεν έχουν αφήσει υγρά τότε είναι ασφαλή και έχουν σφραγιστεί.
Τα πάμε σε μέρος δροσερό αποθήκευσης για να την διατηρήσουμε όλο τον χρόνο.

Σημείωση/ Τα φρούτα δεν είναι απαραίτητο να τα ξεφλουδίσουμε με βρασμό,μπορούμε απλά με το μαχαίρι. Η ζάχαρη πάει ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε την κομπόστα, μπορούμε και περισσότερη ή λιγότερη. Η γλυκόζη βοηθάει στην συντήρηση και κάνει λαμπερό το φρούτο,δεν είναι όμως απαραίτητη.
Καλή επιτυχία!














Peach compote that we can eat immediately or make it in jars that we will keep all year round!

How do I make peaches compote in jars? 👩🍳
Recipe Helen Dimi

Materials

2 kg of peach varieties of conifers (Hard)
300 grams of sugar
2 tablespoons small glucose optional
Water
4 glass jars of 500 grams

Implementation

Wash well and pour the peaches in boiling water, and remove the bark.Wash well and pour the peaches in boiling water, and remove the bark. Rinse them in the middle or in four, remove their pips, and put them in glass jars.
We share the sugar and glucose in the four and put them in the jars, add water up and close them with their lid.
Put them in a saucepan with water for 15 minutes from the time the boiling starts, carefully remove them and touch them upside down on a tray. Let them cool down and check if they have not left liquids then they are safe and sealed.
We go to cool storage to keep it all year round.

Note / Fruits do not need to peel them with boiling, we can simply with the knife. Sugar goes just how sweet we want compote, we can and more or less. Glucose helps in preserving and makes the fruit shiny, but it is not necessary.
Good luck!

Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου